Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
Bir tahminde ben yapayım.2017 sonu 3.70-75 arası..2018 sonu 4.90 -5.20 arası.bistte 2017 sonu 85 bin-87bin arası.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mantıklı..benim tahminimde bu yönde olsun..

Her ne kadar bilgisayar ekranından yaratılan paralar okyanus ötelerine geçselerde..bahsetmiştim sönümlü top gibi giderek etkisini kaybetmekteler..bu paralar şu sıralar ancak global ortamı ayakta tutmaya yarıyor gibi gözüküyor..yada şöyle düşünelim asset fiyatlarının boyları daha ne kadar uzayacak, sonsuzu kadar mı?

Global ortamdaki risklerin gelişimine göre yabancıların önce çok borçlu EM'lerden çıkacağı bellidir..ancak bu kaçışın önce carry trade paraları Yen, Euro, Chf 'ye doğru olacağı vede olayın vahameti artarsa doların bu işe sonradan müdahil olacağı gözüküyor..tabiki sentral bankerler EM'ler için değil ama kendileri açısından her yolu deneyeceklerdir..

Trump sene sonuna kadar şirketlere vergi indirimde kararlı gözüküyor..her ne kadar kongreden geçirebilir mi, bilmiyorum ama gerçekleşirse piyasalardan 2-3 trilyon dolar paranın çekilme ihtimali yüksek..birde 2018'de altyapı yatırımlarına girişirse, olay bambaşka boyut alabilir..ayrıca 2-3 aya ECB'den, daha doğrusu AB'den de bir halt olmayacağı anlaşılır kanaatindeyim..

Benim tahminler ve gerekçeler bu yönde..sentral bankerler ve saz arkadaşları süreyi dahada uzatabilirler..ancak vidalandılar artık..