2-3 hafta once annemi kaybettim
BU yuzden apar topar TR ye gitmek zorunda kaldim daha yeni geldik 2-3 gun oluyor basima bazi seyler geldi onlari paylasmak isterim
Tapu intikali yok miras vergisi falan derken baya kosturdum ama sunu soyleyim
Kadikoy Belediyesine gittik annemin Kozyatagindaki evi icin. Oradan evin bir belgesini alicaz oradan Bostanci Vergi dairesine gidicez
ama bu belgeyi almak icin butun emlak vergilerinin odenmis olmasi gerekiyor. Bende bunu cok merak ediyordum cunku annem 2005 te emekli olmasina ragmen 2009 da muafiyete basvurmus o gunden beride emlak vergisi vermiyor. Oysaki bu yanlis cunku annemin uzerindeki arsa tarla ev yazlik kira getirisi olan ishani falan var
Neyse Hasanpasa daki bu belediye binasina gittik. Kadinin karsisina oturduk. Kadin bilgisayarda 5-10 dakka bir seyler arastirdi ve dediki muafiyeti engelleyen bir sey yok hicborcunuz yok beyefendi dedi ve belgeyi uzatti.
Illa soru sorucam ya. Dedimki sey bakin bir suru arsa ev yazlik gozukmuyormu?
evet ama onlar ticari degil kira geliri yok zaten arsa ve tarlalar muafiyeti engellemez
Yani 5 milyon dolarlik arsam olsa yinede muafiyeti engellemiyormu? (bizim arsalar 1-2 milyon TL)
hayir beyefendi
peki ishanina baktinizmi?
evet beyefendi kira falan gozukmuyor
--------------------------------------------
neyse ben ciktim mutluyum tabi ama bir yanlislik var. Kadin hem kira gelirini gormuyor ki 20 yildan beri var sonra arsa tarla neden muafiyeti engellemiyor
Aklimdan gecen deli sorular
yaziklar olsun boyle maliye ve vergi sistemine. Sistem tamamen zengini korumak ve fakiri ezmek icin kurulmus
Bu sistemi kuraninda uygulayaninda ta ...............

Yer İmleri