Sayfa 585/1009 İlkİlk ... 85485535575583584585586587595635685 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,673 - 4,680 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Ama lütfen ricaciyim
    Bi daha ki sefere parazit olmasın
    Çatı ya çıkıp anteni Çamlıca ya ceviriyom
    Bana da yazık yahu

2. Kabaran bir şeyler var. Bir sabah uyanmışsın ki...

3. Düşüş başladığında bu trafiği tekrar incelemek lazım. P/E si 30 olan borsayı hacimsiz almaya devam ediyorlar. Fakat nakit bitti. Kredi de bitti. QE de gelmezse...

4. DXY de kabarma zamanı gelmiş

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    QE yapmazlarsada ellerinde patlar..o yüzden çıkmazdalar zaten..

Şu an mevcutla vaziyeti idare ediyor gibiler..fakat atılan top gittikçe sönümleniyor..

Ha bunu bilen sentral bankerler eninde sonunda kangreni kesmek isteyebilirler, bu doğaldır..ancak sn Çaycı mı diyordu; gelecek olan gelir o zaman..

Başka alternatif var mı?..yada sentral benkerlerin başka alternatifi var mı?..daha başka ne yapabilirler sizce..QE'leri kesince ortam düzelir mi?

Benim aklıma mali tedbirler geliyor..provası Trump'ın gelişiyle birlikte yapılan..
    En başta AMB JMB FED olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının kesinlikle yapması gereken tek bir şey var ise o da bir şekilde enflasyon yaratmaktır, aksi taktirde tüm dünya anormal seviyelere çıkmış olan borçlar altında çöker gider. Son yıllarda bu amaçla müthiş bir gayret gösteriyorlar ama tüm çabalar boşa çıktı. Bildiğin üzere tüm dünyadaki toplam bireysel, kurumsal ve kamu (ülke) borçlarının toplamı 250 trilyon dolara dayanmış durumda. Yıllık küresel GSMH nın 3 katından fazladır bu rakam. Yaratılacak makul bir enflasyon sayesinde borçlar "reel bazda" düşürülmedikçe mevcut durum sürdürülemez bir durumdur.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

6. Yaratılması gereken enflasyonun oranı son derece önemlidir. İpin ucunu kaçırıp işi "hiper enflasyona" çevirme riski de mevcut. Mevcut kabarmış borçları yedirmek için ideal yıllık enflasyon oranı %7 dir (gelişmiş ülkeler için konuşuyorum). Bileşik faizde %7 büyülü bir rakamdır çünkü 10 yılda 2 ye eşit olur yani borçlar %7 lik bir yıllık enflasyon sayesinde bileşik faiz bağlamında 10 yıl içinde reel bazda %50 azalmış olur.
    Son düzenleme : TRENDHOUND; 16-09-2017 saat: 03:41.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

7.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca belli bir yaştan sonra gayrimenkulde hızlı bir düşüş başlıyor... Ortalama 20 yıldan sonra...
    Gelişmiş ülkelerde konut sektörü kabaca 10 yıllık döngülere (cycle) tabidir, ticari gayrimenkul ise 18 yıl gibi. Kondratieff döngüleri çok daha uzun olabiliyor. Ben TR'deki gayrimenkul sektörü döngülerinin kabaca bu rakamlar civarında olduğunu düşünüyorum. Senin verdiğin 20 yıl ticari gayrimenkuller için makul görünüyor.

8. Aşağıdaki Nikolay Kondratieff döngülerini gösteren diagram oldukça aydınlatıcı. Kış sezonunda olmamız gerekiyor bu diagrama göre ama merkez bankaları bu kış sezonunun yani "deflasyonist ortamın" ortaya çıkmasını ellerindeki her türlü gücü kullanarak ertelediler, tabii şimdilik:

Sayfa 585/1009 İlkİlk ... 85485535575583584585586587595635685 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •