Sayfa 108/157 İlkİlk ... 85898106107108109110118 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 857 - 864 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Kartal Yazıyı Oku
    Merhaba,

Hımm.. Aselsan'cı Hasan, yoksa sen misin ? Aselsanları askere giderken satmadın inşallah ! Uzun dönem mi gittin ne yaptın, Halil Hoca forumu bırakalı bir yılı geçti de... Ama sitesinin adresi şu, ayrıca twitter'da yazıyor, bulursun oradan...

http://halilbuhur.com/
    Selam, sevgi...
    evet abi benim o. seni gördüğüme sevindim
    kısa dönem gittim abim. şubatta gittim. temmuzda geldim.. forum değişmiş üye oldum sonra onaylanmadı felan bir süre mesaj yazamadan okudum sonra baktım onaylanmış....

demek halil hoca gitti ha.. vay be..
    bu arada aselsanlarım duruyor çok şükür sizin de duruyordur inş..

2. son fiyatlara göre temettü verimliliği
    büyükten küçüğe doğru sıralama

3.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    evet abi benim o. seni gördüğüme sevindim
    kısa dönem gittim abim. şubatta gittim. temmuzda geldim.. forum değişmiş üye oldum sonra onaylanmadı felan bir süre mesaj yazamadan okudum sonra baktım onaylanmış....

demek halil hoca gitti ha.. vay be..
    bu arada aselsanlarım duruyor çok şükür sizin de duruyordur inş..
    bu bizim hasan mı bildiğimiz hasan :D

hoşgeldin askerlik bitti hayat başladı desene

şimdi işin daha zor ;)

ee askerde neler öğrendın :D

mokoko çömez poşet başka ne vardı tertip badi komutan çarpması çarpılma :D alt devre üst devre. devrem.

tüfekli hareketler serisi 1.

anam o gunlere dönmek istemezdım. ama bazanda özlüyor ınsan orada hayat bir başkaydı beee.

herşeye rağmen mutlu olabılıyorduk.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. Merhabalar , bende kendim için uzun vadeli yatırım stratejisini düşünüyorum. Fakat bu konuda sanırım biraz geç kalmış gözüküyorum. Bir çok hisse tarihi zirvelerde , endeks 70 binden 110 bine gelmiş durumda. Hangi hisseyi uzun vadeli alacak olsam düzeltme sürecine
    gireceğine benziyor.

Sizce nasıl bir strateji izlemeliyim. Ufak ufak alımı tavsiye eden olabilir. Fakat elimde boşta duran yüklü bir para var bunu mantıklıca değerlendirmek istiyorum. Soda , tüpraş, petkim , aselsan, Trakya cam , egeen ,pagyo ,orge , uluse takibimde olan hisseler.

5.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Merhabalar , bende kendim için uzun vadeli yatırım stratejisini düşünüyorum. Fakat bu konuda sanırım biraz geç kalmış gözüküyorum. Bir çok hisse tarihi zirvelerde , endeks 70 binden 110 bine gelmiş durumda. Hangi hisseyi uzun vadeli alacak olsam düzeltme sürecine
    gireceğine benziyor.

Sizce nasıl bir strateji izlemeliyim. Ufak ufak alımı tavsiye eden olabilir. Fakat elimde boşta duran yüklü bir para var bunu mantıklıca değerlendirmek istiyorum. Soda , tüpraş, petkim , aselsan, Trakya cam , egeen ,pagyo ,orge , uluse takibimde olan hisseler.

bir adet fast web mali analiz al oradan bilancolarına bak satış ve karlılık menusune gır oradan bak.

bu begendıgın şirketlerden 3 tanesını al her 3 ayda bır bu 3 şirketin satış ve karlılık menusundeki trendıne bak.

yukarı yonluyse devam et yataysa ve aşağı donmusse değiştir.

borsaya girmeden once dediğim programı kurcala nedir ne değildir anlamaya calıs.

2 ay sonrada gelen bılancolarla seçimini yap. her 3 ayda bir revize et.

bunu yapaman senın ıcın daha iyi olacaktır.

ancak hissenin bilancosunu begenmeyıp değiştirdiğinde buraya yazma değiştirdiğini.

cunku burası uyv baslıgı. bole yaparsan mantıklı bır iş yapmıs olsanda uyvcı olamazsın.

bilancosu kötü gelmiş hisseyi değiştirdiğinde uyvcı değil trader olarak anlırsin.

Cunku uyvcılık kutsal kure ile gelewcek 5-10 yılda büyyecek şirketi bulabilmektir.

senin kutsal kuren yok. o yuzden zaten uyvcı olamazsın.

uyv kısmını geçtim temettücü ol desem oda olmayacak lakın yıne kutsal kure lazım.

cunku aldıgın hisse gelecek yıl temettü daıgtmazsa temettücü olamıyorsun hıssenı gelıp buraya ben su hısseyı aldım bu sene temettü dagıtmadı dediğinde yanlıs yapmış olursun. Cunku buraya temettü dagıtmayan hisse ismini zikretmekte yasak yanlıs cunku burası hem uyv hemde temettücü topıgı.

Mesela buraya gelıp aselsandanda bahsedemessın ne kadar temettü dagıtıyor olsada bunu temettü tanımaz hısse olarak goruyorlar. cunku cok az temettü dagıtıyor kendılerı.

yani ben aselsan aldım dedıgınde sana hırsızın yatırımcıları düşünmeyen karını paylasmayan kötü yönetilen paraları carcur eden bır sırketın mı hissesini aldın diyecekler. Bu hissenin ismini burada zıkredemezsın bu topık sadece yatırıcıısına kar payını paylasan guvenılır kurumsal sefaf yani kısaca temettü dagıtan hısselerın konusuldugu bır topık dıyecekler.

Aselsan mı ? şerf.iz hırsız paylasımsız kötü bir patronun hissesi asla almamalıydın dıyecekler.

cunku bu topıgın dedıgıne gore temettü dagıtıyorsa guvenılır sefaf paylasımcı ıyı bır patronun sırketı oluyormus.

eğer dagıtmıyorsa at çöpe kötü hırsız dürst olmayan güvenilir olmayan kurumsal olmayan sahtekar patron hissesi oluyormus.

hal boyle olunca yuksek temettü dagıtan daha guvenılır daha durst daha sefaf daha ıyı bır patron sırketı ıken. cok az dagıtıyorsa daha az guvenılır daha az sefaf kotunun bıraz ıyısı patron sırketı hıc dagıtmıyorsa dırek hırsızdır zaten.

benım tahmınım buradakı arkadaslar kutsal kure ıle gelecek 5 10 yılı adeta kureden gormus gıbı hısse seçebilme yeteneklerı var. cunku bır hıssenın gelecek 5 10 yılda her yıl temettü dagıtacagını kımse bılmıyor.

bu arkadaslar oyle bır hısse seçiyorkı gelecek 5 10 yıl boyunca her yıl hısselerı temettü dagıtıyor.

dağıtmadıgı zaman hisselerini satamıyorlar herhalde cunku ozman uyvcı degıl trader dıyecekler dışlayacaklar. gelıp benım hıssem bu sene temettü dagıtmadı dese olmayacak cunku ozman temettü hisselerine yatırım yapmıs olmayacak.

bilancosu kotu geldı degıstırdım dıyenıde duymadım. zaten dıyemezde derse uyvcı olamaz nıye cunku degıstırmış yanı trader olmus.

Mantıklı olmaya gerek yok uyvcı alır ve tutar. hıc satmaz.

Tahmınen dediğim gibi bir sihirli küre sayesınde bu hısselerı belırlıyorlar ki hiçbiris ben hissemi değiştirdim cumlesını kurmuyor.

sende bu baghlamda once karar vermelısın.

sen birşey mi olmak ıstıyor yoksa paramı kazanmak ıstıyorsun.

cunku uyvcı olmak toplum ıcınde iphone telefonunun olup hava atmak gıbı birşey.

eger uyvcı ısen kendını iphone almış zengın ve karızmatık parası olan birisi gibi görülürsün toplumda buda senı pskılojık olarak mutlu eder.

ancak senın amacın telefonla konusmak ve internete gırmekse samsung da işini görür pek gosterışı yok ama amacına konusmak ve ınternete gırmek bu amacı karsılıyormu samsung karsılıyor o halde iphone almak ıcın butceyı zorlamaya luzum yok degıl mı ?

once amacını belirle amacın iphone alıp sagda solda toplum ıcınde havam olsun demek mi ? yoksa konusma ve internet ihtiyacını gidermekmi.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

6. Erhan bu yazdıklarını okuduktan sonra aydınlandım ve temettünün çok önemsiz bir şey olduğunu fark ettim. Teşekkür ederim.

7.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    bu bizim hasan mı bildiğimiz hasan :D

hoşgeldin askerlik bitti hayat başladı desene

şimdi işin daha zor ;)

ee askerde neler öğrendın :D

mokoko çömez poşet başka ne vardı tertip badi komutan çarpması çarpılma :D alt devre üst devre. devrem.

tüfekli hareketler serisi 1.

anam o gunlere dönmek istemezdım. ama bazanda özlüyor ınsan orada hayat bir başkaydı beee.

herşeye rağmen mutlu olabılıyorduk.
    benim hocam benim :D nasılsın iyisin inşallah ? bakıyorum da temettü ısrarın sürüyor :D taktir ettim...
    askerlik boşa geçen 6 ay bana göre. tekrar dönmek istemem açıkcası alay komutan yardımcısı albayın postasıydım. rahattım ama anadan babadan yardan ayrı olmak çok farklı birşey.. dediğin terimlerin hepsine şahit oldum :D içtima nöbet vs. yoktu. açıkcası rahattım ama yine de stresliydi ne bileyim.

Sayfa 108/157 İlkİlk ... 85898106107108109110118 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •