Sayfa 215/997 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315715 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 1,713 - 1,720 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Eğer devlet fona kendi yaptığı katkıya düşük faiz veya sıfır faiz uyguluyorsa bunda tuhaflık yok.
    Fakat işverenin ödediği paya bunu uyguluyorsa sıkıntı.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Mevzuatı detaylı incelerseniz paranın önemli bir kısmı piyasa faizinin altında veya sıfır faizli olarak uzun süredir özel bir tahvil ile bütçeye aktarılıyor. Detaylıca inceleyelim ondan sonra daha sağlıklı tartışabiliriz. Zira oradaki işleyişte sizin de hoşunuza gitmeyecek bazı yöntemler olduğunu düşünüyorum.

Ekleme: evet bu tür özel kanun ile çıkartılmış piyasa faizinin altında ya da sıfır faizli aktarım mekanizmaları var. Bunlar gerek işsizlik fonu gerekse BES fonlar için devletin sağladığı katkılar için uygulanıyor. Ve meblağları ciddi anlamda yüksek. Ana resimde gözükmemeleri bu tür yöntemlerin uygulanmadıkları anlamına gelmiyor.

bugün bankalarla ilgili tecrübeler yaşadım.
    akbank dolar faizi % 3 olduğundan, dün öğlen paramı çekeceğimi bildirdim, bugün saat 15.00 de verebildiler. en azından dolar konusunda temin etmede zayıflar, müşteri memnuniyetsizliği yaratırlar.
    dün dolar getireceğimi bildirdiğim ve faizi 3.80 olarak anlaştığım vakıfbanka götürdüm. veznedeki elemanın makina sayamadığından kapalı bir odaya götürdü. oradaki eleman 22 tane 100 doları makinanın geçirmediğini söyleyip, bana uzattı. tüm parayı aldım. risk almayı sevmeyen devlet memuru zihniyetli çalışanları ile bu iş yürümez.
    nasip ing ye imiş , hoş geldin faizi ile 4.0 den yatırdık. 2 ay günlük faizle yatırmış olduk.

3.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Eğer devlet fona kendi yaptığı katkıya düşük faiz veya sıfır faiz uyguluyorsa bunda tuhaflık yok.
    Fakat işverenin ödediği paya bunu uyguluyorsa sıkıntı.
    İşverenin işçi için ödediği fonda ne yazık ki, BES'ten daha yüksek oranda %0 ve çok düşük faizli transferler var. BES'te en azından devletin %25 olarak verdiği katkı için kısmen düşük bir faiz uygulanıyor.Yani devlet kendi verdiği parayı enflasyona ezdiriyor. Bir bakıma bu da çok yadırganacak bir şey değil. Ancak işsizlik fonunda devletin herhangi bir katkısı yok. Ona rağmen işsizlik fonu hazine'nin en büyük finansörlerinden. İşveren bu parayı işçi işsiz kaldığında kullansın diye mi yatırıyor yoksa hazineyi ve devletin altyapı projelerini %0 veya sıfıra yakın piyasa faizinin çok altında bir oranla fonlasın diye mi?.

Aslında konunun başka negatif yanları da var. Zira işveren işsizlik payı ile brüt ücretin üzerine giydirilmiş asgari ücret inanılmaz rakamlara çıkmış durumda.(yanlış anlaşılmasın işçinin eline geçen 1404TL olan netinden bahsetmiyorum, işverenin yatırdığı giydirilmiş ücret 2200TL'yi geçiyor.) Popülist bir yaklaşımla *giydirilmiş* asgari ücret arttırıldı, ama bu artış özellikle istihdamın yoğun olduğu düşük katma değerli yüksek sayıda çalışanın işsiz kalmasına neden oldu ve kayıt dışılığı arttırdı. İşsizlik primi şimdiki haliyle bir vergi olarak işlev görüyor ve gelecekte sonuçlarını göreceğimiz ciddi sorunların tetikleyicisi olacak.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. ------ ----- ----- Neyse trollerle uğraşmamayım
    Son düzenleme : freeman001; 21-09-2017 saat: 21:56.

5. 801 , ?,,,,,, 0,034 bu geceki artış, böyle giderse 1 eylül ile 1 ekim arası ya bürüt ya net %20 mevduat karşılığı olacak görünüyor
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

6.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    bugün bankalarla ilgili tecrübeler yaşadım.
    akbank dolar faizi % 3 olduğundan, dün öğlen paramı çekeceğimi bildirdim, bugün saat 15.00 de verebildiler. en azından dolar konusunda temin etmede zayıflar, müşteri memnuniyetsizliği yaratırlar.
    dün dolar getireceğimi bildirdiğim ve faizi 3.80 olarak anlaştığım vakıfbanka götürdüm. veznedeki elemanın makina sayamadığından kapalı bir odaya götürdü. oradaki eleman 22 tane 100 doları makinanın geçirmediğini söyleyip, bana uzattı. tüm parayı aldım. risk almayı sevmeyen devlet memuru zihniyetli çalışanları ile bu iş yürümez.
    nasip ing ye imiş , hoş geldin faizi ile 4.0 den yatırdık. 2 ay günlük faizle yatırmış olduk.
    Akbank bazısına 3 bazısını 3.20 bazısına 3.50 kime ne tutturursa hesabı. Ing herkese eşit verir.

7.  Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    801 , ?,,,,,, 0,034 bu geceki artış, böyle giderse 1 eylül ile 1 ekim arası ya bürüt ya net %20 mevduat karşılığı olacak görünüyor
    eylül ayı günlük getirisi 0.03.. sadece 5 gün 0.07 getirmiş..
    % 13 civarı çıkar.. nasıl % 20 oluyor ?

Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    eylül ayı günlük getirisi 0.03.. sadece 5 gün 0.07 getirmiş..
    % 13 civarı çıkar.. nasıl % 20 oluyor ?
    Her nasılsa sadece 0,07 getirdiği günler portföyünde tutmuş olabilir.

Sayfa 215/997 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315715 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •