DOLAR ralliye başladı mı? ne demiştik daima 3,35 tl görülmeli demiştim göremeden döndü çnkü korktular oraya kadar basmayaveya vatandaşın elini görebildikleri için Oraya BASMAK yerine çektiler hızla yakın çevremdekiler 3,4lardan dolar aldılar 3,51e vereceklerdi korkmayın dedim şimdi alkış aldık.
######

Dövizin yükseği bizim gibi ülkelere şart yoksa borsa çakılır yükselirken zaten yine ÇAKILIR çünkü yabancı MALI ÖLDÜRMEDEN GİRMEZ.
######
adamlar televizyonda resmen 94 000 den döneriz demekte nerede bu vatandaşın aklı demek ki 79 000e kadar geleceğiz
bir düşünün birileri 70 000 lerden malı topladı bedavaya ikincil çakma eylemini aralık ayında yaptılar ve vatandaş sattı sonra çektikçe YUKARI çekti
102500-103500 ler kırılamaz ddedikçe vatandaş sattıkça çektiler yukarıya
SONRA birileri PAZARLAMA operasyonuna başladı vatandaş yine SABIR edemedi mal aldı ki bastılar tam tahmin edip kaç ay öncesinden dikkat çektiğim NOKTALARDAN.
şimdi vatandaş iyice alsın diye KALDIR_VUR hareketine DEVAM ediyorlar.
o kadar grafik ekledik inceleyin 162 mesaj sonrasında.
Zahmet edip 3 adet başlığımı BAŞTAN sona okuyun.
#####

DOLAR/TL 2018 şubat ayında TEKNİK hareketine uyup 4,21 tl bandını aşabilirben orayı zirve görüyordum ancak artık
4,21tl -4,41tl hatta abartıp sert gidip 4,61tl dirençleri görülecektir.
#####
emlak konut endeksi satışları 1/10 düşmüş çevremden gördüğüm kadarıyla fiyatlarda dayanamıyor düşüyor.
#####
şuan Sadece altın olası bir SAVAŞ senaryosu ONS altını 2024 diye tahmin ediyorum fakat daha erkende görülebilir
2300-2600 DOLAR/onslara kadar taşıyacaktır.

önümüzdeki GLOBAL KRİZ 2019-2021 yıllarında OLACAK çünkü TEKNİK ANALİZ KİTAPLARI DERKİ "ZAMAN ÖLÇEĞİ GRAFİK İLE BİRLİKTE ARTAR" kısacası her bir sonraki KRİZİN DİP GÖRME zamanları giderek artacaktır ve bu orantı
Yine FİBONACCİ gibi gider 2008 dipleri yaklaşık 1 yıl sürdü dersek ve 2001 de 2 yıl sürdü ancak 2008 sadece bir düzeltmeydi
ASIL kriz daha derin olacak
HALEN çok phalıyız çünkü ŞİRKETLERİMİZ DOLAR bazında kazanmıyor TL kazanıyor birileri VATANDAŞA fena YALAN söylüyor F/K oranına göre ucuzuz diye O Kıyaslanan F/K oranlarının KAZANÇLARI DOLAR bazında bunu söylemezler ama kafamız çalışmasın diye.
########
kriz dipleri 2018-2022 arası 4-5 yıl kadar olacak altın zirve yaptığında ise 2023-2024 yıllarında
BORSALAR yukarı harekete başlayacak.
KISACASI NE ZAMAN Kİ televizyon " EYVAAHH KRİZ SAT " diyecekse işte o zamanların ortalarında yavaştan ALIM yapmak gerekli.
O zamanlara kadar ise SHORT ta kalıp her çıkışta EKSTRA kredi ÇEKİP short çekerek zengin olabilirsiniz.
çünkü vatandaş mantığı basittir televizyonlar vatandaşa der ki " SATMA malını kaptırma"" veya ucuzuz daha da alın" ANCAK unutulmamalıdır ki
UCUZUN ucuzu MUTLAKA VARDIR.şuan kendi yatırım şirketi olan beni geliştiren bir türkçesi ile ağbim diyebileceğim birisi bana derdi ki
"ucuzun ucuzu vardır" hemen atlama MUTLAKA ikincil hatta üçüncül korkutma HAMLESİNİ BEKLE.
ÇOKLU AL ve AZıcık azıcık AL EKRANda sadece senin emirlerin göründüğü zaman bilki DOGRU YOLDASIN.
"
####
bu yazdıklarımı PAYLAŞIN vatandaş bir şeyler öğrensin ki TÜRK BORSA forumlarına yeni JARGONLAR katmış olayım yıllar sonra forum okuduğumda gurur duyarım,daha ne jargonlar kattım ben bu forumlara zamanında bilseniz
#####
GBP alın diyorduk kaçınız aldı?
#####
VIOP ta short diyorduk daha yolu kalmadı diyorduk yukarda kimler aldı?
#####
VATANDAŞA ancak MAL TAŞITIRLAR fiyat yükseldikçe mallayın bakın tahtayı adam satabilene KADAR NASIL TAKLALAR attırıyor TAHTALARA.
#####
vatandaş yıllarca mal taşır düşüş sinyali aldı mı birileri pazarlamaya başlar satacakken elini cebine götürtmez vatandaşın.
#####
hadi bakalım uzun bir süre yazmam bu süre zarfında,Shortlarımın ekranlarına bile bakmadan alarm kurduğum noktaya kadar bekliyeceğim
82000-79000
9 ay
#####
birileri ben yokken yazaar yine belki buralara
veya başka forum sayfalarında Vatandaşın cebindeki 20bin -30bin TL yi almaya bakar.
kredi çekip VIOP ta SHORT kredinizi 48 ay vdeli çekip ilk 6 taksiti ödemek için içinden bir tutar ayırın.
#####
Döviz vadeli hesap tutmayın faizler yükselse bile
tuttuğunuz her 1 dolar vadeli aldığınız doların değerlenmemesini SAĞLAR.
######
Televizyon halen ALTIN gitmez demekte demekki içimiz rahat stoklayabiliriz FİZİKİ olarak evimizde.