Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 10/14 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
Arama sonucu : 111 madde; 73 - 80 arası.

Konu: ____Çizgilere____İtaat____ ( Hunharca teknik analiz )

1. Sayın onella rica etsem Vakıfbank,toaso,trakyacam,petkim ve sasa analizi yapabilirmisin biraz fazla oldu hisse ama orta vadede nasıl görünüyorsun bu hisseleri. Şimdiden teşekkür ederim

Alıntı Originally Posted by matias Yazıyı Oku
    Sayın onella rica etsem Vakıfbank,toaso,trakyacam,petkim ve sasa analizi yapabilirmisin biraz fazla oldu hisse ama orta vadede nasıl görünüyorsun bu hisseleri. Şimdiden teşekkür ederim
    Selamlar Sn matias , PETKİM'i orta-uzun vade başlığında da incelemiştim... hem TL hem USD .... Aşağıdan ulaşabilirsiniz... Diğerlerine sırasıyla bakmaya çalışacağım... Sevgiler...Saygılar...

Alıntı Originally Posted by onelle Yazıyı Oku
    2019 favorilerimden PETKİM'in kendi başlığında paylaştığım hem TL hem USD analizimi burada tekrar paylaşmak istiyorum... Grafiklerin son görünümlerini de ayrıca gönderdim... Takibe devam ...

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...Sevgiler...Saygılar...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

3. Sn onelle sizi geçmişten beri takip ederim burada da takip etmeye çalışıyorum. gercekten çokiyi bir teknik analizcisiniz sokm ve odas için çizgiler ne der bir analiz yaparsanız memnun olurum teşekkürler.

Alıntı Originally Posted by gercekhisseci Yazıyı Oku
    Sn onelle sizi geçmişten beri takip ederim burada da takip etmeye çalışıyorum. gercekten çokiyi bir teknik analizcisiniz sokm ve odas için çizgiler ne der bir analiz yaparsanız memnun olurum teşekkürler.
    Teşekkürler Sn. gercekhisseci, sizin istediklerinizi de kendimce sıraya alıyorum. Çünkü biliyorsunuz çok uzun ve detaylı yazıyorum. Bunu da bilerek yapıyorum. Asıl amacım teknik analizi nasıl yaptığımı, nelere dikkat ettiğimi, nelere dikkat edilmesi gerektiğini elimden geldiğince anlatabilmek. Tabii ki benim tarzımda çizgilerle. Bu da oldukça vakit alıyor. Hatalı yazmamak için kontrollü gitmeye çalışıyorum. İnsan uzun uzun yazarken kelimeleri yanlış kullanabiliyor. Geriye dönüp sürekli kontrol etmem gerekiyor. Artık bilmeden yaptığım hatalarım varsa affola. Teknik Analize ilgi duyanlar için bir nebze de olsa fayda sağlayabilirsek ne mutlu. Sırasıyla sorulanlara bakmaya çalışacağım... Sevgiler...Saygılar...

5.  Alıntı Originally Posted by onelle Yazıyı Oku
    Selamlar Sn matias , PETKİM'i orta-uzun vade başlığında da incelemiştim... hem TL hem USD .... Aşağıdan ulaşabilirsiniz... Diğerlerine sırasıyla bakmaya çalışacağım... Sevgiler...Saygılar...
    Teşekkür ederim Sn onella.takipteyim

VAKBN - VAKIFLAR BANKASI Aylık Lineer Bakış ;

İki temel trendi siyah ve mavi pitchfork ile belirledim.

Dikey noktalı mavi çizgiler RSI dipten dönüşleri,

Dikey noktalı kırmızı çizgiler RSI zirveden dönüşleri işaretliyor

Barların arasında kırmızı 6 ve mavi 12 aylık WMA ( Ağırlıklı Hareketli Ortalama ) kullandım. Bu grafik için EMA ve SMA ya göre çok daha verimli çalışıyor.

Siyah elips ile işaretli olan bölgeler ortalamaların aşağı doğru kesişimlerini

Yeşil ile işaretli bölgeler ortalamaların yukarı doğru kesişimlerini gösteriyor.

Dikkat edilirse 6 ve 12 aylık WMA kesişimleri orta-uzun vade için en üst düzeyde verimli çalışan al-sat sinyalleri üretmişler. Aylık ortalamaların tam olarak kesişimlerini beklemek tahmin edileceği ve görülebildiği üzere günlük ve haftalık ortalama kesişimlerine göre daha geç sinyal üretir. Ama bu güvenilir sinyalin alınmasını beklerken kaybedilecek ya da kazanılacak marjı orta-uzun vade için önemsemek çok anlamlı olmaz . Riski mimimuma indiren her gösterge geriye dönük sıkıntı ya da keşkeler değil , ileriye dönük bir özgüven üretmeli. Her zaman anlatmaya çalıştığım gibi uygun alım satım kararlarını sadece bu kesişimlere göre değil aynı zamanda destekleyici indikatörlerin ve barların trend çizgilerine bağlı durumuna bakarak almak en geçerli kişisel sistem olur.

Eğer 2018 Nisan sonunda ortalamalar aşağı kesiştiğinde bana bu grafik için sorulsaydı ; düşüş senaryosunda minimum gelinecek yerin en alt mavi çizgi olabileceğini buradan dokunuşlarla döndürmeleri gerektiğini söylerdim. Diğer tüm banka ve SAHOL grafikleri için de aynı durum geçerli. Çünkü tüm bankalar ve SAHOL bu düşüşte ana desteklerinin altına ekstra %20-25 civarında satış yedi ve endekste gerginlik bu şekilde maksimuma çıkarıldı.

Diğer taraftan grafiği biraz daha karmaşık gösterse de 2013 ten başlayan düşüş trendini belirleyen kırmızı pitchfork'u özellikle ilave ettim . Bu sayede uzun vade önemli trendlerin nasıl başladığı bitirildiği ya da nerelerin destek-direnç olarak çalıştığı görülebilir. Eğer büyük fotoğrafa bakılmayıp sadece kısa vade grafikler üzerinde durulursa kağıt ya da endeks hareketlerini netleştirmek mümkün değildir. Kısa vade grafikler yüksek kar marjı hedefiyle hareket eden yatırımcılar için sürekli yanılgı ve yanlış tespitler yaratır. Kısa vade grafik daha küçük kar marjları ile kısa vade hareketleri amaç edinen yatırımcı tarafından izlenmeli. Orta-Uzun vade kağıt taşıyacak yatırımcı ilk önce büyük fotoğrafa bakmalı. Zaten büyük yanılgı ve kayıplar bu yapılmadığı için ortaya çıkıyor. Yüksek maliyetli mal alınıyor yanlış zamanlama yapılıyor ve ondan sonra suçlu alınan kağıt ,patron,şirket,siyaset ,ülke ,ekonomi falan filan oluyor. Ama aslında tek suçlu kişinin kendisidir . Verdiğin karar için ağlamak çare değildir. Önemli olan yanlış karar almamak için ya da yanlış karar aldığını farkettiğinde ne çözüm ürettiğindir.

Kırmızı pitchforka baktığımızda 2013 te başlayan düşüş trendi 2016 başında barların en üst kırmızı medianı yukarı kırması ile son buluyor. Dikkat edilirse burada aynı anda mavi noktalı çizgi ile işaretli RSI dipten dönüyor . Ortalamalar da yeşil elips içinde yukarı kesiyor. Göstergelerin hepsi bir bütünlük içinde sinyal üretiyor ve bu sinyallerin hepsi 2009 dibinden gelen ve o güne kadar hep ana destek olarak çalışmış mavi en alt median üzerinde oluyor. Akabinde barlar hemen düşen kırmızı pitchforka ait kesikli kırmızı hagopian çizgisine yöneliyor ve burasını aylarca yukarı kırmak için test ediyor. Tekrar etmek gerekirse , Zirve ya da dip pivot noktalardan çizilen Hagopian çizgileri pitchforklar için en önemli destek ya da dirençleri işaretliyor. Nihayet 2017 başında uzun bir barla yukarı kırılım gerçekleşiyor ve hagopian çizgisi yukarı kırıldıktan sonra barlar 2013 te düşüşlerini başlattıkları zirveyi aşacak büyük bir ralli yapıyorlar. Ralli nasıl bitiyor ? İkili tepe ile ana trendin en üst çizgisine kurulan çok güzel bir boğa tuzağı ile... Aynı boğa tuzağını 2013 yılında da kurmuşlar ve orada da başarıyla çalıştırmışlar ... Bu tuzaklar herkes heyecandan dört dönerken zirvede mal dağıtma bölgeleridir... Bu ikili tepede mal dağıtıldığını nereden teyit edebiliyoruz ? Fiyatlar ikinci zirveye giderken RSI alçalan zirve yapıyor ve negatif uyumsuzluk ortaya çıkarıyor ve sonucunda fiyatlar nefes almadan en alt siyah mediana gevşiyor. Siyah mediana dokundukları yer aynı zamanda nereye denk geliyor ? Büyük ralliye başlamadan önce koptukları kesik çizgili hagopian çizgisine... Yani ayrıldıkları hagopian çizgisinden büyük düşüş için destek alıp yükseliyorlar.

Sonuç ; En alt siyah trend çizgisinden destek alan barlar hem orta siyah medianı yukarı kırmayı deniyor hem de daha önce ekstra satışla ayrıldıkları mavi pitchfork içine dönmeye çalışıyorlar. Yeşil elips içinde ortalama kesişimleri gerçekleşmek ve uzun vade için en güvenilir sinyali üretmek üzere. Eğer bugünkü rakamlarından maliyetlenmiş olsam orta-uzun vade hedefim en üst siyah median olurdu. Buraya ulaştığında RSI ve MACD 'ın durumunu kontrol ederdim . Normal şartlarda bakıldığında bu grafik için RSI 60 seviyesi üzerine geçtiğinde kağıt orta-uzun vade hedeflerine ulaşmış kabul edilmeli. Çünkü 60 seviyesi üstünde olacak seyir sadece mal dağıtmak için kullanılmış. En üst siyah çizgi üzerinde amaç edinilecek ekstra prim sadece yatırımcıya risk getirecektir. Riski almak isteyen yatırımcı bu durumda ortalamalar aşağı kesmediği sürece satış yapmaz ve her bir yükseliş ve kar marjından faydalanır. Ben ekstra kar marjı için risk alır mıydım ? Kesinlikle almazdım. Daha sonra o ekstra kar marjını çıkarabileceğin çok sayıda farklı kağıt bulunabilir. Trend resmi olarak son bulmuşken aynı kağıt üzerinde %5-10 fazla için inat etmeye gerek yok.

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...Sevgiler...Saygılar...
    Son düzenleme : onelle; 06-02-2019 saat: 18:47.

7. Çok teşekkür ederim Sn onella. Diğer hisselerinde yorumunu merakla bekliyorum. Teşekkür ederim

TOASO - TOFAŞ OTO. FAB. Aylık logaritmik bakış ;

Aslında neredeyse hiçbir trend çizgisine ihtiyaç duymadan uygun maliyet belirleyip senelerce taşınabilecek bir hisse . Temettü getirisi cabası... Tek maliyet belirleyici olarak 12 aylık SMA (Basit hareketli ortalama ) bile kullanılsa karar vermeye yetecek muazzamlıkta bir grafik. Yaklaşık 20 yıllık bu akışta aylık fiyat barları mavi 12 aylık SMA üzerinde kapanış yaptığında AL-TUT , altında kapanış yaptığında SAT sinyali üretmiş ve bu gösterge neredeyse hatasız çalışmış . Siyah trend çizgilerimiz ise dip oluşumlarının nerelerde olduğunu işaretlemiş.Dikey noktalı mavi çizgiler RSI 50 seviyesi altında dipten dönüşleri işaret ediyor. Bu çizgilere dikkat edilirse 1998 ve 2008 krizleri hariç kağıt dip oluşumunu sürekli orta siyah median üzerine dokunarak ya da biraz üstünde tamamlamış ve bu noktalardan minimum 2-2,5 sene süren çok önemli ralliler başlatmış. RSI 70 seviyesi ve üzerine çıktığında ise fiyatlar kesinlikle dönüş ve düzeltme sinyali vermiş. Bu da demek oluyor ki ille de satmak isteyen yatırımcı RSI 70 seviyesini geçtiğinde eli tetikte olacak ve fiyatlar 12 aylık mavi SMA altında kapanış yaptığı anda satış işlemini gerçekleştirecek. Sattıktan sonra yine bu hisseye dönüş yapmak isteyen ise RSI nin 50 seviyesi altından dönüşünü ve bununla beraber fiyatların tekrar 12 aylık SMA üzerinde kapanış yapmasını bekleyecek. Barların arasına kırmızı 6 aylık SMA'yı sadece teyit amaçlı kesişimleri takip etmek için koydum.

Sonuç; Şu an barlar orta siyah mediana dokunup buradan destek almaya çalışıyor. RSI 50 seviyesi altından dönüşünü yaptı .Bu son dip oluşumu için 2 temel göstergenin uygun yerde olduğunu gösteriyor. Güvenilir ve minimum risk taşıyan maliyetlenme noktası için barların mavi 12 aylık SMA üzerinde kapanış yapmasını beklemek doğru hareket olur. Konti garanticiler ise tüm bu sinyallerden sonra gecikmeli olacak olsa da kırmızı 6 aylık SMA'nın mavi 12 aylık SMA 'yı yukarı kesmesini beklemeliler. Şu an 12 aylık SMA 22,23 seviyesinde bulunuyor. 12 aylık SMA üzerinde kapanış yaptıktan sonra oluşacak muhtemel ivmelenmenin ilk hedefi mavi kesikli çizgi ile işaretlenmiş ara direnç olacaktır. Bu mavi kesikli direnç önümüzdeki 1 sene için 40 ile 48 seviyesi arasında değişecektir. Diğer taraftan aylık MACD tarihi diplerinden dönme aşamasında ve bu seviyelerden çok daha aşağı rakamların pek mümkün olmayacağını işaret etmektedir.

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir... Sevgiler...Saygılar...

Sayfa 10/14 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •