Borfin'in fastweb'i mi?
Bende stockeys var. Fastweb ona göre daha mı kapsamlı?
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Borfin'in fastweb'i mi?
Bende stockeys var. Fastweb ona göre daha mı kapsamlı?
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar
sn. Hisseci 44 öncelikle forumunuz hayırlı olsun.umarım sürekli ve başarılı analizlerle devam edersiniz.
Yakın zamanda açıklanan bilançolara göre 2016 de 18 milyon TL civarı kar elden (2015 de 12 milyon karı bulunmakta) ve bir
önceki 12 aylık bilançoya göre karını %50 artırmış 22 mart tarihinde yapılacak Genel Kurulda 4.61TL hisse başı
karpayı dağıtacak durumda bulunan BFREN hissesini karlılık ve fiyatının pahalılık yada ucuzluğu yönünden farklı bir gözle
değerlendirmenizi rica edebilir miyim. Bu hisse temel olarak çok mu pahalı? yada alıma uygun mudur?
Maliyetim 4.5 oldugu icin kardan zarar ettim ama faxla surecegini dusunmuyorum
Sent from my LG-D802TR using hisse.net mobile app
arkadaşlar ucuz pahalı işine girmeyin sakın.bu şekilde borsada oynamak sizi cok yanıltır.Tavsiyem herzaman pahalı hisselere yönlenmenizdir.Genele göre pahalı görünen hisseler yeni tepeler yapıyor ucuz görünenler dahada ucuzluyor. Kendi fikrim olmakla birlikte genel kanı bu şekilde.
Net Faaliyet Kar/Zararı
bu nasıl hesaplanıyor? bilen var mı?
Sn.mhtakif,
Net Faaliyet Karı= Satış Gelirleri-satışların maliyeti+Faiz, Ücret, Prim, Komisyon ve Diğer Gelirler-Faiz, Ücret, Prim, Komisyon ve Diğer Giderler-Pazarlama, Satış ve Dağıtım Giderleri-Genel Yönetim Giderleri-Araştırma ve Geliştirme Giderleri
dir. Bilançoda işaretleri ile toplasanız da olur.
Bu toplama diğer faaliyet gelir ve giderlerini de eklerseniz Esas Faaliyet Karını bulursunuz.
Esas faaliyet karı, net faaliyet karından büyükse kısaca; şirketinizin nakit ve benzerleri dövizden oluşuyor ve dövizin yükselmesi nedeni ile ek kar elde etmiş demektir.
Net faaliyet karına, şirketin döviz alacak ya da borcundan bağımsız gelişimini incelemek için ayrıca bakmak gerekir.
Esen kalın.
Yer İmleri