Sayfa 100/347 İlkİlk ... 50909899100101102110150200 ... SonSon
Arama sonucu : 2771 madde; 793 - 800 arası.

Konu: DGATE - Datagate Bilgisayar

Alıntı Originally Posted by 44sahap Yazıyı Oku
    Son bir ayda yabancı 1.900.000 lot satmış. Bu kadar malı yerlilere dağıttı. Üstelik temettü yaklaşmışken... Sizce bundan sonra yukarı güçlü doner mi? Ya da kim alacak o kadar malı...

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Benim kişisel stratejim ,

26 milyon kara göre 7.2 f/k temettü öncesi 6,7 civarı yapıyor.
    Geri alım açıklaması sonrası gelen alımlarda en yüksek 6.72 gördük .
    Bankacılık sektöründe 2018 yılı sonu için %3 ile %10 arasında bir kar gerilemesi bekleniyor , benim okuduğum analizlere göre.
    Bunun sonucunda bankacılık sektörü 6 f/k altında kalıyor.
    Dgate şimdi 6.20 f/k (5.80) dolayısıyla 26 milyon tl kar rakamının yukarı geçilebileceğine tahta yapıcılar inanmadıkça 6.70 üzeri temel açıdan , alternatif ucuz başka hisselere geçebileceğim bir fiyat olur. Hatta ben duruma göre 6.29 direncine olası hareketleri de "eğer alabileceğim alternatif hisseler görürsem satış olarak kullanırım"

Orta uzun vade için belirleyici olacak olan kar artışı ve temettü verimi olacaktır.
    Açıkçası ben grubun çok iyi yönetildiğini düşünüyorum , şirketin büyümesini sürdürebileceğine olan inancımı da koruyorum.

Excel tablomda 2018/3 aylık dönem bilançolarından derlediğim 2018 yıl sonu kar tahmini yaptığım 30 kadar hisse var , f/k değişimlerine göre portföyümdeki ağırlıklarını değiştiriyorum , hatta yeterince yükselmişlerse yerlerini yeni hisseler alıyor.

Kısaca 6.72 - 7.30 çok önemli dirençler
    5.80 altı bence önemli bir risk içermiyor , en azından temettü beklentisi varken.

Kötümser bir senaryoda nereye düşerse düşsün tekrar en azından 5.80 satış fırsatı verir diye düşünüyorum.

EXCEL TABLOM

Alıntı Originally Posted by parasever Yazıyı Oku
    EXCEL TABLOM

Temettüleri yakın olduğu için indes ve dgate temettü sonrası fiyatlarını yazdım.

Sadece f/k tercih sebebim değil

Temettü verimi
    Büyüme
    Karın sürdürülebilir bir şekilde artıyor olup olmadığı
    İhracat durumu
    Kur etkisi
    Teknik olarak güçlü tepki potansiyeli
    Bedelsiz potansiyeli
    Güven verip vermemesi

Hepsi önemli..

Listede Odas 2019 kar beklentim.

4. Son iki günün takasinda yabancı satışları azalmış. Hatta BGC partners, TEB, Doçe alımları var. Temettü olması, fiyatın 18 lerden 5.76 ya gelmesi, yabancı satışlarının büyük ölçüde gerçekleşmesi hissenin buralarda durmasını sağlayacak gibi. Ama yukarı güçlü hareket de olmayacak gibi. 5.45 ile 6.70 arasında hareket eder gibi kısa vadede. Belki buradan bir tepki gelebilir... Ytd...

5. 8.62 den sattiklarimi bugün 5.80 den yerine koydum. Tabi bu aralarda birkaç defa alıp sattım...

6. Tamam notlarimiza ekledik bilgilendirdiginiz için sağolun

Maalesef hızla yükselen kur dgate' yi vuruyor ..
    Buradan azaltıp indes artırıyorum..
    Temettüsü daha yüksek diye.

Orada da zarar burada da zarar...

Anlaşılan hükümet kura müdahale için iki şeyi gözetiyor.

- Cari açık ve özel sektör borcu arasındaki en uygun kur seviyesi
    - Müdahalenin başarılı olabileceği kur seviyesi.

8. Bugün senetlerin en düşük seviyelerinden kapanmasını bekliyordum ama şimdilik bu çıkmadı.
    Lale(LL) ekonomisi işte önümüzdeki 2 gün yükseliş var bence Dgate de en az 5.66 görür.YTD

Sayfa 100/347 İlkİlk ... 50909899100101102110150200 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •