Benim kişisel stratejim ,
26 milyon kara göre 7.2 f/k temettü öncesi 6,7 civarı yapıyor.
Geri alım açıklaması sonrası gelen alımlarda en yüksek 6.72 gördük .
Bankacılık sektöründe 2018 yılı sonu için %3 ile %10 arasında bir kar gerilemesi bekleniyor , benim okuduğum analizlere göre.
Bunun sonucunda bankacılık sektörü 6 f/k altında kalıyor.
Dgate şimdi 6.20 f/k (5.80) dolayısıyla 26 milyon tl kar rakamının yukarı geçilebileceğine tahta yapıcılar inanmadıkça 6.70 üzeri temel açıdan , alternatif ucuz başka hisselere geçebileceğim bir fiyat olur. Hatta ben duruma göre 6.29 direncine olası hareketleri de "eğer alabileceğim alternatif hisseler görürsem satış olarak kullanırım"
Orta uzun vade için belirleyici olacak olan kar artışı ve temettü verimi olacaktır.
Açıkçası ben grubun çok iyi yönetildiğini düşünüyorum , şirketin büyümesini sürdürebileceğine olan inancımı da koruyorum.
Excel tablomda 2018/3 aylık dönem bilançolarından derlediğim 2018 yıl sonu kar tahmini yaptığım 30 kadar hisse var , f/k değişimlerine göre portföyümdeki ağırlıklarını değiştiriyorum , hatta yeterince yükselmişlerse yerlerini yeni hisseler alıyor.
Kısaca 6.72 - 7.30 çok önemli dirençler
5.80 altı bence önemli bir risk içermiyor , en azından temettü beklentisi varken.
Kötümser bir senaryoda nereye düşerse düşsün tekrar en azından 5.80 satış fırsatı verir diye düşünüyorum.
Yer İmleri