Bi kaç gündür VOB tarafına bakıyorum. Bu sefer fazla muhabbete sarmışlar bilgi azdı. Yanlız deniz43 ün bi yazısı vardı, Doviz mevduatları 161 milyar doları bulmuş. MB her hafta açıklıyor. En son 153 dü diye hatırlıyorum.
Demekki sirketler ve parası olanlar, seçim sonrası kaos bekliyor.
Tabi şu riskte var. Hükümet bi müddettir tekrar abd ile cilveleşmeye başladı. Olurda seçime kadar yada seçim sonrası IMF veya benzeri bir kurumla anlaşırda, ülkeye onlarca milyar dolar sokmanın yolunu bulursa, doviz alanlar yine kaybedecekler.
Riskli iş. Tüm paramı dovize veya dovize endeksli şeylere bağlamazdım.
Doviz borcu olan şirketleri, dovizle dışarı iş yapanları anlıyorum, onların alması satması doğal ama yatırım amaçlı alanları anlamıyorum desem onuda anlıyorum. Doğaları böyle değiştiremezsin. Ancak sopa yada havuçla kontrol altında tutabilirsin.
Ancak gerçekten iyi ve kapasitesi yüksek bir insan çıkacak, yapmayın ülkenize zarar veriyorsunuz diyecek, bak o zaman vazgeçebilirler. Çünki insanların %99 u gerçekte iyidir. Verdikleri zarar cahillikleri yada aptallıklarından.
Tabi siyasette öyle iyi ve kapasitesi yüksek biri kalmadı. Hepsi ... şimdi yazsam mahkemelik olma riskim var ama anladınız.
Mecliste olmayan alternatif partileri inceliyorum, oy verebilecek birilerini arıyorum. Ama bir müddet inceleyince onlarında arızası çıkıyor. Yinede meclistekilerden iyiler. Haydar Baş ı dinledim. Çok iyi şeyler söylüyor ama tipi erbakan tipi, konuşma tarzı çok rahatsız edici. Vatan partisi Perinçeki epey bi izledim. Onunda zekası ve kapasitesi yerlerde, ayrıca kötü niyetini fark ettim. Bu ara TKP yi dinliyorum, Türkiye Kominist Partisi. Adam tam benim düşündüklerimi söylüyor, yahudi veya yahudi uşağı tipide yok gibi... Emin olamadım ama yahudi dir diyemem. Şu ara kafa TKP de.
Eğer arızalarını bulmazsam ona oy vereceğim. Benim düşündüklerimin haricinde bişey söylemedi adam. tabi söylemek başka, uygulamak başka. Meclisteki hangi parti ben azılı hırsızım katilim nitelikli dolandırıcıyım diyorki.? Hiçbiri. hepsi ben süperim diyor.
En iyisi benim parti kurmam ama oda çok büyük bir örgütlenme gerektiriyor. Büyük sermaye lazım. Zaten kurmaya kalksan hemen çevreni abi ben çok iyiyim diyen aşırı hevesliler doldurur. Aşırı heves-fanatiklik, zayıf irade demek. Zayıf irade demek, ben her yola yatkınım demek. Elinde sopa ile başımda durmazsan her haltı yiyebilirim demek...
Yani durum umutsuz. TKP her sene %0 oy alsada fark etmez, vicdanım rahat olsun... incelemeye devam edeyim.. Hırsızlık ve kötü niyet bulmazsam, altındanda yine yahudiler veya yahudilerin 100 yıldır kullandığı diğer azınlıklardan biri(rum ermeni) çıkmazsa, onlara oy vermeyi düşünüyorum.
hadep abd uşağı olmasaydı ve pkk temsilcisi olmasaydı onlara oy verirdim ancak abd uşağı olmasaydı zaten %10 oy alacak kadar yükselemezdi. Hep %0 alırdı. Sistem ona izin vermiyor. medya lazım, devlette güç lazım.
Uşak olmak bu kadar değerli bu maymun dünyasında.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri