Sayfa 100/157 İlkİlk ... 50909899100101102110150 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 793 - 800 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    Bugün 20 fk olan Adel 2008 de 2 FK DA idi.. erhan kardeşim. Burda uzun vade temettü yatırımı yapan arkadaşlarda aldıkları TEMETTÜLERLE lot sayısını artırmak dışında bi dertleri yoktur.. Borsada senin gibi temel,teknik analiz,ucuz pahalı, dip zirve sistem avcılığı yapan yığınlarla dolu.. HER ZAMAN İDDAA ETTİĞİM Bİ İNSAN BORSADA KÖR OLUP,KULAKLARI DUYMUYOSA VE DE EN ÖNEMLİSİ KIÇININ ÜSTÜNDE KIMILDAMADAN OTURABİLİYOSA EN KRAL TRADERİN ONDAN FAZLA KAZANMA ŞANSI YOK..
    sercanhan konudan bahsetmemişsin konuyu anlamadıgımı soylemıştım. 2 den 20 ye çıkmış ne anlamam lazım onu anlamadım. Yani senın anlatmaya calıstıgın sey neydı. boş boş konuşup durma AL YAT de insanlara mı diyorsun anlamadım cidden.

İdda ettiğin varsayım sorgulayabilirmiyiz ? sorgulamazsak avantaj dezavantajlarını göremeyiz sorgulamazsak gerçeği bilemeyiz. Dikkat edilmesi gerken nokta karşı cıkma değil sorgulamaktan bahsediyorum. Böyle öğrenebiliriz sorgulamadan inanırsak kendi kendimizi kandırırız.

Önce sizin savundugunuz ve sanırım uyguladıgınız yöntemden başlayalım.

Sizin yönteminizi uygulayacak yatırımcı nasıl bir yol izlemeli

1-neye göre hisse seçmeli ?
    2-seçtiği hisseleri ne zman satmalı yada satmamalı mı ?

Önce bir yönteminizin nasıl işlediğini öğrenelim. Sağlıklı değilmi noktasında tekrar konuşuruz. Bunun sizin açınızda sakıncası yoktur diye düşünüyorum.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. az konuşun yaw canım sıkıldı.

@mhtakif.

Algoritmalar Yada sistemler kurallar çerçevesinde hareket eder. örnegın rsi 45 den büyükse al diyhe bir sistem yazdıgında 45,01 oldugunda alır.

biz onu 45 görürüz ama aslında 45,01 dir.

HEKTAS için paylaştıgın resmi SORGULUYORUM.

F/K nın Al demesiyle alınmışsa sorun yok cunku kesmiş ve birdaha aşağı yonde kesısım gerçekleşmemiş. Bir problem yok.

Fakat temettü veriminide ekledi isen yani algoritmanı şöyle yazmış olman gerekiyor.

EĞER FK > Hareketlı ortamaladan ve Temettü verimi > hareketli ortalmadan AL Değilse sat

yani her iki koşiulda gerçekleşmeden almayacak koşullardan bırı bozulursa satacak.

HEKTAS için paylastıgın resımde 4,30 cıvarında temettü verimi koşulu bozuluyor yani sisteminin satması gerekir ?

PP/DD ye girmiyorum bile.

İşte algoritma işi bu denli karışık bir iştir önce yöntemi hayal edersin bakarsın süper gibi görünür bunu algoritmaya dökersin.

Sistem sinyalleri koydugunda ortaya bir suru al sat çıkacaktır. benim paylastıgım resımlerdeki gibi anlamsızlıklar olacak.

Cunku sen ekranında sinyalleri görmüyorsun oysakı bende sistem yazdıgım koşula göre sinyal yerleştiriyor. Benım çok başıma geldi önce görsel olarak yarattıgım sisteme uzaktan bakıp bu harika çalışıyor dedik alım satım sınyallerı gostermesı için kodladım birde baktım benim temas etmedıgı dediğim bölgelerde aslında temas etmiş çizgiler var. falan filan yanlış anlama seninkinde çöpe gitti demiyorum. BU noktayı nasıl çözmeliyiz bana anlat çözelim diyorum çözüm arma noktasındayım çürütme değil.

YOKSA sercahan hocamızın dediği gibi alıp unutmalımıyıdık. Peki ya hangi hisse senedi alıp unutacağımızı nasıl belırlyeceğiz ?

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

3. @erhanacikgoz1
    ben bunu sistem olarak kullanmıyorum sadece ucuz mu pahalı mı diye bir gösterge olarak kullanıyorum.

millet der hani mal toplanıyor vs, işte o hepsinin yeşil olduğu bölgede topluyorlar genelde. BRSAN uzun zamandır o bölgede. ECILC de uzun süre kaldı ve birden yukarı tavan yaptıydı.

Birde bilanço günü FK düşenlere bak (grafik üzerinden de bak) ve sonraki fiyat değişimine.
    şöyle biraz ciddi değişim olsun.
    diğer filtreler herzaman geçerli, bir seferlik olmasın vr ve esas faaliyet desteklesin.

General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    sercanhan konudan bahsetmemişsin konuyu anlamadıgımı soylemıştım. 2 den 20 ye çıkmış ne anlamam lazım onu anlamadım. Yani senın anlatmaya calıstıgın sey neydı. boş boş konuşup durma AL YAT de insanlara mı diyorsun anlamadım cidden.

İdda ettiğin varsayım sorgulayabilirmiyiz ? sorgulamazsak avantaj dezavantajlarını göremeyiz sorgulamazsak gerçeği bilemeyiz. Dikkat edilmesi gerken nokta karşı cıkma değil sorgulamaktan bahsediyorum. Böyle öğrenebiliriz sorgulamadan inanırsak kendi kendimizi kandırırız.

Önce sizin savundugunuz ve sanırım uyguladıgınız yöntemden başlayalım.

Sizin yönteminizi uygulayacak yatırımcı nasıl bir yol izlemeli

1-neye göre hisse seçmeli ?
    2-seçtiği hisseleri ne zman satmalı yada satmamalı mı ?

Önce bir yönteminizin nasıl işlediğini öğrenelim. Sağlıklı değilmi noktasında tekrar konuşuruz. Bunun sizin açınızda sakıncası yoktur diye düşünüyorum.
    BORSALAR YÜKSELİRKEN BU İYİMSERLİKLE FK ların nereye kadar yükseleceğini kimse bilemez..DÜŞERKEN DE YARATILAN KARAMSARLIKLA FKLARIN NEREYE DÜŞECEĞİNİ KİMSE BİLEMEZ.. Hangi HİSSE SEÇİMİ? KURULUŞUNDAN BERİ KARININ Bİ KISMINI YATIRIMCIYA VEREN ŞİRKETLER.. Tüpraş Ford mesela.. Adel pınar grubu devamlı temettü versede olmaz çünkü sığ.. Ölüm ani para ihtiyacı dışında uzun vade temettü yatırımcısı sat yapmaz.. Ucuz pahalı dip zirve kavramları ile ilgilenmez.. Borsanın düşüp çıkacağını kimse bilemez yarın için..sen tipik bi TRADERsin.. Sana ne desem boş..

5.  Alıntı Originally Posted by mhtakif Yazıyı Oku
    @erhanacikgoz1
    ben bunu sistem olarak kullanmıyorum sadece ucuz mu pahalı mı diye bir gösterge olarak kullanıyorum.

millet der hani mal toplanıyor vs, işte o hepsinin yeşil olduğu bölgede topluyorlar genelde. BRSAN uzun zamandır o bölgede. ECILC de uzun süre kaldı ve birden yukarı tavan yaptıydı.

Birde bilanço günü FK düşenlere bak (grafik üzerinden de bak) ve sonraki fiyat değişimine.
    şöyle biraz ciddi değişim olsun.
    diğer filtreler herzaman geçerli, bir seferlik olmasın vr ve esas faaliyet desteklesin.

General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    önerilerini dikkate alıp incelyeceğim. teşkkür ederim.

benzer bir yöntemi ben şu şekilde kullanıyorum.

farklı bir bakış açısı için söylüyorum.

Aşağıda gördüğün resim piyasa değeri mavi sutunlar diğer iki çizgi faaliyet karı ve net kar.

Piyasa değeri en önemli ve baş kriter değilmidir. Piyasa değeri f/k hesaplanırkende kullanılır pp/dd dede kullanılır.

O halde bu önemli bir gösterge zaten borsada fiyatlanan şeyde şirketin değerleridir.

O halde piyasa değerine bakmak bakıpta bakabıleceğim en basit göstergedir.

Peki alşağıdaki resmi nasıl yorumluyorum.

Net kar ve esas faaliyet karının ne kadar olduguna bakıyorum. Daha sonra bunu mavı sutundaki değerle karşılaştırıyorum. ÖRNEGIN genellikle net karı 1000 TL efk 1200 TL iken piyasa değeri 13,000 miş diyelim. daha sonra başka bir dönemde net kar 1500 TL efk 1500 TL iken piyasa değeri 13,000 miş hala o halde ucuz kalmış diyorum.

BU ne kadar doğru bir yöntem tartısılır. Ancak bu yöntem işe yarıyor. satım noktası hakkında fikir vermiyor. ama ucuzluk noktasında fikir veriyor.

Mesela ilginç bir örnek paylasmak istiyorum.

Aşağıdaki şirkette iyah bölgeye baktıgınızda 4 çeyrek boyunca şirketin karlılıkları yatay kalıyor ve aynı şekilde şirketin piyasa değeride sabit kalıyor. yani artık şirketi komple fiyatlamış herşeyi ne düşüyor ne yükseliyor aynı şekilde karlarda sabit kalıyor.

daha sonra ne oluyor şirket karı biranda artıyor. bknz 06.2016 piyasa değeri ufak bir tepki veriyor aynı dönem. Fakat emin değil acaba sadece bir dönemlikmi bu kar artışı diyor. 09.2016 da biraz daha karlılık artıyor. piyasa değeri sabit kalıyor hala temkinli ve korkuyor. Acaba kalıcı mı kar ediyor diye sorguluyor. 12. 2016 dada hemen hemene yatay bir karlılık geliyor. net kar ise biraz düşüyor. SOn gelen bilanco tam yatay geliyor. ve artık bu şirketin karlılıgının kalıcı olduguna kanaat getiren yatırımcılar şirketi fiyatlıyorlar.

SEN HATIRLIYORSUNDUR UYV TOPIGINDE AFYON CIMENTOYU DILLENDIRMISTIM OZMANLAR. NEDEN DILLENDIRDIGIMI ANLATIYORUM RESIMDE

6. Erhan bey 30 sene her ayın 15 inde saat 11 de rastgele emir girip Ford hissesi alımı yapan borsanın B sinden anlamayıp alım yapan biri senin en kral al sat yapan sistemini en az 100 e katlar.

7. konu: uzun vadeli temettü yatırımı..

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    BORSALAR YÜKSELİRKEN BU İYİMSERLİKLE FK ların nereye kadar yükseleceğini kimse bilemez..DÜŞERKEN DE YARATILAN KARAMSARLIKLA FKLARIN NEREYE DÜŞECEĞİNİ KİMSE BİLEMEZ.. Hangi HİSSE SEÇİMİ? KURULUŞUNDAN BERİ KARININ Bİ KISMINI YATIRIMCIYA VEREN ŞİRKETLER.. Tüpraş Ford mesela.. Adel pınar grubu devamlı temettü versede olmaz çünkü sığ.. Ölüm ani para ihtiyacı dışında uzun vade temettü yatırımcısı sat yapmaz.. Ucuz pahalı dip zirve kavramları ile ilgilenmez.. Borsanın düşüp çıkacağını kimse bilemez yarın için..sen tipik bi TRADERsin.. Sana ne desem boş..
    hocam benim kaç adet trademi gördünüz ki ?

Şimdi anlaşabilmemiz için koşullanıp şartlanmamız lazım ben seni birşeye ikna etme cabası içerisinde değilim sende beni ikna etme cabası içerisinde değilsin. biz sadece konulup beyin fıtınası yapıyoruz. Kimse kimseyi ikna etmiyor yöntem ve stratejilerimizden bahsediyoruz. Olay bu bu bakış açısıyla konuşuyorsak problem yok.

F/K konusunu geçtim okey haklısın. BU konuda fikrinize katılıyorum.

OKEY hangi hisseyi seç konusunun cevabı geldi temettü veren hisseyi seçelim. belirli bir verimlilik yüzdesi var mı ? örnegın %5 üzerinden temettü veren hisselerden seç gibi. Anladıgım kadarıyla yok. varsada belirtin. Birde geçmişte ne kadar süre temettü dağıtmış olması şartınıda belirtmemişsiniz. Yani bu stratejinizi tanımlarken cocuklarıma aynı stratejiyi anlatabileyim. Yani hisse ismi verme yöntemi ver bir nevi balık verme balık tutmayı öğret. cunku ilerde cocuguma aktarırken froto al şunu al diye isim veremeyebilirim. belkide o hisseler cocugumun zamanında olmayacaklar.
    Mesela ben 2020 yılında senın yöntemini denemek istiyor olabilirim. Ozman seni bulup hangi hisseyi seçeyim diye soramayabilirim seni bulamam. O YÜzden hises ismi değilde kural.

Farzedinki ben sizin cocugunuzum ve dedimki baba bana stratejini öğret bende cocuk ve torunlarıma aktaracagım bir strateji olsun.
    sizde bana; Oğlum.

bulundugun yıldan itibaren son 5 yılda temettü dagıtmış temettü verimlilik yüzdesi önemsiz. hisselerin listesini çıkart.
    BU hisselerden belirlediğin kadar hisseyi ertesi gün al ve bekle.

dediniz. Cocugunuzun aklına şu soru gelecek. baba söylediğin yere kadar hiçbir sıkıntı yok. Peki ya 2025 yılında bu seçtiğim ve aldıgım hisselerden 1 yada 2 tanesi temettü dağıtmazsa o yıl ne yapacağım baba ?

bir yıl temettü dağıtmamasını es geçebilirmiyiz baba ?

bir yıl es geçer ve sonraki yıl da dağıtmazsa baba ozman ne yapmalım ? bunun tolere edilebilir bir senesi var mı baba. örnegın 2 yıl dağıtmazsa bekle ama 3. yılda dagıtmazsa değiştirmelimiyim baba ?

Bir oğlun babasına bu soruları sorması doğal değil mi peki ne derdin cocuguna ?

Sayfa 100/157 İlkİlk ... 50909899100101102110150 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •