Değerli başlık sakinleri;
"Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakın" diye telaffuz edilen bir güzel deyimimiz var idi. Sanırım piyasa yapıcı ve/veya bol paralı abilerimizin bu türden bir kabulu var. Grafik üstünde şeyetmek mümkün iken, başlıkta bu kadar profesyonelin arasında işaretlemek ayıp olur diyerek kerhen bir açıklama yapsam daha doğru olur. Aylık grafik endeksin ana omurgasını taşıyan gücün 50 aylık ortalama olduğu, 100 ortalamanın ise bizim krizlerimiz ortalaması olarak kabul edilebilecek pandemi ve mortgage krizi ile birlikte rahip meselesindeki ortalamalardan bir hayli uzak olduğumuzu değerlendiriyorum. Gerçi bunlarda çok geride kaldı artık bu değerlere gelebilmesi için dünyaya meteor falan çarpması lazım. Bu yüzden bundan daha kötü ne olabilir diyerek umudu taşımaktan başka çare yok. Genel anlamda 20-21 gün önce cumartesi gecesi başlayan İsrail-Filistin gerginliğinde tarafların durumundan çok tarafların izleyeceği tutuma göre süregelen savaşın evrileceği yer fiyatlanmaya çalışıyor. Ortada bu kadar yaşanmış bir fiyatlama varken de daha olumsuz olabilecek olanın hocanın hakkımızda selayı vermesidir derim. Açık konuşayım. Elimde uzun vade pozisyonumda hiç bir değişiklik yok. Hatta yukarıda hafiflemek amacıyla vermiş olduklarımı fazlasıyla geri almış durumdayım. Zarar var mı ? Uzun vadede yaklaşık 8x olmasına rağmen trade etmek amacıyla girip çıktığım, yaramazlık yaptığım hesapta ortalık kan gölüne dönmüş durumda. Ben bile nasıl toparlayacağımı düşünemiyorum. Trade hesabında ana sermaye 2x olmasına rağmen müdahale etmiyorum. Kaynak bularak yeni şeylerde şeyetmeye çalışıyorum. Sonuçta satmak için bir malım olması gerek felsefesinden yeni hisse alımları ile trade dönüyorum. Yeni mal taşımamaya çalışıyorum. Ama gördüğüm fiyatlarda "al beni al beni " diyorlar. Nasıl olacak o iş?

Originally Posted by
Desidero74
...
..
Bu durumda soyulmaktan başka çare kalmıyor
Sayın Ferrari Pilotu Selim Abi ile sayın T/A abilerimiz ve çizgi üstadlarımız bir zaman bir otelde eğitim çalışması yapalım, ihtiyaç var. Hatta masrafları benim gibi çömez ler çeksin.Sonuçta kaybettiklerimiz hep , eğitim için harcayacaklarımızın fazlası olacak.
Herkese selamlar...
Sanırım burada bahsi geçen Selim abi ben oluyorum. Yani öyle düşünüyorum. Olur olmasına da bu türden organizasyonlar için bir önhazırlık olması gerek. Yani benim önceden hisseyi toplamış olmam, şey pardon grafikleri çalışmam gerek. Şirkete ait hikayeler ve senaryolar planlamak ve bir giriş planı ile çıkış planımızın olması gerek. Önceden bu işler nispeten çok daha kolaydı 10M lik bir bütçe ile şirketin yüzde 10-20 sini toparlama imkanı vardı. Şimdiyse hisse fiyatlarının yukarıda seyretmesi ve dağınıklık yüzünden toparlanması ve fiyatlama hazırlığı için grafik planması için bir bütçe hazırlanması falan filan bi sürü iş var. Ben okeyim de, Üstadım bu işlere karşı. Zaten "çarşı herşeye karşı" Yani sizin hayallerinizin suya düşmesine sebep olmak istemem. O yüzden bunu gerçekleştirebilmek için başka varolan yapılara eklemlenmek daha doğru olur zannımca. Oturulur konuşulur. SPK ve diğer regülatörlere şey olmadan bi hisse fiyatlaması yapılması mümkün. Tabi burada rol alacak olanların da hem mental hemde ekonomik olarak hazırlanması gerekir çünkü bu türden süreçler bazen çok yıpratıcı oluyor.
Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
" Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"
Yer İmleri