Sayfa 1018/1024 İlkİlk ... 18518918968100810161017101810191020 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 8,137 - 8,144 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Sadece Halkbank'ın 2022 ye kadar itfası gelecek olan 5 ayrı döviz cinsi tahvili var. Bunların toplam değeri 5 milyar dolar civarındadır. Tek bir orta büyüklükteki TR bankasının tahvilleri bunlar. Bir düşünsenize HALKB haricinde önümüzdeki 5 yılda yüklü ödemeleri olan en az 1 düzine daha TR bankası var. O yüzden kurdaki patlamayı mümkün olduğunca ellerinden geldiğince önlemek zorundalar, bu nedenle de yüksek reel faiz verecekler.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Sadece Halkbank'ın 2022 ye kadar itfası gelecek olan 5 ayrı döviz cinsi tahvili var. Bunların toplam değeri 5 milyar dolar civarındadır. Tek bir orta büyüklükteki TR bankasının tahvilleri bunlar. Bir düşünsenize HALKB haricinde önümüzdeki 5 yılda yüklü ödemeleri olan en az 1 düzine daha TR bankası var. O yüzden kurdaki patlamayı mümkün olduğunca ellerinden geldiğince önlemek zorundalar, bu nedenle de yüksek reel faiz verecekler.
    Bankaların aldığı döviz kredileri hiçbir zaman kapatılmıyor, roll ediliyor, yani tarihi geldiğinde o günkü faiz koşullarına göre o tahviller yenilenecek. Şahsi düşünceme göre yurt içi döviz likiditesini zorlayacak tek kalem cari açıktır. Zira kronik cari açık bankaların ödemesi gelen tahvillerinden daha fazla borçlanmasını gerektiren finansal bir kıskaç.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. halkbanka amerikadan 5 milyar $ veya üstü bir ceza gelirse gör itfaları o zaman..!!

4.  Alıntı Originally Posted by best Yazıyı Oku
    halkbanka amerikadan 5 milyar $ veya üstü bir ceza gelirse gör itfaları o zaman..!!
    cezayı kesen , tahvilini de hazırlar. Tahvilin faizi yükselir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Çok yerinde yorumlar bunlar. 32 günlük vadelerle paramı bağladığım için benim için rahat. Bundan sonra ben şahsen faizlerde yönün yukarı yönde olduğuna inanıyorum çünkü enflasyon inmeyecek tam tersine çok daha çıkacak. Bankaların ve hükümetin eli bağlı, yüksek reel faiz verilmek zorunda aksi taktirde dolar fırlar ve çok yüksek seviyede olan döviz cinsi borçlar da patlar.
    selam dostum.... 32 gün değilde 35 gün yaparsanız vade sonu hep hafta içine denk gelir.....valör kaybetmessiniz..sadece öneri.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by best Yazıyı Oku
    halkbanka amerikadan 5 milyar $ veya üstü bir ceza gelirse gör itfaları o zaman..!!
    arkadaşlar şu anda ortada ceza meza yok..zaten batılı kreditörlerin en büyük cezası libor+yüksek faizdir...

7. bu hafta dönüş var gene enparadan devam edicez sanırım..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by ozn Yazıyı Oku
    bu hafta dönüş var gene enparadan devam edicez sanırım..
    mrb..yüzde kaçtan bağladınız?

Sayfa 1018/1024 İlkİlk ... 18518918968100810161017101810191020 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •