Sayfa 1020/1032 İlkİlk ... 205209209701010101810191020102110221030 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 8,153 - 8,160 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Son bir kaç gün şu yorumlarda bulundum:
    1- Corona artık etkisini yitirmiştir ve kontrol altına alınmak üzeredir. Dünya Sağlık Örgütünün "maksimum risk uyarısı" yapması da bunu teyit ediyor çünkü genelde kurumlar iş işten geçtikten sonra böyle "azami risk" türü uyarılarda bulunurlar.
    2- Dünyanın lokomotif borsası olan ABD borsası şişik görünse de göreceli olarak oldukça ucuzdur. ABD borsasının baş rakibi gösterge tahvilin F/K'sı 83 iken ABD borsaları 20-25 arası F/K'lardan işlem görüyor. Dolayısıyla küresel çöküntü beklemek yersizdir.
    3- ABD 2. dönem Başkanlık seçiminin olacağı bir yılda küresel kriz beklemek doğru değildir.
    4- FED başta olmak üzere tüm dünya merkez bankaları piyasaya ciddi likidite pompalayacaklar, faiz indirimine gidecekler.
    5- Sonuç olarak da son 1 haftadır aralıksız süren ciddi satış dalgası artık sona ermiştir.

ABD piyasaları benim yukarıdaki beklentilerimi bugün itibariyle satın almaya başladı, darısı BİST'in başına.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Merakla bekliyoruz hangi tip bir geri dönüş olacak diye: V tipi mi W tipi mi yoksa Y mi veya U mu veya da L tipi mi. Bunlardan biri olmazsa o zaman "Sıçtı Cafer bez getir" türü bir şey olur.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Bizimkiler drone surusu kullanmislar itleri vurmak icin. Tech sitelere haber oldu. Helal olsun be. F-16miz 2 tane de Assad'in Su-24 ucagini indirmis.

Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Cuma karanlık odada biraz mal alıp bugün açılışta verdim. 6 lira altı trade için makul diye düşündüm. Sonra bankacı aradı. Drexty bey kesin bilgi teyid ettik mahkeme 31 marta ertelenmemiş. Yarın yapılacak malı yerine koymak istermisiniz dedi. Eften püften bir aracı kurum değil garanti yatırım. Ben mümkün değil bermanın yazısını kendim okudum benimki duyum değil dedim. Israrla bizde öyle biliyorduk teyit edip bilgiyi paylaşıyoruz dediler. Hayırdır inşallah. Aklıma gelen tek şey non guilty ifadesini değiştirmiş olabilirler mi? Belki uzlaşalım demişlerdir. Ama böyle olsa fiyatlama farklı olmazmıydı?
    Doktor daha once nasil "ne bilancosu, daha buyuk belalar var" diyerek mahkemeden bahsediyorsaydik..

simdi de mahkemeden daha buyuk global bela cikti. Mahkeme pek kimsenin umrunda degil su ara. Ilerde bakacagiz ona.

Ben 31'i diyorum. Orda 5'ine kadar AUSA ile durusma konusmalarini falan anlassinlar diyordu Berman. 3'unde ne var bilmiyorum.

5. [QUOTE=TRENDHOUND;]Halkbankasının sadece bankacılık lisansı bile şu anki piyasa değerimiz olan 1.25 milyar dolardan fazla eder. Ne günlere kaldık, 469 milyar tl lik aktiflere karşılık sadece 7 küsür milyar tl lik bir piyasa değerimiz var. 469 nere 7 nere. Buna bebeler bile güler.
    Sayın TH. Piyasadan, virüsünden ve starejik gelişmelerden huylandığımı yazıp yüzde 75 le nakit girip , İŞC yi takip edeceğimi en son yazmıştım. Bugün hisse için ayırdığım pozisyonun tamamı ile yüzde yüz pozisyon aldım. Halk Bankasının payı yüzde 50 oldu. Halk sayfasında yazmıştım. 1 ay öncesi Halk Bankası ile bugünkü Halk Bankası çok farklı. 1. Rusya'nın hikaye ve haydut bir devlet olduğu tarih okumayanlar da anlamıştır herhalde. İlgililer ayıkmıştır. 2. Halk Bankası karar vericileri nihayet manasız ve zarar veren pozisyonunu değiştirerek duruşmaya katılmaya karar vermiştir. Bu konuda BİST 100 arkadaşada aşırı iyimserliğinden dolayı sitem etmiştim. Şimdi yazabilir. Piyasa en kötü 2. kötüyü görmüştür. Halk Bankası şimdi pazarda 3 parça ipliğe satılan satılan elmas hükmündedir.
    Tüm samimiyetimle derim ki; yazılarınızın bilgisel donanımı kadar, edebi , mizahi bir yönüde var. Yabancı - Yerli Sermaye piyasaları ve yatırımcı algılamaları hakkında bir kitap kitap yazmanızı çok isterim. Çünkü , ülke gençliğinin, finansal ensrümanlar konusunda bir ilgisi uyanmış fakat son derece bilgisiz ve ders kitapları haricinde kaynak sıkıntısı var. Benim sizden istifade ettiğim kadar, istifade edeceğim bir kitap bulamadım evladlarımıza bırakacak.. Rahmetli Yaşar Erdinç bu konuda istisnadır. Selamlar.
    Not : Yaptığım traderlikten yaptığım karları yani yüksekten verip alttan yaptığım pozisyonlanmaları tesadüfe birazda eski bir askerin önsezilerine bağlıyorum. Bende şaşiriyorum ; ben trader olmuşum haberim yok. . .

6. [QUOTE=TRENDHOUND;4193543]Son bir kaç gün şu yorumlarda bulundum:
    1- Corona artık etkisini yitirmiştir ve kontrol altına alınmak üzeredir. Dünya Sağlık Örgütünün "maksimum risk uyarısı" yapması da bunu teyit ediyor çünkü genelde kurumlar iş işten geçtikten sonra böyle "azami risk" türü uyarılarda bulunurlar.
    2- Dünyanın lokomotif borsası olan ABD borsası şişik görünse de göreceli olarak oldukça ucuzdur. ABD borsasının baş rakibi gösterge tahvilin F/K'sı 83 iken ABD borsaları 20-25 arası F/K'lardan işlem görüyor. Dolayısıyla küresel çöküntü beklemek yersizdir.
    3- ABD 2. dönem Başkanlık seçiminin olacağı bir yılda küresel kriz beklemek doğru değildir.
    4- FED başta olmak üzere tüm dünya merkez bankaları piyasaya ciddi likidite pompalayacaklar, faiz indirimine gidecekler.
    5- Sonuç olarak da son 1 haftadır aralıksız süren ciddi satış dalgası artık sona ermiştir.

ABD piyasaları benim yukarıdaki beklentilerimi bugün itibariyle satın almaya başladı, darısı BİST'in başına.[
    Sevgili dayıcım maliyet düşürmeye hala karsımısın...

Bir taraftan bozayi, bir taraftan korona. Su meteor da dusse de kurtulsak artik.

Filmde evi almaya gidiyor birisi. Emlakci anlatiyor anlatiyor evin ozelliklerinie, ama eve ucak dustu, ilgilenmezsiniz herhalde diyor. "Tammam hemen alayim, bir kere dusmusse istatistik olarak bir daha dusmez en azindan" diyor imzaliyor kontrati.

Kim bu QUOTElari kapamadi ilk acaba. 3 sayfadir herkes yanlis kisiin alintisini yapmis gibi oluyor.

EDIT: Baktim, doktor sabote etmis forumu!

Sayfa 1020/1032 İlkİlk ... 205209209701010101810191020102110221030 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •