Son bir kaç gün şu yorumlarda bulundum:
1- Corona artık etkisini yitirmiştir ve kontrol altına alınmak üzeredir. Dünya Sağlık Örgütünün "maksimum risk uyarısı" yapması da bunu teyit ediyor çünkü genelde kurumlar iş işten geçtikten sonra böyle "azami risk" türü uyarılarda bulunurlar.
2- Dünyanın lokomotif borsası olan ABD borsası şişik görünse de göreceli olarak oldukça ucuzdur. ABD borsasının baş rakibi gösterge tahvilin F/K'sı 83 iken ABD borsaları 20-25 arası F/K'lardan işlem görüyor. Dolayısıyla küresel çöküntü beklemek yersizdir.
3- ABD 2. dönem Başkanlık seçiminin olacağı bir yılda küresel kriz beklemek doğru değildir.
4- FED başta olmak üzere tüm dünya merkez bankaları piyasaya ciddi likidite pompalayacaklar, faiz indirimine gidecekler.
5- Sonuç olarak da son 1 haftadır aralıksız süren ciddi satış dalgası artık sona ermiştir.
ABD piyasaları benim yukarıdaki beklentilerimi bugün itibariyle satın almaya başladı, darısı BİST'in başına.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri