Çin de Gümüş fiyatları tekrar uçuşa geçti. Turşusunu kuruyorlarmış.
31.2$ dan işlem gördü sabah. Fiziki.
![]()
Çin de Gümüş fiyatları tekrar uçuşa geçti. Turşusunu kuruyorlarmış.
31.2$ dan işlem gördü sabah. Fiziki.
![]()
Son düzenleme : kastirsef; 12-08-2024 saat: 11:56.
O bir yenilebilemezdir...
Amerikada iflaslar bu sene rekor kırdı, kırmaya da devam ediyor. Bazıları hala Dolar falan diyorlar. Doların dayanak varlığının arkasındaki ekonomi bu durumda işte. Mecburen para basıp iflasları bir miktar engellemeye çalışacaklar. Para para para. Bas bas bas. İşte bütün mesele bu. Daha çok bas.
![]()
Şu anda BOJ nin elinde tüm bonoların %55 i, hisselerin %7 si, ETF lerin %80 i duruyor varlık olarak.
https://www.boj.or.jp/en/statistics/.../mei/index.htm
Merkez bankalarının dediğini değil, yaptığını yapın. Bakalım Dünyadaki Merkez bankaları ne yapmışlar?
Altın kötü bir yatırım diyorlar işe yaramaz sarı teneke diyorlar, o zaman sen niye fiziki Altın alıp kasana koyuyorsun sarı işe yaramaz tenekeleri? Alma. Sana bitcoin yakışır. Git bitcoin al. Altın alma. Biz alıyoruz. Çünkü sen de çaktırmadan Altın alıyorsun, ama bize nedense altın alma diyorsun. Sen neden Altın alıyorsun sorması ayıp?
![]()
Amerikan ekonomisindeki iflaslar COVİD zamanından bile beter kötü durumda. Doların ne olacağını tahmin edebiliyoruz eninde sonunda? Belki tuvalette işe yarar orada temizlik için kullanırsınız.
![]()
Amerikadaki işsizler ümitsiz durumdalar.
![]()
Amerikanın toplam borcu yeni rekor kırdı. 35.1 Trilyon$ oldu. GDP sinin bu borcu ödemesi veya karşılaması bu mümkün görünmüyor. Sizce ne olur?
Üstüne çizgi çekip ödemiyorum ulan canımı mı alacaksın der?
Aha seni yeni bir devlet destekli ZiqCoin ürettim, dolar borcumu ödemiyorum ama bak al bu ziqi tut nereye çekersen çek mi der?
Asker ve Polislere maaş ödeyemeyince iç savaş mı çıkar?
hadi beyin fırtınası yapalım.
![]()
Yer İmleri