Sayfa 103/106 İlkİlk ... 35393101102103104105 ... SonSon
Arama sonucu : 841 madde; 817 - 824 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - X

1.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    TL. ile döviz fonu alacaksanız DAS ve NCS.

Dolar ile alacaksanız NCS

Bu fonların getirileri üzerinden %15 stopaj var. İster tl ister dolar getiri olsun kazanç kısmından %15
    Demek ki değişmiş. Ben sanıyordum ki 100 dolarımız 110 dolar olursa sadece 10 doların vergisini öderiz. 100 dolar aynı kalır USD/TRY artışı olsa da 100 dolarlık tl kar cepte kalır zannettim. Ben alalı zaman oldu. Burada vergi avantajı var deniyordu. ZP6 almıştım. Ancak elimdeki USD ile almıştım.

2.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Demek ki değişmiş. Ben sanıyordum ki 100 dolarımız 110 dolar olursa sadece 10 doların vergisini öderiz. 100 dolar aynı kalır USD/TRY artışı olsa da 100 dolarlık tl kar cepte kalır zannettim. Ben alalı zaman oldu. Burada vergi avantajı var deniyordu. ZP6 almıştım. Ancak elimdeki USD ile almıştım.
    Hayır değişen bir şey yok. Doğru yazmışsınız. 100 dolarınız 110 dolar olduğunda kazancınız 10 dolar olur. 10 doların %15 i vergiye tabidir. Yani 1,5 dolar.

3.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    3ayda 4.5 faiz verdi yani ddkm
    Geçen sefer imamoğlu operasyonuna denk gelmeseydim yine dolar bazında para artacaktı.400 dolar karşılığı tl getirisi olacaktı.O zaman faizi 40-41 idi.Sonrası 3 aya 21,25 verdiler.Başbaşa dolar kuru 39,60.

TL'e çevirip yapınca halkbankası 1 kez avantajlı dolar kurundan (ihracatçıya verdikleri) tekrar dolara dönüş hakkı veriyor,ama bunu yazılı verin deyince kabul etmediler.Ben de risk almak istemediğim için şimdiye kadar DDKKM devam ettim ama bu ay çıkıyorum artık.
    Doları 6 aylığına bankaya bedavaya vermiş olduk.

4.  Alıntı Originally Posted by Midichlorian Yazıyı Oku
    Risk düzeyi düşük,sadece döviz mevduat..vb içeren fonlar var mı?
    Ncs ve das.Bende das var.Döviz fonları akmasa da damlıyor öyle ahım şahım bir getiri bırakmaz.Dövizde olanlar için fazla bir alternatif de yok fonlar dışında eurobond ve abd borsaları kalıyor geriye.

5.  Alıntı Originally Posted by Midichlorian Yazıyı Oku
    Geçen sefer imamoğlu operasyonuna denk gelmeseydim yine dolar bazında para artacaktı.400 dolar karşılığı tl getirisi olacaktı.O zaman faizi 40-41 idi.Sonrası 3 aya 21,25 verdiler.Başbaşa dolar kuru 39,60.

TL'e çevirip yapınca halkbankası 1 kez avantajlı dolar kurundan (ihracatçıya verdikleri) tekrar dolara dönüş hakkı veriyor,ama bunu yazılı verin deyince kabul etmediler.Ben de risk almak istemediğim için şimdiye kadar DDKKM devam ettim ama bu ay çıkıyorum artık.
    Doları 6 aylığına bankaya bedavaya vermiş olduk.
    Benimde %40 faiz ve 0 stopajla 1 yıl bağlamış olduğum ddkkm'lerin biri 10 Haziran diğeri ise 1 Ağustos vade dönüşleri.Tekrar kur korumalı yapmak mantıklı gelmiyor %23 faiz + stopaj hiç bir avantajı kalmadı ddkkm'lerin.Tl'de kalmakta istemiyorum (tl olarak serbest fonlara yatırımım var) dolara dönerim aklımda eurobond var olmadı döviz fonuna park edeceğim.

6. Mayıs

İto 2,83
    Enag 3,66

Tüik az sonra geliyo çaylar poğaçalar yeniyor şu an

7.  Alıntı Originally Posted by Mombasa kampala Yazıyı Oku
    Mayıs

İto 2,83
    Enag 3,66

Tüik az sonra geliyo çaylar poğaçalar yeniyor şu an
    1,53

8.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Benimde %40 faiz ve 0 stopajla 1 yıl bağlamış olduğum ddkkm'lerin biri 10 Haziran diğeri ise 1 Ağustos vade dönüşleri.Tekrar kur korumalı yapmak mantıklı gelmiyor %23 faiz + stopaj hiç bir avantajı kalmadı ddkkm'lerin.Tl'de kalmakta istemiyorum (tl olarak serbest fonlara yatırımım var) dolara dönerim aklımda eurobond var olmadı döviz fonuna park edeceğim.
    1 milyon liralık dolar için 1 yılda yaklaşık güncel kurla 3500 dolar bırakır. Gayet iyi. Net %11 dolar faizi demek.

Sayfa 103/106 İlkİlk ... 35393101102103104105 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •