Sayfa 104/1024 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204604 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 825 - 832 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    neresinde yaşıyorsunuz Almanya'nın
    market alışveriş endeksi Türkiye den daha ucuz neresi var avrupayı geçtim
    dünyada neresi çok merak ettim.
    ya da bize gittiğimiz ülkelerde ucuz market rastlamıyor .
    Bremen'de yasiyorum. Hamburg, Munih, Frankfurt gibi sehirlere kiyasla daha ucuz. Kiyma(kg) yaklasik 6 Euro, yumurta 10 adet 1.09 Euro, 500gr yogurt 39 cent, 400 gr Gouda peynir 2 Euro, Casillero Del Diablo kirmizi sarap 6.99 Euro, 33lük Beck's bira 50 cent, sogan(kg) 60 cent, sucuk (kg) yaklasik 7 Euro, 250 gr. findik ici 2 Euro, döner ekmek 3.5 Euro, portakal ve muz (kg) 1-1.20 Euro. Mevsimi olmadigi icin domates ve meyve fiyatlari su siralar yuksek. Iscilik ise cok pahali. Ornegin berber fiyatlari 12-15 Euro civarinda. Araba fiyatlari oldukca ucuz. Fiyatlar guncel ve istediginiz yerden kontrol edebilirsiniz.
    Syg

2.  Alıntı Originally Posted by thermofluid Yazıyı Oku
    Bremen'de yasiyorum. Hamburg, Munih, Frankfurt gibi sehirlere kiyasla daha ucuz. Kiyma(kg) yaklasik 6 Euro, yumurta 10 adet 1.09 Euro, 500gr yogurt 39 cent, 400 gr Gouda peynir 2 Euro, Casillero Del Diablo kirmizi sarap 6.99 Euro, 33lük Beck's bira 50 cent, sogan(kg) 60 cent, sucuk (kg) yaklasik 7 Euro, 250 gr. findik ici 2 Euro, döner ekmek 3.5 Euro, portakal ve muz (kg) 1-1.20 Euro. Mevsimi olmadigi icin domates ve meyve fiyatlari su siralar yuksek. Iscilik ise cok pahali. Ornegin berber fiyatlari 12-15 Euro civarinda. Araba fiyatlari oldukca ucuz. Fiyatlar guncel ve istediginiz yerden kontrol edebilirsiniz.
    Syg
    Fiyatlar iyi, enflasyon zaten %0-%1. Adamların param yandı bitti derdi de yok, bilime sanayiye odaklanmışlar daha ne olsun.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Beni işkillendiren birşey var, şimdi bu akbank %7.2 diğerleri %3.85 %4 ile döviz topluyorlar. Peki bunlar bu paraları böyle topluyorlar da bu dövizin kredisini kaçtan satıyorlar. Satın alan neyine güvenip alıyor. Almış olan nasıl çeviriyor, nasıl yüzdürüyor. Bankalara halihazırda devredilen gayrimenkullerin sayısı sanırım ufak bir ankara , izmir eder. Herhangi bir dengesizlikte ellerindeki gayrimenkuller ile likiditeyi nasıl ayarlayacaklar. Tamam gayrimenkul teminat verilmişte, sonuçta bu bir mal likit değilki, iç piyasada TL'ye dahada kritik olanı dövize çevrilebilecek kaynak yoksa ne olacak? Bina sana bakar sen ona.
    döviz kredisini şirketler kullanır, yeni toplanılan paralar eski vadesi gelen kredilerin döndürülmesi için kullanılıyor. akbankın t.telekomdan epey bir alacağı var ve alamıyor,malum nedenlerden hisselerede el koyamıyor. o zaman ne olacak acil dolar bulması lazım.

4.  Alıntı Originally Posted by thermofluid Yazıyı Oku
    Syg
    Orada asgari ücret 1473Euro, bizde 1400TL.

Kıyma orada 6birime alınıyor bizde 40birim.

Yumurta 1birim bizde 8birim.

Pahalı denilen berber fiyatı 12birim, bizde 25birim.

Asgari ücret/yiyecek fiyatı olarak bakarsak almanya bizden ortalama 4'te bir ucuz.

Herşeyi geçtim fındığın kilosu orada TL bazında 32TL, dünya üretiminin neredeyse tamamı bizde olmasına karşılık 10-12TL yi geçmemesi gereken fındık 40-50TL.

Bu nasıl kendi halkına kazık atmaktır...
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Beni işkillendiren birşey var, şimdi bu akbank %7.2 diğerleri %3.85 %4 ile döviz topluyorlar. Peki bunlar bu paraları böyle topluyorlar da bu dövizin kredisini kaçtan satıyorlar. Satın alan neyine güvenip alıyor. Almış olan nasıl çeviriyor, nasıl yüzdürüyor. Bankalara halihazırda devredilen gayrimenkullerin sayısı sanırım ufak bir ankara , izmir eder. Herhangi bir dengesizlikte ellerindeki gayrimenkuller ile likiditeyi nasıl ayarlayacaklar. Tamam gayrimenkul teminat verilmişte, sonuçta bu bir mal likit değilki, iç piyasada TL'ye dahada kritik olanı dövize çevrilebilecek kaynak yoksa ne olacak? Bina sana bakar sen ona.
    Dövizi satmak değil de belki de yaklaşan borç geri ödemeleri için o faiz oranlarını veriyor olabilir diye düşünüyorum. Yurt içinde sana bana yüksek oran vermezler. Çünkü ekonomide tüm dengeler değişir. Başka bir şey akılıma gelmiyor.

6. benzin, et, alkollü içki, araba, peynir...
    ilk aklıma gelen hususlar. özellikle et! ben anlamıyorum et neden bu kadar yüksek? domuz eti tüketmemenin bedeli bu kadar yüksek bedelle dana eti tüketmek olmamalı. türki cumhuriyetlerde et sudan ucuz. onlar da tüketmiyorlar domuz.
    petrolümüz yok diye mi bütün bunlar? gazımız yok diye mi?
    et süt kurumunda bile kıyma 30-35 tl civarında. niye piyasayı domine edip 20'li fiyatlara indirmiyor.
    valla bazı alanlarda devletin üretime girmesi gerekiyor, ette özellikle.

Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    petrolümüz yok diye mi bütün bunlar? gazımız yok diye mi?
    .
    Alamanların,avrupaların varmı?..
    Yok..
    Arıza demekki bizde...

Sayfa 104/1024 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204604 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz