Originally Posted by
Dandanakan
Mesela gübre üreticileri, bura da var fabrika bir kaç arkadaş çalışıyor işler nasıl diyorum çok enterasan fabrika duruyor abi dediler şaşırdım arızamı çıktı dedim yok abi şu an patron üretim yaptırmıyor dedi. Neden dedim dışarıdan ithal edip satıyor daha avantajlıymış dedi.
Buyur buradan yak. Yani üretmek daha pahalıya geldiği için adam ithal edip satıyor hem işçilerin hem fabrikanın giderlerini çıkarıyor hem kar ediyor. Ülke bu durumda, ondan sonra cari açık her ay 9 - 10 milyar dolar.
Karşılamak için kapı kapı dolaş.
Hocam bu ülkede neyin içine girseniz, yada hangi halının altını kaldırıp baksanız bolca pislik çıkar/çıkıyor, şimdi gübre işi konusunda bilmediğim için bir yorum yapmayayım ama bir önceki mesajda bahsi geçen savunma sanayi çiftliğinin pekte masum olmayacağını az çok biliyorum, bu arada Vakıfbank Roketsanın %10 civarında hissesine sahip, yani Vakıfbank bir çok iştirakinden feragat etmeden satışa kolay kolay konu edilmez bence...
Ben küçücük bir ileçede yaşıyorum burada bile dönen dalga dümen mide bulandırıcı, sıradan bir ülke bu şartlarda çoktan batardı ama ne hikmetse bu ülke yüzüyor yada yüzdürülüyor...
Demek ki vatandaş böyle seviyor, o zaman durmak yok...
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Yer İmleri