Originally Posted by
bozdogan82
Fed başkanı sürekli verilere bakicaz, arttırabiliriz, seneye de çok dusurmucez diye rüzgar yapıyor ama pek kimse ciddiye almıyor gibi.
amerikadaki ekonomik veriler amerikan ekonomisinin soğumaya başladığını ,enflasyon ortamının bittiğini bu yüzden de enflasyonu azaltmak için faiz yükseltmeye gerek kalmadığını gösteriyor...zaten son toplantıda faiz artırmadılar...bir süre daha duruma bakacaklar ve bence bir kaç sefer daha faiz artırmadan devam edecekler...ardından da deflasyonun yaşanmaması için hafif hafif faiz indirecekler...amerikada süreç sürekli böyle işlemiş..
amerikada faizlerin yükselmemesi hatta düşmeye başlaması demir çelik ,altın ,gümüş, petrol...v.b emtiyaların değer kazanmasına neden oluyor...önümüzdeki süreç emtiyanın değer kazanma sürecidir...kocaer bu durumdan maxsimum fayda sağlayacak...yaptığı işe talep artacak, elindeki stok değerlenecek buda net kar marjını artıracak..ciroyu artıracak...tüm bunlar da net karın artmasına neden olacak...bu net kar artışları ile de yapacağı yatırımları finanse edecek..
kocaer şu anda kapasitesini artırmayı düşünmüyor...bunun yerine modernizasyon yatırımları yaparak net kar marjını artırmayı hedefliyor....ileride enerjisinin tümünü yenilenebilir enerjiden elde ettiğinde en büyük gider kalemi olan enerjisi bedavaya gelecek o vakit de karlılığı çok çok artacak..kocaer boşu boşuna stratejik büyüme alanını enerji olarak seçmedi...vardır bir bildiği...enerjideki kar hiç bir sektörde yok..o yüzden de artık dikkatini enerji sektörünü yoğunlaştırıyor...
kocaer sadece jes işi yapmayacak diğer yenilenebilir enerji kollarına da girecek..inşALLAH jes santrali ile birlikte jeotermal tarıma da girecek...kuyulardan çıkan mineralli suyu da soda olarak içecek...şimdiden kocaer sodalarının tadını merak ettim...
şirket güzel ve doğru adımlar atıyor...geleceği görüyor ve ona göre yatırımlarını şekillendiriyor..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri