Sayfa 105/538 İlkİlk ... 55595103104105106107115155205 ... SonSon
Arama sonucu : 4304 madde; 833 - 840 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

1.  Alıntı Originally Posted by bozdogan82 Yazıyı Oku
    Abi bu demir çelik şirketleri bir anda değerlendi))
    TEB yatırım Ereğli için al tavsiyesi vermiş.

https://x.com/temettuhocam/status/17...654408880?s=20
    nedeni bence FED in faiz artışlarının sonuna gelmiş olmasıdır...FED in bir sonraki adımları faizleri indirme olabilir...bu tür durumlarda demir çelik ,altın, gümüş,..v.b emtiyalar değer kazanır...yani global rüzgar artık bu sektörlerin arkasından esmeye başlar...

fedin faizleri artırmaması dolar bolluğuna neden olur...buda dayanıklı tüketim malları olan beyaz eşya ,otomotiv ,konut gibi ürünlere talebi artırır...bu talepler de artınca demir çelik sektörü canlanır ve talep artışı olur..

kısacası uluslararası konjöktür onlardan yana olmaya başlar ki bu durumu bir kaç ay önce bu forumda söylemiştim...konjöktörün kocaerden yana olacağını söylemiştim...demir çelik sektörü bir olumlu fayda sağlayacakken kocaer iki belki de üç fayda sağlayacak..sektörden pozitif ayrışacak demiştim...şu anda olanlar bunlardır..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    nedeni bence FED in faiz artışlarının sonuna gelmiş olmasıdır...FED in bir sonraki adımları faizleri indirme olabilir...bu tür durumlarda demir çelik ,altın, gümüş,..v.b emtiyalar değer kazanır...yani global rüzgar artık bu sektörlerin arkasından esmeye başlar...

fedin faizleri artırmaması dolar bolluğuna neden olur...buda dayanıklı tüketim malları olan beyaz eşya ,otomotiv ,konut gibi ürünlere talebi artırır...bu talepler de artınca demir çelik sektörü canlanır ve talep artışı olur..

kısacası uluslararası konjöktür onlardan yana olmaya başlar ki bu durumu bir kaç ay önce bu forumda söylemiştim...konjöktörün kocaerden yana olacağını söylemiştim...demir çelik sektörü bir olumlu fayda sağlayacakken kocaer iki belki de üç fayda sağlayacak..sektörden pozitif ayrışacak demiştim...şu anda olanlar bunlardır..
    Fed başkanı sürekli verilere bakicaz, arttırabiliriz, seneye de çok dusurmucez diye rüzgar yapıyor ama pek kimse ciddiye almıyor gibi.

3.  Alıntı Originally Posted by bozdogan82 Yazıyı Oku
    Fed başkanı sürekli verilere bakicaz, arttırabiliriz, seneye de çok dusurmucez diye rüzgar yapıyor ama pek kimse ciddiye almıyor gibi.
    amerikadaki ekonomik veriler amerikan ekonomisinin soğumaya başladığını ,enflasyon ortamının bittiğini bu yüzden de enflasyonu azaltmak için faiz yükseltmeye gerek kalmadığını gösteriyor...zaten son toplantıda faiz artırmadılar...bir süre daha duruma bakacaklar ve bence bir kaç sefer daha faiz artırmadan devam edecekler...ardından da deflasyonun yaşanmaması için hafif hafif faiz indirecekler...amerikada süreç sürekli böyle işlemiş..

amerikada faizlerin yükselmemesi hatta düşmeye başlaması demir çelik ,altın ,gümüş, petrol...v.b emtiyaların değer kazanmasına neden oluyor...önümüzdeki süreç emtiyanın değer kazanma sürecidir...kocaer bu durumdan maxsimum fayda sağlayacak...yaptığı işe talep artacak, elindeki stok değerlenecek buda net kar marjını artıracak..ciroyu artıracak...tüm bunlar da net karın artmasına neden olacak...bu net kar artışları ile de yapacağı yatırımları finanse edecek..

kocaer şu anda kapasitesini artırmayı düşünmüyor...bunun yerine modernizasyon yatırımları yaparak net kar marjını artırmayı hedefliyor....ileride enerjisinin tümünü yenilenebilir enerjiden elde ettiğinde en büyük gider kalemi olan enerjisi bedavaya gelecek o vakit de karlılığı çok çok artacak..kocaer boşu boşuna stratejik büyüme alanını enerji olarak seçmedi...vardır bir bildiği...enerjideki kar hiç bir sektörde yok..o yüzden de artık dikkatini enerji sektörünü yoğunlaştırıyor...

kocaer sadece jes işi yapmayacak diğer yenilenebilir enerji kollarına da girecek..inşALLAH jes santrali ile birlikte jeotermal tarıma da girecek...kuyulardan çıkan mineralli suyu da soda olarak içecek...şimdiden kocaer sodalarının tadını merak ettim...

şirket güzel ve doğru adımlar atıyor...geleceği görüyor ve ona göre yatırımlarını şekillendiriyor..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. kocaer gidip ereğli gibi ısdmr gibi net kar marjı düşük ,enerji giderleri çok yüksek ,sanayiye hammadde üreten bir şirket yolunda büyümeyi tercih etmiyor..bunun yerine net karlılığı artıracak yatırımlar yapıyor...gücünü ve enerjisini diğer karlılığı yüksek sektörlere yönlendiriyor...buda onun gelecekte çok karlı olacağını temettü ve bedelsiz potansiyelinin çok yüksek olacağını işaret ediyor..

5. kocaerde hikayeyi görünce cwene yi de gözden çıkararak belki de biraz erken aldım...ama erken trene binmek en güzel vagonlarda yolculuk yapmak demek olduğunu biliyordum..bu yüzden de biraz da sabır ve cefa çekmeyi göze aldım..bundan sonra bence kolay kolay 30 un altından alım fırsatı vermeyecektir...bu çıkış dalgası belki de ta 40-50 lere kadar sürecektir...piyasa yeni yeni uyanıyor kocaere...twiteerda 2700 takipçili bir kekoyu zaten kimse takmayacaktı...yine hisse netteki kekoyu da kimse takmayacaktı...ama kekonun söylediklerini 2-3 ay sonra prof.dr armalı biri söyleyince o vakit söylenenler değerleniyordu...

ama yine de sorun değil benim için..ben trenin en güzel vagonunda en lüks kompartmanda yolculuğuma devam ediyorum...gerisini de trene binerken itiş kakış yaşayanlar , binerken birbirini ezip birbirlerine küfür edenler düşünsün...buda bir kekoya değer vermemenin ve ön yargılı olmanın cezası olsun...

kocaerde şu sıralarki çıkış sadece temel ederinin ve bilançolarının karşılığıdır...henüz asıl hikaye olan enerji ,tarım ve gıda beklentileri işin içine girmedi...ileride belki de limancılık ve diğer sözleşme değişikliği ile belirlenen iş potansiyelleri de gündeme gelecek...bu hissenin kıymetini bilmek lazım..aylardır boşuna her temelcinin pörföyünde muhakak az veya çok bulunmalı demedim..ne kadar çok o kadar iyi ama az alanlar da bir teselli bulacaklardır..

6. gesanda iken yenilenebilir enerji sektöründen bazı hisseler çok da uzak olmayan bir vakitte bist 30-50 listesine girecekler demiştim..yine bir gün gelecek yenilenebilir enerji sektöründen hisse almayan kalmayacak demiştim...başka bir iddiam da gesanın üç yılda yapacağı prim , sasanın erdem oğluna geçtiği ilk üç yılda yaptığı primden fazla olacak da demiştim..bu üç iddiam olmuştu..

aradan çok da süre geçmedi tüm twiteer üstadları artık pörföyde muhakak bir enerji hissesi olması lazım dediler..tahminlerime göre bu sektörden hisse almayan kalmadı...iki gün önce de europowe ve cwene bist 50 listesine girdiler...yine iki gün önce kontr hissesi bist 30 a girdi...

gesan şu ana kadar 20 tl den 440 ları görerek 22 katlık bir primi gördü...bunu 1,5 yılda yaptı...geriye henüz 1,5 yıl daha var..artık daha ne kadar daha prim yapar bilemem...sanırım bu konuda da kimse benimle tartışmaya cesaret edemez...zaten şu anki sasaya baktığımızda acınacak durumda...ama ben bu iddiada bulunduğum sırada sasanilerin (sasa yatırımcılarının lakabı...) en çoşkulu oldukları vakitlerdi...en ateşli oldukları da dönemdi..sasaya laf atanın kafasını hemencicik orada uçurmayı severlerdi...nasıl olduysa kekoluğumuz tuttu da o cesareti göstermiştim... zaten o iddimdan sonra bir çok sasani foruma da özelime de gelerek bir yerleri ile bana gülüyorlardı...sen kekosun ,sevimlisin o yüzden de canını bağışlıyoruz diyorlardı...

gel zaman gel zaman ALLAH da ömür verince hepsini de gördük...bu gün sasanilerin arasına gitsem herhalde saygılarından bana ayağa kalkacaklar...ah keşke vaktinde biz de gesanilerden olsaydık derlerdi...

neden bunları anlatıyorum..?? lütfen keko deyip geçmeyin diye anlatıyorum..17 yıl boyunca her tarafı yara bere içinde kalmış, kurtlar sofrasından kurtulmuş bir kekoya birazcık da olsa kulak verin diye anlatıyorum...araştırın okuyun ,kendinizi geliştirin...keko gibi birinin söylediklerini de hemen kulak arkası yapmayın..benim omuzlarımda herhangi bir makam etiketim yok...ama bu borsa okulunu da başarı ile bitirmiş biriyim...söyleyeceklerim bu kadardır dostlar..ben hepimize başarılar diliyorum..

https://www.tradingview.com/x/97ePmWot/

günlük tl

umarım boşluk bıraktım dönüp onu kapatayım demez.

fiboya göre ilk hedef 34 son hedef 70 görünüyor.

tabi bunlar sistemsel hedef

ulaşamayacağı gibi delip geçebileceğinide bilmek lazım.

tabi bence.

https://www.tradingview.com/x/YNKe3wb4/

hele önce şu çanağı bir katlayayım derse hedef 38.70

tabi bence.

Sayfa 105/538 İlkİlk ... 55595103104105106107115155205 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz