Sayfa 105/152 İlkİlk ... 55595103104105106107115 ... SonSon
Arama sonucu : 1216 madde; 833 - 840 arası.

Konu: TATGD - Tat Gıda

1. "(2) Pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün doğmadığı hallerden birinin ortaya çıkması durumunda, bu durumu takip eden en geç 2 iş günü içerisinde yönetim kontrolünü elde edenler tarafından birinci fıkranın hangi bendi kapsamında pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün doğmadığı bilgisine de yer verilerek kamuya açıklama yapılır."

-Şirketin yeni sahipleri durumu biliyorlar. Ona göre hareket etmişler. Aldıklarının akşamı Kapta çağrı olmayacak diye yayınlandı. Borsada hissesi olanlar için ilk ciddi golü yedik.
    Burada yazılan yazılar kişisel görüşlerim olup yatırım kararlarınızı etkilemek amacıyla yazılmamaktadır. Yatırım tavsiyesi değildir.

2. "Rekabet Kurulundan İzin Alınması Gereken Birleşme ve Devralmalar Hakkında Tebliğ (2010/4 sayılı Tebliğ) kapsamında usulüne uygun olarak en kısa zamanda ve en geç uygulamaya konulmadan önce bildirilen birleşme ve devralmalar, 15 gün içerisinde yapılan ön inceleme sürecini takiben Kurul tarafından görüşülür. Görüşme sonucunda Kurul tarafından ya işleme izin verilir ya da işlem nihai incelemeye alınır. Nihai inceleme kararı alınması halinde Kurulun işleme ilişkin gerekli tedbirleri alma hakkı da bulunmaktadır.

Başvurudan itibaren 30 gün içerisinde hakkında herhangi bir işlem yapılmayan birleşme ve devralmalara izin verilmiş sayılır ve bu birleşme ve devralmalar hukuki geçerlilik kazanır."

-Sırada Rekabet Kurulu var. Başvuruldu mu bilmiyorum. Ya da yayınlanır mı süreci bilen arkadaşlar yazarsa iyi olur.
    Burada yazılan yazılar kişisel görüşlerim olup yatırım kararlarınızı etkilemek amacıyla yazılmamaktadır. Yatırım tavsiyesi değildir.

3. "Devir öncesinde, Tat Gıda'nın sahibi olduğu Ram Dış Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %7,5'ine denk gelen toplam
    449.999,32 TL nominal değerli paylar ile Düzey Tüketim Malları Sanayi Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %1,1'ine
    denk gelen toplam 64.797,70 TL nominal değerli paylar Koç Holding tarafından satın alınacaktır."

Devir işlemleri, başta Rekabet Kurumu'ndan izin alınması ve yukarıda belirtilen Tat Gıda iştiraklerinin devrinin
    tamamlanması dahil belirli kapanış koşullarına tabi olacaktır

Diğer aşama Tat'taki payların Koç Holding tarafından satın alınması. Bu da göstermelik komik bir rakama devredilir. Çünkü sattıkları şirketin kasasına para sokmazlar herhalde.

Alıntı Originally Posted by xortzana Yazıyı Oku
    "Rekabet Kurulundan İzin Alınması Gereken Birleşme ve Devralmalar Hakkında Tebliğ (2010/4 sayılı Tebliğ) kapsamında usulüne uygun olarak en kısa zamanda ve en geç uygulamaya konulmadan önce bildirilen birleşme ve devralmalar, 15 gün içerisinde yapılan ön inceleme sürecini takiben Kurul tarafından görüşülür. Görüşme sonucunda Kurul tarafından ya işleme izin verilir ya da işlem nihai incelemeye alınır. Nihai inceleme kararı alınması halinde Kurulun işleme ilişkin gerekli tedbirleri alma hakkı da bulunmaktadır.

Başvurudan itibaren 30 gün içerisinde hakkında herhangi bir işlem yapılmayan birleşme ve devralmalara izin verilmiş sayılır ve bu birleşme ve devralmalar hukuki geçerlilik kazanır."

-Sırada Rekabet Kurulu var. Başvuruldu mu bilmiyorum. Ya da yayınlanır mı süreci bilen arkadaşlar yazarsa iyi olur.
    --başvuru yapıldığını söylemek şart değil...ama sonucu söylemek şart....zaten ilk yazıda rekabet kurulu şartı geçtiği için gerek görülmüyor..

"Devir öncesinde, Tat Gıda'nın sahibi olduğu Ram Dış Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %7,5'ine denk gelen toplam
    449.999,32 TL nominal değerli paylar ile Düzey Tüketim Malları Sanayi Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %1,1'ine
    denk gelen toplam 64.797,70 TL nominal değerli paylar Koç Holding tarafından satın alınacaktır."

Devir işlemleri, başta Rekabet Kurumu'ndan izin alınması ve yukarıda belirtilen Tat Gıda iştiraklerinin devrinin
    tamamlanması dahil belirli kapanış koşullarına tabi olacaktır

Diğer aşama Tat'taki payların Koç Holding tarafından satın alınması. Bu da göstermelik komik bir rakama devredilir. Çünkü sattıkları şirketin kasasına para sokmazlar herhalde.
    --bu kadar kolay değil...değerleme raporu olmadan olmaz....

--bende goody hissesi de var..goody takip ederim.. holdingten kredi aldıklarında bile rapor bildiriyor...ülker de şirket içi birleşme ve satın almalarda değerleme raporu almıştı...

--ben geçen sene olması gereken makul değeri hesaplamştım kendimce...bulursam getiririm...

6. "Pay Devir Sözleşmesi'nin imzalanmasından itibaren 3 ay içinde işlemlerin tamamlanması öngörülmekte olup, tarafların
    bu süreyi 60 gün uzatma hakkı bulunmaktadır."

Yani devir Nisan ayını bulma ihtimali var. Dolar hergün yükseldiğine göre ellerini çabuk tutmaları lazım.

7.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --bu kadar kolay değil...değerleme raporu olmadan olmaz....

--bende goody hissesi de var..goody takip ederim.. holdingten kredi aldıklarında bile rapor bildiriyor...ülker de şirket içi satışlarda değerleme raporu almıştı...

--ben geçen sene olması gereken makul değeri hesaplamştım kendimce...bulursam getiririm...
    Üstat inanır mısın hiçbirşeye inancım kalmadı. Ne yapıp edip bir yolunu buluyorlar. Bizim lehimize olacağına pek inanamıyorum.

"(2) Pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün doğmadığı hallerden birinin ortaya çıkması durumunda, bu durumu takip eden en geç 2 iş günü içerisinde yönetim kontrolünü elde edenler tarafından birinci fıkranın hangi bendi kapsamında pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün doğmadığı bilgisine de yer verilerek kamuya açıklama yapılır."

-Şirketin yeni sahipleri durumu biliyorlar. Ona göre hareket etmişler. Aldıklarının akşamı Kapta çağrı olmayacak diye yayınlandı. Borsada hissesi olanlar için ilk ciddi golü yedik.
    --burada bir çelişki var... yönetim kontrolü eline geçmiş ise çağrı yükümlüğü var deniyor....hem de %50 nin altı olunca şirkete hakim olmuyorsun...böyle bir saçmalık (metin) olamaz...

Sayfa 105/152 İlkİlk ... 55595103104105106107115 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •