Öyle değil. Altın üretim maliyeti dibi son gelen bugünkü bilancolara göre 1822$ oldu. Altın neden yükseliyor? Cok basit. Üretim maliyeti yükseliyor. Enerji. Elektrik. Maaslar. Vergiler. Daha derinlerden çıkan daha seyrek Madenler.
TEFAS Altın fonlarını asla radardan kaçırmayın. Üretim maliyetine yaklaştıkça doları bozup Altın fonuna çevirin.
Newmont un taze hersey dahil net üretim maliyeti Eylül 2023 bilançosuna göre 1822$, en büyük madenlerinin maliyet ortalaması. Newmont ve Barrick dünya Altın pazarının %26 sını maden olarak üretirler.
![]()
Isbankasi diger bankadan yazili belge istedi benden
Rpd +0,03
yay +1,42
rık +0,22
Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep
Örneğin zaten iş bankasında nitelikli yatırımcıysan tefas'a açık serbest fonları her türlü alabilirsin. Bir diğer bankada örneğin yapı kredi de tekrardan nitelikli yatırımcı olarak görünmenin faydasını anlayamadım![]()
Başka bankada nitelikli yatırımcı tanımlaması yapılıp serbest döviz fonu almıştım.İş bankasındada nitelikli yatırımcı tanımlaması yapılacak kadar miktar olmadan serbest döviz fonu alamadım.Banka ile görüştüğümde diğer bankadan islak imzalı kaşeli hesabı gösteren belge getirmemi istediler.
Zp6 fonu dolar bazında mutlak getirili mi?
Yer İmleri