Türkiyedeki dev şirketlerin ne kadar kötü yönetildiklerini arada sırada yazıyorum. Buna rağmen batmıyorlar ve büyümeye devam ediyorlar.
Sebebinide 50 kere yazdım ama bilen zaten biliyor, bilmeyenede anlatmanın imkanı yok. Bunu fark ettiğimden beridir kimseye bişey öğretmeye çalışmıyorum. Burada yazıyorsam, tamamen rahatlamak amaçlı.. Mahallemde bu konuları konuşabileceğim kimse yok o sebeple yazıyorum.. cevap verenide dövüyorum... yani hakkaten sadece rahatlamak amaçlı...
her neyse, bu şirketler çok kötü yönetildikleri halde neden batmıyorlar.
Batmayanlar hep yahudi. Diğerleri, işbirliği yaptığı parti gidince batıyor. Ama yahudiler baki...
Yahudi şirketler mal satamazlarsa devlet para veriyor.
Satabilmeleri için gazeteler TVler sürekli reklamlarını yapıyor. Rakiplerinide kötülüyorlar. Bu şekilde 80 yıldır halkı sömürüp duruyorlar.
Bugün yine şahit oldum.
Yahudi özilhan ın sahip olduğu migros markette, ıspanak alacağım. Alış fiyatına 9.90 kuruş yazmış. Satış fiyatı daha yüksek.
4 gün önce pazardan, çok daha taze 1 kilo ıspanağı 6 TL ye almışım. Buda demektirki pazarcı bu Ispanağı 3 TL ye halden almışki 6 TL ye satıyor. Akşam pazarı 4 TL ye kadar satıp yinede kazanacak.
migros ta alış fiyatı 9.90. Oda 1 kilo değil. Yıkanmış ıspanak diye satıyor, 750 grammı ne. Gramajı unuttum ama 1 kg değil onu iyi hatırlıyorum. Aradaki farkı paketlemeye say. pazarcıda yıkadığı için, yıkama maliyetini katma.
Yani pazarcının 3 TL ye aldığı kaliteli ıspanağı, bunlar 9.90 TL ye almış ve batmıyor bu firma...
Çalışanları eğitimsiz kötü, buzdolapları arızalı tamir emez ve fark etmezler, balık ve manav reyonlarında stok yönetimi çok kötü, herşey bozuluyor, süt ürünlerinde stok yönetimi rezalet, fiyatlama rezalet...
2 kez yönetimlerine şikayet ettim, birinde komik bir görüşme yaptım."kardeşim, doğal ürün satıyoruz diye reklam yapıyorsunuz, karpuz kabak aşılı, şeftali GDO lu" dedim. telefon açtılar epey tartıştık, GDO yok diyemediler, gelin çayımızı için dediler... gülermisin ağlarmısın. bana ne senin çayından, sen yalan söylüyorsun...
diğerinde dönmediler bile. sanırım mimlendim.
Her neyse..
O kadar kötü yönetiliyorlarki. Ama batmıyorlar çünki sırtımızdalar. Ancak ülke batarsa batarlar.
Yaw hafta sonu bilim şeedecektim, fizik gümletecektim... her neyse, belki yarın...
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri