Bu hissede sabreden kazanır
Bu şirket BANKANIN ve kalifiye personel kontrolünde
Bu hissede sabreden kazanır
Bu şirket BANKANIN ve kalifiye personel kontrolünde
**Türkiye İş Bankası A.Ş., kısaca İş Bankası, Türkiye'de bireysel ve ticari bankacılık hizmeti sunan en büyük özel banka. 1924'te Mustafa Kemal Atatürk'ün yönergeleriyle kurulan İş Bankası, Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankasıdır.*
2000 lerden sonra borsa öncü etkinliği yok oldu*?sonra iştiraklerde mafişleme özellikle işfinansal leasing +faktöring borsada Cumhuriyet tarihinde bir ilk**borsa tari,hinde bir ilk beleş nominal altı*defter değeri altı işlemlerle çok büyük oranda hisse el değişti**??tek elde toplsandı**??birde bist 100 den çıkması öncü oldu**
şimdi o işfinansal yapıkredi finansaldan sonra memleketin en büyük finansalleasign kuruluşu şimdilik izleme**??
sonra o dönemler işgyo da başlayan ufak beleşli fiyatlamalı kıpraşmalar gündeme getirdik bi ara durdu gibi oldu ama işfinansal o hızla devam etti..
işgyo mercek altında*?kötü bilanço başlaması**yakında bist 100 dışı çıkarmı izlemede**??ve en önemlisi endeks 107 binlerde işgyo 0,40 defter değerden mücizeler yaratıyor.**çalışan 82 kişi...bunlardan kaçı acaba inşaat şirketi ya inşaatlarda amelelik yapan kesim.*??
işgyo mücizeleri sanıorız borsanın en çok konuşulan süreci olacak..
iştirakler ufak ufak yol alıyor gibi..hemde borsadan toplayanların şansına baskılı***k.yatıırmcı azaplı..**
bol mayış bol jestiyon bol bolll...
GYO endeksine bakalım yüzde kaç artmış .? %10 artış yani sektöründe sıkıntı var. Bu arkadaş da bu artış tan nasibini almış.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elimde iki tane markalı (marka değeri de yüksek markalardan) konut var. İstanbul'da. Ne satabiliyorum ne kiralayabiliyorum. Elimde patladı.
Hepsinde ayrı bir bahane. Fakat şu muhakkak ki konuttaki arz fazlası sektörü patlattı. Bu eziyet bir süre daha devam eder. Her köşe başında bir inşaat yükseliyor. Alıcı veya oturacak nerede? İşgyoya bir de bu birleşmeydi zarttı zurttu hikayeleri de eklenince çektirdi bizlere. İlk fırsatta enflasyon kadar kazandığımda satış yapacağım. 1.6 görmem lazım
Markali olmasi konutun iyi para ettigi anlamina gelmez.iyi mala iyi fiyata alici bulunur. Ederinden fazla verdigin yere ederinden fazla fiyata satmaya calisirsan elinde patlar.simdi manzara adalar denen yer aslinda cevresine bakildiginda varos bir yerde yukselmistir.yukseklerde manzaranin kalitesi tartisilmaz ancak asagida kalita 5 uzerinde 2.
Ugrasiyirlar 1+1 daireleri 600 milyona satmaya .etmez o kadar etrafta cok ayni standarta dairleler markalar var daha ucuza.teslim tarihinde halen sirketi elinde kartalda satilmamis 200 konut kalir.bu fiyata satilmaz.
Arkadaşlar ben bu hisseyi arastiriyorum.gYo lar arasında en düşük kalmış hisse.acaba türk tredirlar yabancı hissesi çok diyemi bu hisseyi 3tl lere götürmiyor.bilgisi olan varmi
Hisse üzerindeki bu baskı sadece birleşmeden doğan bir olay olmadığı ortaya çıkmıştır herhalde, ben bardağın dolu tarafını görerek birleşmeyi benimsemiştim ama olmadı, sağlık olsun.
En son açıklanan görece düşük kardan dolayı hissenin baskı altında olduğunada inanmıyorum açıkcası. Yürütülen projelerin bütün masrafları bilançoda gider olarak gösteriliyor, ancak gelirler borç hanesine yazılıyor, bu ayrıntı lütfen gözden kaçmasın. Örneğin Manzara adalar projesinden yükümlülüklere sipariş avansı adı altından 215 milyon, İnistanbul için 359 milyon işlenmiştir ( http://www.isgyo.com.tr/Sites/1/uplo...lari-10055.pdf sayfa 26) Bu rakamlar gelir hanesine yazıldığında kar çok farklı olacaktır!
Esas sıkıntı bence satışlardadır. Ege Perla projesinde 2016 aralık sonu 243 bağımsız bölümden 125 satılmış iken 2017 temmuzuna kadar ancak ek olarak 33 bağımsız bölüm satılmış. Manzara adalarda ise durum daha vahim. Aralık sonu 975 bağımsız bölümden 552 si satılmış iken 2017 haziran sonu anca toplam 571 adet satılmış, yani 6 ayda anca 19 adet bağımsız bölüm satılmış.
Peki şimdi bu tabloda, Antalya ve Ankarada satılan gayrimenkullerin gelirleri finansman yükümlülüklerini hafifletmek için mi kullanılacak yoksa Tuzla ve Üsküdar konut projelerinin temelinemi harcanacak, çok merak ediyorum.
Sizlerle fikirlerimi paylaştım, yatırım tavsiyesi değildir...
Saygılarımla...
Yer İmleri