vahy be aramızdan birisi nihayet ünlü türk algoritmik trader olarak tarihe geçecek.
Başarılarının devamını dilerim büyük bir merakla nerelere yol alacagını bekliyoruz.
nasıl başardıgın ise bizim için büyük bir soru işareti

bizimde ufkumuzu ve motivasyonumuzu arttırıyorsun. Tekrar tebrik ederim.
----------------------
başka bir konuya değineceğim fikirlerinizi merak ediyorum.
arkadaşlar şimdi mesela bimas hissesi gibi sıkışık grfik hareketlerinde sistemlerle nasıl trade edersen et trend followlar için konusuyorum alıp beklemekten daha fazlasını kazanamıyorsun.
bimas gıbı sıkışık ama yukarı giden grafik hareketlerinde ne tür modeller mevcut grafikten daha iyisini üretebilir bir fikiriniz varmı
Bunu bulursak daha güzel sistemler yaratabileceğime inanıyorum.
Sebebide şu. Biliyorsunuz viop30 grafiği üzerine bir sistem yazıyoruz bu mevcut grafikten daha fazla getiri üretmemizi sağlıyor.
Ayunı sekılde bu sistemin bir kz grafiği cıkıyor ortaya. KZ grafiğinide bir endeks grafiği Bir viop30 grafiği gibi düşünrseniz.
Mevcut kz grafiği üzerine bir sistem daha yazarsak mevcut kz grafiğinide geçebiliriz. Böylece her seferınde maximum getiriye dogru yol alırız.
fakat genelde yazdıgım sistemlerin kz grafikleri bimasın grafiği kadar sıkışık oluyor yani kz grafik dalgaları çok sıkışık oluyor aşağı veya yukarı cok az hareket ediyor totalde yukarı gitsede.
hal boyle olunca bu kz grafiğinin içine ne yazarsam yazayım mevcut getiriyi bir türlü arttıramıyorum genelde hep düşüyor.
kz grafiği daha dalgalı oldugunda kz grafiği içine yazılan yeni bir sistemle mevcut kz grafiğini geçebiliyorusunuz. cunku kz grafiği dalga boyları büyük kalıyor sistem marjı yaratabiliyor.
Aynı zamanda bu teori ilerde piyasanın derinleşmesinden ötürü daha az dalga boyları olacak ve sistemcilerin durumu eskiye nazaran kötüleşeceği anlamıda doguruyor.
ŞİMDİ SORUM ŞU BİMAS GRAFİĞİNİ ELE ALABİLİRSİNİZ. BİMASIN GRAFİĞİNE EN BASTAN BU YANA OYLE BİR SİSTEM YAZIN Kİ BİMASIN ALIP TUTMAYA GORE TRADE SİSTEMİNİZ DAHA YÜKSEK GETİRİ ÜRETSİN.
BUNU HANGİ YÖNTEMLE VEYA NASIL BİR SİSTEMLE GEÇEBİLİRİZ.
Yer İmleri