Sayfa 106/206 İlkİlk ... 65696104105106107108116156 ... SonSon
Arama sonucu : 1647 madde; 841 - 848 arası.

Konu: GOZDE - Gözde Girişim Sermayesi Yat. Ort. A.Ş.

1. Sayın The King çok degerli bir paylaşım olmuş.Polinasın halka arzı daha mantıklı olur.Ayrıca bu gün zirveye yakın atılan kap bir şeylerin habercisi gibi.Şu anki f/k ve pd/dd belki de bist tarihinin en ucuz hissesi gel görki piyasa bunu hala göremedi. Şu anki kara göre bile ki gözdenin zirve f/k ve girişim sektöründeki rakiplerine göre f/k bakımından kelepir fiyatta.Ucuzun ucuzu.Olması gereken deger en az 3.5 f/k olması gerekirken hala buralarda sürünmesi manidar.Piyasa elbet ederine getirir fakat bist30 hisselerinin ralli yaptıği ve dolar bazinda ucuzun ucuzu olan hisslerde gözde de beklemek zaman kaybi gibi gözüksede ederini bulacaktir.Geçmiş dönem aylik verilerine bakildiginda genelde aralik ayinda yukselis yapmiş bu haberlerle ve karla yukseliş yapmasi muhtemel.Şu anki carpanlarla olması gereken değer 50 TL gibi ama piyasa görmeyince ve de istemeyince sadece kagit üzerinde ki hedefler kalıyor.
     Alıntı Originally Posted by The King Yazıyı Oku
    Polinas hakkında düşen haber sonrası bir değerlendirme yapalım...
    Bana göre en değerli iştirakimiz bugün itibariyle tekrar masaya konulmuş durumda... bildiğiniz üzere Polinas'ın iştiraki olan Propak 120 milyon Euro'ya satıldı... Propak'ın 2020 yılında 19 milyon Euro favök ürettiği düşünüldüğünde satışın 6,3 çarğanla yapıldığını görürüz... Halka arz yapılsaydı muhtemelen 8 çarpan civarı arz edilebilirdi... Burda daha büyük parça olan polinas'ın değerini hesaplamaya çalışalım... geçen sene 329 mio tl favök yapılmış ayrıca iştirak satışı sonrası mayıs ayında şirkete 120 milyon euro para girmiş, borçsuz bir şirketten bahsediyoruz... Bistteki benzer şirketlerdeki satış ve favök büyümelerine bakarak ayrıca kasaya giren 120 mio euro'nun da etkisiyle 2021 yılında 450-500 mio favök yapabileceğini tahmin edebiliriz...bu hesapla satış yapılırsa minimum 3 milyar olmak üzere 3-3,5 milyar arası bir rakama satılması veya 3,5-4 milyar arası bir değerle Bistte halka arz edilmesi muhtemeldir... buraya bu sene ağustos ayında yapılan bir satışın da linkini koyuyorum... aşağı yukarı polinas büyüklüğünde olan bir ambalaj üreticisi 412 milyon euro bedel ile satılmış...
    [URL="http://www. bloomberght.com/turk-ambalaj-sirketi-finlandiyali-sirkete-satildi-2285861"]
    Bugünkü haberde yetkilendirme yapılan kurumu da inceledim, japonya merkezli bir m&a şirketi, daha önce de yıldız holding için bir kaç deal yapmışlar, ilgilenenler reimei global advisor'ın sitesinden bilgilere ulaşabilirler... Japonyadaki bir şirkete yetkilendirme verilmesi bana deal'ın yakın olabileceği izlenimi veriyor... Bu noktada Polinas'ın bilançoda 1,65 milyar olarak durduğunu ve işlem gerçekleşirse tahminime göre 2 milyar civarı kar yazılacağını söylemek gerek...
    son çeyrek öncesi diğer iştiraklere de bakalım...
    Penta bildiğimiz gibi bana göre ederi 45-50 Tl arası olması gereken hisse 310 tl seviyesine kadar yükseldi, bir önceki çeyrekte 170 tl civarında değerlendiğini düşündüğümüzde halihazırdaki fiyatla 1,9 milyar tl kar gözüküyor ama bu karın fiktif bir olduğunu unutmamak gerekir...
    Diğer İştirakimiz SOKM de getir haberinden sonra güzel bir değerlenme görülüyor... Henüz Getir ile nasıl bir işbirliği yapılacağı meçhul ancak bu haberin SOKM'ye olumlu yansıyacağı aşikar... Şu anki seviyesine göre son çeyrekte 380 milyon Tl değerleme karı yazıyor ve burada yukarı gitme ihtimali bana göre daha yüksek...
    Diğer iştiraklerden de tahmini 150-200 milyon tl değerleme karı beklenebilir son çeyrekte...
    Hepsini topladığımızda penta'nın yıl sonundaki değerine göre ciddi sapma ihtimali olsa da cari fiyatlarla 4-4,5 milyar tl kar yazma potansiyeli olduğu görülüyor... özsermaye böylece 10,5-11 milyar seviyesine gelecektir. burda özsermayeye pentayı düzeltip öyle bakarsak da 7-7,5 milyar civarı NAV'a ulaşırız... böylelikle defter değerimi 19,5-20 arası bir seviyeye çıkacaktır... Gözde'nin tarihsel iskontosunun %20-25 bandında olduğunu düşündüğümüzde ciddi bir potansiyeli olduğunu görebiliriz...
    Endekse göre yıllardır vasat bir performans sergileyen Gözde'de son bir yıl içerisinde yapılan çıkışların bir milat olduğunu düşünüyorum... Borç 1 milyar TL'nin altına geldi ve elimizde Polinas ve SOKM gibi çok değerli iki iştirakimiz var... önümüzdeki dönemde Polinas haberini takip etmekle birlikte olası satış sonrası net nakit pozisyonuna geçecek şirketin yeni bir satın alma yapmasını da bekleyebiliriz...
    bakalım zaman bize ne gösterecek...
    Son düzenleme : fumarex; 30-11-2021 saat: 00:25.

2.  Alıntı Originally Posted by The King Yazıyı Oku
    Polinas hakkında düşen haber sonrası bir değerlendirme yapalım...
    Bana göre en değerli iştirakimiz bugün itibariyle tekrar masaya konulmuş durumda... bildiğiniz üzere Polinas'ın iştiraki olan Propak 120 milyon Euro'ya satıldı... Propak'ın 2020 yılında 19 milyon Euro favök ürettiği düşünüldüğünde satışın 6,3 çarğanla yapıldığını görürüz... Halka arz yapılsaydı muhtemelen 8 çarpan civarı arz edilebilirdi... Burda daha büyük parça olan polinas'ın değerini hesaplamaya çalışalım... geçen sene 329 mio tl favök yapılmış ayrıca iştirak satışı sonrası mayıs ayında şirkete 120 milyon euro para girmiş, borçsuz bir şirketten bahsediyoruz... Bistteki benzer şirketlerdeki satış ve favök büyümelerine bakarak ayrıca kasaya giren 120 mio euro'nun da etkisiyle 2021 yılında 450-500 mio favök yapabileceğini tahmin edebiliriz...bu hesapla satış yapılırsa minimum 3 milyar olmak üzere 3-3,5 milyar arası bir rakama satılması veya 3,5-4 milyar arası bir değerle Bistte halka arz edilmesi muhtemeldir... buraya bu sene ağustos ayında yapılan bir satışın da linkini koyuyorum... aşağı yukarı polinas büyüklüğünde olan bir ambalaj üreticisi 412 milyon euro bedel ile satılmış...
    [URL="http://www. bloomberght.com/turk-ambalaj-sirketi-finlandiyali-sirkete-satildi-2285861"]
    Bugünkü haberde yetkilendirme yapılan kurumu da inceledim, japonya merkezli bir m&a şirketi, daha önce de yıldız holding için bir kaç deal yapmışlar, ilgilenenler reimei global advisor'ın sitesinden bilgilere ulaşabilirler... Japonyadaki bir şirkete yetkilendirme verilmesi bana deal'ın yakın olabileceği izlenimi veriyor... Bu noktada Polinas'ın bilançoda 1,65 milyar olarak durduğunu ve işlem gerçekleşirse tahminime göre 2 milyar civarı kar yazılacağını söylemek gerek...
    son çeyrek öncesi diğer iştiraklere de bakalım...
    Penta bildiğimiz gibi bana göre ederi 45-50 Tl arası olması gereken hisse 310 tl seviyesine kadar yükseldi, bir önceki çeyrekte 170 tl civarında değerlendiğini düşündüğümüzde halihazırdaki fiyatla 1,9 milyar tl kar gözüküyor ama bu karın fiktif bir olduğunu unutmamak gerekir...
    Diğer İştirakimiz SOKM de getir haberinden sonra güzel bir değerlenme görülüyor... Henüz Getir ile nasıl bir işbirliği yapılacağı meçhul ancak bu haberin SOKM'ye olumlu yansıyacağı aşikar... Şu anki seviyesine göre son çeyrekte 380 milyon Tl değerleme karı yazıyor ve burada yukarı gitme ihtimali bana göre daha yüksek...
    Diğer iştiraklerden de tahmini 150-200 milyon tl değerleme karı beklenebilir son çeyrekte...
    Hepsini topladığımızda penta'nın yıl sonundaki değerine göre ciddi sapma ihtimali olsa da cari fiyatlarla 4-4,5 milyar tl kar yazma potansiyeli olduğu görülüyor... özsermaye böylece 10,5-11 milyar seviyesine gelecektir. burda özsermayeye pentayı düzeltip öyle bakarsak da 7-7,5 milyar civarı NAV'a ulaşırız... böylelikle defter değerimi 19,5-20 arası bir seviyeye çıkacaktır... Gözde'nin tarihsel iskontosunun %20-25 bandında olduğunu düşündüğümüzde ciddi bir potansiyeli olduğunu görebiliriz...
    Endekse göre yıllardır vasat bir performans sergileyen Gözde'de son bir yıl içerisinde yapılan çıkışların bir milat olduğunu düşünüyorum... Borç 1 milyar TL'nin altına geldi ve elimizde Polinas ve SOKM gibi çok değerli iki iştirakimiz var... önümüzdeki dönemde Polinas haberini takip etmekle birlikte olası satış sonrası net nakit pozisyonuna geçecek şirketin yeni bir satın alma yapmasını da bekleyebiliriz...
    bakalım zaman bize ne gösterecek...
    POLİNAS konusundaki verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı oldu. Gerçekten doğru bir hissede olduğuma inancım pekişti.. TEŞEKKÜRLER..

3. Özel Durum Açıklaması (Genel) TARİH 30 11 2021 SAAT 18.10

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
    Evet (Yes)

Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
    Hayır (No)

Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
    19.11.2019, 15.04.2021, 29.04.2021, 28.05.2021, 07.06.2021

Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
    Hayır (No)

Bildirim İçeriği

Açıklamalar
    Şirketimiz tarafından KAP'a yapılan 07.06.2021 tarihli özel durum açıklamasında, portföy şirketlerimizden Polinas Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Propak Ambalaj Üretim ve Pazarlama A.Ş.'de sahip olduğu %95 oranındaki payların tamamının, Constantia Flexibles International GMBH'ye satışına ilişkin hisse devrinin 123.253.907 Avro hisse değeri üzerinden gerçekleştiği duyurulmuştu.

Hisse bedeli 07.06.2021 tarihli özel durum açıklamasında bahsedildiği üzere devir tarihi itibarıyla düzenlenen finansal tablolara göre nihai uyarlamaya tabi tutulmuş olup, nihai hisse bedeli 120.526.266 Avro olmuştur.

Saygılarımızla,

Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
    Son gelen kap açıklaması,Yarın hisse fiyatını 9.10 TL üzerine atacak mı bakalım..
    Bugün 8.88 - 8.79 TL arasında alım emri yazmıştım, 8.81 aşağısına vermemişler...
    En yüksek gördüğü rakam.9.06 TL..

5. Propak satışından bu günkü kurla +650 milyon tl ekstra yapmiş oluyor.Polinasın satışı gerçekleşirse veya halka arz edilirse ortalama olarak 4 milyar civarı ekstra yapmış olacak.
    İşlem fiyatı aşırı komik.F/k diplerde defter degerinin yarısında işlem görüyor.
    İşlem hacmine bakılırsa mal toplama peşindelerse bu hacimle mal toplanmaz.Mecburen yukarı sürmek zorunda kalacaklar.Bist bakılınca bist100 prim yapmayan bir gozde kaldı.Bist 100 de prim yapmış kağıtlardan çıkış olursa ucuz kağıt alarak talep daha fazla olacaktir.Mal kaptirmak istemeyenler o zaman mecburen mal kaptiracaklardir.Bu fiyatlarda olması benim için alım fırsatı dır.Şimdi gozdeyi 9 liradan pahalı bulanalar veya öyle algı yapmaya çalişanlar, fiyat 18 tl vs olunca bir birlerini ezip mal alma peşine düşecekler.

Bu kadar kâra rağmen buralarda sürünmesi art niyet ten başka bir şey degil.Amaç mal toplamaksa bu hacimde mal toplanmaz sert hareketlerde daha çok toplanır.
    Teknik açıdan tarihi zirve gördü ve satış yedi. Fincan kulp yapıyor gibi.Bu bir iki hafta içinde sert hareket yapması olası gibi.
    Fincan derinliği kadar gitmesi gerekir ki fiyat 18 tl denk geliyor.
    İştiraklere bakınca fevkalâdenin fevkinde istirakler mevcut ama hala yukarı sürmemek için uğraşıyorlar.
    Hikayesi bol bir kağıt.Bir anda kaplar gelebilir. Gozdenin sokm hisselerinin bir kisminin getire devri, polinasın satışi veya ortak vs zaten f/k ve pd/dd bistte tarihi diplerde iken bu kagittan daha ucuzunun olmadığı aşikâr.
    Çarpanlara göre olması gereken değer 56 tl civarıdır.Piyasa ne zaman fiyatlar bilinmez fakat 9 tl gibi fiyattan işlem görmesi patronun ayıbı.Koç, Sabancıları örnek olması lazim.Sahol benim fiyatım bu degildir dedi ben defter degerinin yarisindan işlem goremem deyip hisse alımı yapıyor. Fakat Yıldız holding ve ortaklar müdahalede bulunmuyor. Bu da onların ayıbı!
    Ytd.
    Son düzenleme : fumarex; 01-12-2021 saat: 19:24.

6. Girişim sektörü olarak bakılınca borsada işlem gören en ucuz girişim şirketi.Bist100 en ucuz kağıdı.

Gozde f/k 0,77 pd/dd 0,52

Rheag, zarar açıkladı pd/dd 4,15

Vertu f/k 1,80 pd/dd 1.34

Hdfgs f/k 2,03 pd/dd 1, 06

Hubvc f/k 11,26 pd/dd 3,33

Isgy zarar açıkladı pd/dd 2, 45

Girişim sektörüne bakılınca gozdenin ne kadar ucuz kaldığı görülüyor.Eğer vertu gibi 1.80 fk işlem görüyor dersek oluru 18 tl civari olur.Yok hubcv gibi görürsek siz hesaplayin kaç olacağını.

Pd/dd göre zarar açiklayan rheag gibi defter degerinin 4,15 katinda işlem gorecekse hesap ortada.

İyi yönetilen bir şirket fakat hala ederini bulamadı.İştirakleri çok iyi.sektorel bazda iyi istirakleri var.
    Şapkadan tavşan çikaracak istirakler mevcut.

Sermayenin 10 katı son 3. çeyrek sonuçlarina gore kar açıklamış bir şirketin buralarda sürünmesi komik.Ederini bulacaktir.
    Tekkeyi bekleyen çorbayı içer de inşallah çok bekletmezler!
    Ytd

7. Net kara bakılırsa hisse başına kar işlem gördüğü fiyatın 2 tl üstünde gel görki piyasa hala gozde yi göremedi.
    Piyasa degeri öz sermayenin yarısında işlem görüyor. Bunda bir acayiplik var piyasa bunu tersten algılamış.
    Ettigi karı bile fiyatlayamamış veya izin verilmemiş.Er ya da geç ederini bulacak.
    Şu an bistte bundan daha rahat olabilecek hisse yok.Şahsım adına bir çok hissede kar al yaptık. Tabi ki endeks dolar bazinda diplerde hisseler daha da giderceektir.Fakat çoğu tl bazında zirvede gözükse de dolar bazinda hala ucuz ama illaki bir duzeltme olunca yatırımcilari bekleyecektir.
    Gozde de bu durum sınırlı çünkü ucuzun ucuzu bir kağıt daha yok.Bu f/k işlem görmesi komik.Şu anki defter degeri 20 tl bandında f/k bu defter degerine göre baz alsak 3.5 f/k bile olsa ki o zaman dahi ucuz ki ederi buralar değil .
    Sektör bazinda rakamlar ortada sabretmek gerekecek.Psikolojisini iyi yöneten ve bu ortda agresif harreketler yapmayanlar kazanacaktir.

Bist30 ralli yaptığı ve yeni zirvelere gittigi bu günlerde bu kağıdın yerinde saymasi insan psikolojisini bozsa da oyunu kuranlar bunun farkında ve psikolojiye oynamaya devam edebilirler.Finansal sonuçlar ortada bunu görerek, mantik çerçevesinde hareket etmek gerekli.

Ytd.

8. Bir kağıt düşünün;
    Borsada işlem gördüğü fiyat 9 tl olsun,
    Hisse başına karı ortalama 11 tl olsun.
    Sizce bu kağıt hangi fiyattan işlem görmeli?

Sayfa 106/206 İlkİlk ... 65696104105106107108116156 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •