Sayfa 107/928 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207607 ... SonSon
Arama sonucu : 7420 madde; 849 - 856 arası.

Konu: GUBRF - Gübre Fabrikaları

1.  Alıntı Originally Posted by cmpemre Yazıyı Oku
    Ortak bu dediklerin olsun kimse tutamaz bu hisseyi.

SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    olmayacak şeyler değil...sn bakan açıklıyor her yıl 600 milyon dolar fosfat ithal ediyoruz diye....10 yıldır biz konuşuyoruz 10 yıldır 6 milyar dolar sadece bu ülke fosfat ithal etmiş...yatırım yapılmasa dışarıya para göndermeye devam...cari açık sebebi...bu ülke dolar zengini bir ülke değil her kaleme teker teker eğilmeli hükümet...örneğin petrol doğal gaz anlaşmaları ile bu konuda adımlar atıyor...kalem kalem odaklanmalı fosfat ta bir kalem....diğer konu razi halka arzı...razinin buna ihtiyacı var uygun ortam lazım...uygun ortam şirketin para basmaya başladığı ortam olacak oda benim hesabıma göre üre fiyatlarının 300 dolar üzerine çıkması ile mümkün...hisse düşerken durabiliyoruz ama çıkarken durabilirmiyiz bilemem...

2. 2 tl den gerel aldım forumda kimse yoktu...6 tl den satacağım diye yazmıştım..sonuçta bir haber geldi 3 tl den sattım hisse 7 tl ye dayandı...gubrf de aynı olacak muhtemelen....satma sebebim neydi grafik analizi...grafiğe baktık fiyat boşluklarını gördük korktuk.. gerisi nasip olmadı.....aynı şekilde brksan aldım 2 tl den hedef 8 tl dedim...brksn 2 günde 2,80 e çıktı....bu sefer satmayacağım dedim satmadım hisse neredeyse başladığı yere düştü....bu işte nasip olayı çok fazla...satarsın gider satmazsın düşer...

3.  Alıntı Originally Posted by xxtrader Yazıyı Oku
    2 tl den gerel aldım forumda kimse yoktu...6 tl den satacağım diye yazmıştım..sonuçta bir haber geldi 3 tl den sattım hisse 7 tl ye dayandı...gubrf de aynı olacak muhtemelen....satma sebebim neydi grafik analizi...grafiğe baktık fiyat boşluklarını gördük korktuk.. gerisi nasip olmadı.....aynı şekilde brksan aldım 2 tl den hedef 8 tl dedim...brksn 2 günde 2,80 e çıktı....bu sefer satmayacağım dedim satmadım hisse neredeyse başladığı yere düştü....bu işte nasip olayı çok fazla...satarsın gider satmazsın düşer...
    gubre de fiyat beklentiniz varmı hocam, iki üç yıl da 8 tl eski zirvesini görürmü düşünceniz nedir

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

parsan asil çelikteki payı nedeniyle nerelere gitti.

şu reza olayı bitince herkes razi diye bir şirket olduğunu hatırlayacaktır. aynı asil çelikteki gibi muazzam bir beklenti.

ülkenin çok fazla dolara ihtiyacı var. bu sürdürülebilir düzeyde de değil. bunu finanse etmek için raziye de sıra gelebilir.

iyi yıllar.

5.  Alıntı Originally Posted by xxtrader Yazıyı Oku
    2 tl den gerel aldım forumda kimse yoktu...6 tl den satacağım diye yazmıştım..sonuçta bir haber geldi 3 tl den sattım hisse 7 tl ye dayandı...gubrf de aynı olacak muhtemelen....satma sebebim neydi grafik analizi...grafiğe baktık fiyat boşluklarını gördük korktuk.. gerisi nasip olmadı.....aynı şekilde brksan aldım 2 tl den hedef 8 tl dedim...brksn 2 günde 2,80 e çıktı....bu sefer satmayacağım dedim satmadım hisse neredeyse başladığı yere düştü....bu işte nasip olayı çok fazla...satarsın gider satmazsın düşer...
    Gereli 1.90 dan bende aldım tahtası sığ geldi bir hafta bekleyip bikaç kademeye sattım satmasam zarar filn kalmaz ihya olurmuşuz dediğiniz gibi nasip meselesi...

6.  Alıntı Originally Posted by doholzede Yazıyı Oku
    gubre de fiyat beklentiniz varmı hocam, iki üç yıl da 8 tl eski zirvesini görürmü düşünceniz nedir

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    o fiyatlar çok rahat görülebilecek fiyatlar ama 2 yıldır gerek yönetimsel gerek dış global faktörlerden kaynaklı bu sektör ve şirket çok darbe yedi biz yatırımcılarda madur olduk....sonu istifa ile biten bir genel müdür geldi çok başarısız bir çivi çakmadan gitti....yönetimsel anlamda değişim var olumlu olacağını varsayıyoruz..global olarak gübre fiyatları ağırda olsa yükseliş trendinde....bu eski karların görülebileceği algısı oluşturuyor...bunlardan en önemlisi yeni hikayelerin devreye girmesi muhtemel yıllar önümüzdeki yıllar....sen tam adamına söyledin ben çok uzun zamandır hissedeyim sektöre şirkete inananlardanım benim beklentim sana çok uçuk gelebilir senin dediğin fiyatlardan ben satmayanım....yine olsa satmayı düşünmüyorum...

7. bu şirket iyi dönemlerde 200 milyon karı yazan bir şirketti....fosfat yatırımı yapılsa yıllık karın 400 milyon civarı olması muhtemel...toplama varlığının 5-6 milyarlara cirosunun aynı şekilde 5-6 milyarlara çıkması her zaman olasılık dahilinde olacaktır...ona göre hisse fiyatının ne olabileceğini kestirin artık...bu hissenin birgün aselsn gibi spekülatif hareket edeceğini düşünüyorum...aselsn bu yıl ki hareketini spekülatif görüyorum...

8.  Alıntı Originally Posted by xxtrader Yazıyı Oku
    şu altın madeni mahkemesi de bir olumlu neticelense çok iyi olacak ama hiç reklam yok...bu madenin rezervi 897000 ons altın...değerli bir ruhsat...yaklaşık 20 ton altına tekabül ediyor...hiç bu konu gündemde tutulmuyor bu işe girmek istemiyorlar mı anlamış değilim...cengiz holding gübre işine girdi hiç bu işle alakası olmadığı halde...ortaklık şeklinde bu işe girişmeliler rödövans vs. olacaksa bedava versinler daha iyi..benim anlamadığım bu maden verilmiş yıllar önce şirketin kasasına bir kruş girdiği yok bedavaya mal kim kime verir..ben bu dönemin gübretaş yöneticilerinde sorgulanması gerektiğini düşünüyorum...bunun işine bence yargı derinlemesine girmeli...devletin malı peşkeş çekilmiş başka izahı yok bunun...
    Ortak o döneme kadar gidip sorgulayamazlar.. Neden, olay farklı boyutlara kadar uzar.. Bu gruba en büyük peşkeşi dönemin politikacıları çekmedimi..!?
    Bir hisse ucuzsa almaya başlarım, ama ucuz bir hissenin hemen yükselmeye başlamayacağını da bilirim.

Sayfa 107/928 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207607 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •