Ornek Hollanda verelim : Hollandada surekli ikamet eden NL pasportu yada oturum izni olan bir insan ev basvurusunda bulunur cikmasi uzun sursede . ornek 500euro kira ile evde oturabilir . Simdi hollandaya gittik . oturma iznini aldik ev burolarindan ev cikarma sansimiz yok sirada bekleyen bir cok kisi var zaten mecburen ozel yada sahisdan kiralayacagiz . simdi fiyat oldu en az 2 kati . 500 euroya oturan insan asgari ucret aldigini farzedersek . devlet buna her ay yardim edicek vs vs derken ben orda asgari ucretle yasayan bir kisi gibi yasamak icin en az 2x asgari ucret harcamam lazim . Avrupa ve rus ulkeleri cok farkli . sebze fiyatlarini yazdim o fiyatlari eu da goremezsin . burasi ucmus . son bir ornek vereyim Avrupada oturma iznin var cok buyuk bir suc islemedikce oturma izni iptal edilmez . burda ben 100milyon $ yatirim dahi yapsan ornek 5 adet trafik cezasi yersen otomatikman oturumun iptal olur ve sinirdisi edilirsin .. Eu temizdir . rus ulkelerindeki apartman kapisindan girdigin zaman . ben apartman kapisindan mi girdim yoksa ahir kapisindan mi diye supheye dusersiniz .

Originally Posted by
dimitris
Türkiye 'de o gün için ortalama 3500 dolar harcıyormuşsunuz. Bu meblağ Avrupa 'da dahi asgari ücretin üzerinde. Hal böyleyken bu miktarda parayla dünyanın bütün ülkesinde yaşanmaz mı?
Hayır bilmediğimden soruyorum, farklı ülkelerde yaşayan arkadaşların görüşleri nelerdir ? Bu miktarda para ile emekli hayatı yaşanır mı?
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
Yer İmleri