Sayfa 107/1003 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207607 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 849 - 856 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    Buyuk bankalarin kurduklari fonlar miydi?
    O yıllarda anlamıyor, kurcalamıyor, maaş hesabı ile mt'lerin önerdiklerini alıyordum. koca 10 yılda , iyi fonlarda olsaydım birikimimin tam 3 misli daha fazla oalcağını çok geç farkettim. Evet dandik büyük özel banka fonlarıydı. hepsi aynı sanıyordum.

bir fonu vardı mesela büyük bankanın bir yıl önce %120 getirmiş diye aldırmıştı mt. 4 yılda toplam 2 getirdi yazıyla yüzde iki. endeks fonu nedir falan bilmiyordum

her fonun, her şirketin sırası gelecek, sabır falan, herkesin kendi fikri, elbette saygı duyarım ama bence yanlış söylemler. keşke sırayla olsaydı bu işler.

tonla şirket battı bu ülkede, kapandı gitti tahtaları sırası gelmeden. sabır iyidir. ama doğru yerde konumlanmışsanız iyidir.
    onlarca fon var tefasta on yıllardır sırasını bekleyen. hiç de gelmeyecek onlara sıra. ayrıca zaman da nakittir.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    her hissenin sırası gelir diyerek goldaşta 15 yıl önce herşeyimi batırdım. her fonun sırası gelir diye yirmili yaşlarımdaki yıllarımı dandik fonlarda harcadım. Bence çok doğru bir söylem değil. Niye her fonun sırası gelsin ki kötü fonsa, sırayla mı dağıtılıyor para.
    Merhaba goldaş benimde yaram ******** yalınkayalar milleti mafetti... Geçmiş olsun dava filan açtınız mı acaba

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

3.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    üstadım zaten fon müdürü, nasıl ki bistyüz içinde en büyük kağıtlar bist30'u oluşturuyorsa katılım sekmentinde de katılım endeksinin oluşturduğu 30 hisse, bist30 mantığıyla düşünülebilir. yani alım satımı kolay ve likit hisseler şeklinde demişti. neden kat50 değil de kat30 deyince de, katılım hisselerinin ortalama üç beş tanesi hariç zaten bistyüz dışındaki orta ölçekli hisselerden oluştuğunu, bu noktada da katılım sekmentinin en büyüklerine, tıpkı bist30 mantığıyla yatırım yapmayı tercih ettiklerini söylemişti. küçük hisselere ağırlık verdikçe getiriyle birlikte riskin de artacağını, kendilerinin sadece yüksek getiri yerine, daha istikrarlı getiriye odaklandıklarını, sık sık hisse değiştirmek yerine de orta vadede endeksten daha fazla getiri sağlayabilecek kâğıtlara odaklanıp uygun yerlerde değişiklik yapmayı tercih ettiklerini söylemişti. ülkemiz yatırımcısının genel olarak altın ve dolar alıp yıllarca beklediğini, bu noktada kendi fonlarının uzun vadede dolar ve altından çok daha fazla kazanrıracağını beklediklerini, çünkü bir para birimi veya kıymetli madene yatırım yapmaktansa orta vade büyüme potansiyeli olup hizmet üreten şirketlere ortak olmanın daha mantıklı olacağını söylemişti.
    Evet sn. hayrani, sizin görüşmenizin katkısı çok oldu Rbh'a yatırım yapmamda. Fon yöneticisi değişimi vs. gibi bir sebeple performans bozulması olmadığı müddetçe, Katılım endeksine uzun vade yatırım yapmak isteyenler için güzel bir seçenek.

Mps, Rbh, Kpc ve yakında çıkacak olan Qinvest katılım hisse fonu ile bu kategoride seçenklerin artması ile yavaş yavaş rekabet oluşması güzel.

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    her hissenin sırası gelir diyerek goldaşta 15 yıl önce herşeyimi batırdım. her fonun sırası gelir diye yirmili yaşlarımdaki yıllarımı dandik fonlarda harcadım. Bence çok doğru bir söylem değil. Niye her fonun sırası gelsin ki kötü fonsa, sırayla mı dağıtılıyor para.
    para piyasalarındaki başarı için mutlaka büyük başarısızlıklar lazım. Benimde benzer hikayelerim var. Şimdi yoğurdu üfleyerek yiyorum. Ve başarısızlığa tahammülüm çok az.
    Hisse portföyümde son 14 günde %10 net kar aldım realize olarak. Bazılarında erken sattığım oldu ancak hisse stratejim sürekli karı realize edip masadan kalkmak üzerine. Yeni fırsat bişey görene kadar da masaya oturmamak. Her zaman yedek mermilerim oluyor şarjörde. Full malda olduğum anlar çok kısa süreli. Heran stop loss a açığım.
    Fon tarafında da hsyf miktarım az. GBC ve EIB oranım yüksek. Fon+ Hisse portföyüm ile 1 Eylülden bugüne %21 net kar elde etmişim. Tabi portföyümün hisse ağırlığı eskiye göre ciddi düşük.
    Yaşlandıkça az heyecan istiyor insan
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    hayırlı olsun. bendeki mac oranı çok az olacak tkf ye göre. Dün bir çok eski bir borsacı abimle telefonda uzun uzun sohbet ettik. Çok eski tacirler müşterisidir kendisi. TKF yi yöneten ekibi iyi tanıyor. Anlattıkları bana güven verdi.
    TKF ile ilgili tek endişem, tacirlerin ufaktan serbest fonlara yöneleceği. TTL fonunda çok başarılılar, yakında 1 tane daha serbest kuracağız dediler geçen gün bana. Ekibin dikkati ve odağı kayar mı diye ufak bir endişem var sadece.
    inşallah yılların verdiği güveni düşünerek başarılı gidişatı bozmazlar. bol kazançlar dileğiyle

6. En başindan NNF' ye uzak duruyorum.Bir turlu guvenemedim.Kendini kanitlamasi icin 1 senesi var.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by DahaFazlaOlmaz Yazıyı Oku
    Merhaba goldaş benimde yaram ******** yalınkayalar milleti mafetti... Geçmiş olsun dava filan açtınız mı acaba

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Yok hocam açmadım açıkçası. Benim hatamdı. 3 ay önce 10 lira olan kagıt 50 kuruştu aldığımda.( detayları yanlış hatırlayabilirim) teee o zamanın parasıyla epey yüklü almıştım. 6-7 yılda ne biriktirdiysem. her gün uyandığımda bir kuruş daha düşüyordu. Evimin karşısında magazası vardı. Çok ucuz yakaladım. Aman Allahım ne kadar zekiyim, ne uyanığım kelepir mal buldum diye aldım. Piyasanın tokadını yedim. Öğrendim ki cingözlük yapanın anahtarını alırlar. Çok büyük param gitti ama hayatımın dersiydi. Benim için hayatımın dönüm noktası oldu orası.
    O yüzden sabır değil, doğru yerde sabır diyorum hep.

Size de geçmiş olsun, çok selamlar.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    5 kasım kapanıştan 25 kasım kapanışa borsa %12,29 artmış.

Aynı dönemde nnf %5,17 artmış. Son 20 günde bayağı bir relaf eksi yazmışız, ben de karar veremedim.Aynı dönemde

mac 18,13
    tkf 15,28
    gmr 10,17
    rbh 10,09
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 107/1003 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207607 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz