Artan

1,40 13.82 15:13
55,00 10 15:13
267,50 9.99 15:09
38,14 9.98 15:13
27,34 9.98 13:55
Artan Hisseler

Azalan

43,74 -10 15:13
283,50 -10 15:10
45,36 -10 15:13
47,70 -10 15:10
79,40 -9.98 15:14
Azalan Hisseler

İşlem

10.641.181.650,26 15:14
6.826.192.084,40 15:14
6.721.899.937,75 15:14
6.053.733.371,85 15:13
5.655.537.526,30 15:14
Tüm Hisseler
Sayfa 1071/1255 İlkİlk ... 715719711021106110691070107110721073108111211171 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 8,561 - 8,568 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Üniversitelerin tek amacı patronlara eğitimli eleman yetiştirmek.

Üni okunmasın, gerek yok demiyorum ama bunun farkında olarak üniye gönderin çocukları.

En iyi 3-5 tanesine gidilmediği sürece de 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı bir farkları yok. Onlara gitmek için de ya aşırı zeki, ya aşırı çalışkan ve ortalama zeki ya da aşırı zengin olmak gerekiyor.

Bunlar seçenek dışı ise yaz İÜ, Marmara vs gitsin

Para ticarette ama yine de okumanın yeri de ayrı. Dünyayı daha iyi anlamak ve yorumlamak için, zamanında okunmuş kitapların, öğrenilmiş dillerin, çözülmüş matematik sorularının yerini de tutacak para yok dünyada. "Zamanında" diye özellikle belirttim çünkü belli bir yaştan sonra zaman hızlı akıyor bir de. 8-20 yaşlar arasında öğrenilen bazı şeyler sonradan öğrenilmesi insanın kişiliğini olumlu yönde değiştirmeye pek yetmiyor. Atalarımız "Ağaç yaşken eğilir" diye boşuna dememişler.

Hayatta herşey denge üzerine kuruludur.

Tamamen bilgi üzerine gidip 5 parasız olmak da; full ticaret gidip bilimden, felsefeden, müzikten vs anlamamak da insanı eksik bırakıyor.

Ben çok gördüm ağzından burnundan milyon euro fışkıran ama kişilik olarak 5 para etmeyecek kekoları. Bunlarla 30 saniyeden fazla konuşamam mesela. Öbür tarafta diğeri de kendini öğrenmeye adamış ama yaşamayı unutmuş. Bununla da iletişim kurmak oldukça zor.

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Üniversitelerin tek amacı patronlara eğitimli eleman yetiştirmek.

Üni okunmasın, gerek yok demiyorum ama bunun farkında olarak üniye gönderin çocukları.

En iyi 3-5 tanesine gidilmediği sürece de 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı bir farkları yok. Onlara gitmek için de ya aşırı zeki, ya aşırı çalışkan ve ortalama zeki ya da aşırı zengin olmak gerekiyor.

Para ticarette ama yine de okumanın yeri de ayrı. Dünyayı daha iyi anlamak ve yorumlamak için, zamanında okunmuş kitapların, öğrenilmiş dillerin, çözülmüş matematik sorularının yerini de tutacak para yok dünyada. "Zamanında" diye özellikle belirttim çünkü belli bir yaştan sonra zaman hızlı akıyor bir de. 8-20 yaşlar arasında öğrenilen bazı şeyler sonradan öğrenilmesi insanın kişiliğini olumlu yönde değiştirmeye pek yetmiyor. Atalarımız "Ağaç yaşken eğilir" diye boşuna dememişler.

Tamamen bilgi üzerine gidip 5 parasız olmak da; full ticaret gidip bilimden, felsefeden, müzikten vs anlamamak da insanı eksik bırakıyor.

Ben çok gördüm ağzından burnundan milyon euro fışkıran ama kişilik olarak 5 para etmeyecek kekoları. Bunlarla 30 saniyeden fazla konuşamam mesela. Öbür tarafta diğeri de kendini öğrenmeye adamış ama yaşamayı unutmuş. Bununla da iletişim kurmak oldukça zor.

Bence çocuğun ilkokul ve ortaokulda en kaliteli egitimi ve ogretimi almasi lazım. En çok eğitimi kucukken almak lazım. Altyapısı sağlam ise sonradan her şekilde doğru yolu bulur. Maarifet kazanmayı kucukken ogrenebilirsin.

Maarif Mektebi adıni ilkogretim yapan anlami daraltmistir. Marifet kelimesi çok derindir. Okullara tekrar bu ismin verilmesi lazım.

Robert Kiyosaki mevcut okullarin maasli memur olmak için yonlendirdigini dusunuyor;

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Üniversitelerin tek amacı patronlara eğitimli eleman yetiştirmek.

Güzel bir açıklama olmuş [emoji122]

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

4. Koç üniversitesine milyon dolar yatirsaniz sizin kapasitesiz çocugunuzu okutmazlar...

Belli bir iq seviyesinin üzerini bizim anlamamiz mümkün degil, günlük 1milyon kar birakan işletme verseniz o adamlari tatmin edemezsiniz, çalişmazlar....

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İstanbul'da İndi-Bindi Ücreti 75 TL Olabilir İddiası

İstanbul'da taksicilerin indi-bindi ücretine yapıldığı iddia edilen zam konuşuluyor. İBB kaynakları, taksicilerin böyle bir talepte bulunduğunu ancak zammın henüz kesinleşmediğini belirtti. En son yapılan zamla birlikte İstanbul'da taksilerin en kısa mesafe ücreti 40 TL'ye çıkmıştı.Verdikleri hizmetten çok karıştıkları skandallarla adlarından söz ettiren taksiciler, bu kez "İndi-bindi" ücretlerine yapıldığı söylenen zamla gündeme geldi. İddiaya göre; İstanbul'da indi-bindi taksi ücreti 75 TL oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İBB kaynakları; taksicilerden böyle bir talep geldiğini ancak zammın henüz kesinleşmediğini
    belirtti.

"FİKİR OLARAK ORTAYA ATILMIŞTIR"

Sarı taksilerin sık sık gündeme geldiği İstanbul'da bu kez de indi-bindi ücretinin 75 TL'ye yükseldiği iddiası konuşuluyor. İddiaların sorulduğu İBB kaynakları "Alt komisyonda bu görüşülmüş olabilir bugün ama bu sadece fikir olarak ortaya atılmıştır. Taksiciler alt komisyonda bunu istemiş olabilir, ama bu resmi bir karar değil. 27 Temmuz'da UKOME toplantısı var. Orada belli olur." yanıtını
    verdi.

İSTANBUL'DA TAKSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

En son Ocak ayında yapılan zamla İstanbul'da taksilerin en kısa mesafe ücreti 28 TL'den 40 TL'ye çıkartılmıştı. Taksimetre açılış ücreti de 9,80 TL'den 12,65 TL'ye yükselmişti.

https://www.sondakika.com/ekonomi/ha...ddia-16138019/

6. Elma ile armutu karıştırmamak lazım. Okullar patrona eğitimli eleman yetiştiriyor diye ünilerin iyi yanlarını görmezden gelmek de olmaz.

Kampüslerdeki arkadaşlık ortamı, kütüphaneler, bilgi alışverişi vs önemli. Mezun olunmasa bile 3-4 sene içeride geçirmek lazım bence ki o kadar zaman geçirmişken mezunuyeti de alın gitsin yani arkanızdan lise mezunu demesinler

Herkes okulu yarım bırakınca Bill Gates olamayabilir. Ne olur ne olmaz diploma elinizde olsun. O beğenilmeyen diploma zaman zaman hesapa olmayan kapıları açabiliyor.

Doktorluğu bırakıp (bazen okul aşamasında bırakıp) alakasız bir dalda ticaret ile uğraşmaya başlayan çok insan var bilen bilir. Kimi doktor da kendi mesleğini tamamen ticarete döküyor ki onda da yanlış bir şey yok işini düzgün yapıyorsa. Özel hastaneler, muayenehaneler bu amaçla kuruluyor...

Bu işleri kurmaya sermayesi olmayan, knowhow'ı olmayan da gidiyor o işlerin sahiplerine para kazandırmak üzere maaşla çalışıyor.

7. https://twitter.com/haskologlu/statu...jVyDeLD1bqGYBA

Çok yerinde bir karar. Sonuçta halkımız ek vergi talep ediyor.
    Benimde bir önerim var. Ekilmeyen tarım arazilerinden yüksek vergi alınsın böylece gıda fiyatları düşer.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    https://twitter.com/haskologlu/statu...jVyDeLD1bqGYBA

Çok yerinde bir karar. Sonuçta halkımız ek vergi talep ediyor.
    Benimde bir önerim var. Ekilmeyen tarım arazilerinden yüksek vergi alınsın böylece gıda fiyatları düşer.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bir çiftçi, ektiği, ilaçladığı, gübrelediği, ve mazot harcayıp su taşıyarak düzenli olarak suladığı ürün para etmediğinde ne olur bilir misiniz?
    Onca masrafın üzerine bir de işçiye toplatma parası vererek zararını katlamak istemediği için, tarlayı ürünle birlikte sürerek ürünü toprağa karıştırır.
    O yıl yaptığı tüm masraf cebinden gider.

Kendinize bir tarla alın ve birşeyler ekin bakalım sürecin sonunda ürün kaça maloluyor.

Oturduğunuz yerden Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla foruma yazı yazmak kolay.
    Çamurlu lastik çizmeleri giyin öyle konuşalım bu vergi işini.

Edit.
    Kiralar sopayla düşük tutuldu, düzen bozuldu, beter oldu.
    Gıda fiyatları sopayla düşük tutulursa, sonucu tahmin edin.
    Son düzenleme : djoz; 21-07-2023 saat: 21:59.

Sayfa 1071/1255 İlkİlk ... 715719711021106110691070107110721073108111211171 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •