Artan

159,70 9.99 11:07
14.980,00 9.99 11:08
44,72 9.99 11:08
3,99 9.92 11:08
2,96 8.03 11:08
Artan Hisseler

Azalan

13,18 -9.97 11:08
90,35 -8.27 11:08
3,35 -7.46 11:08
152,60 -6.84 11:08
29,00 -6.33 11:08
Azalan Hisseler

İşlem

2.723.250.291,32 11:08
2.105.040.245,05 11:08
2.082.294.851,34 11:08
1.920.481.981,80 11:08
1.849.701.755,01 11:08
Tüm Hisseler
Sayfa 1083/1113 İlkİlk ... 8358398310331073108110821083108410851093 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 8,657 - 8,664 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Zamanında başlığında da yazmıştım. Benim için deva nın en olumsuz yanı bu imtiyazlı hisse konusu. Eskiden çok göze baymıyordu bu durum, ama şirket büyüyüp karlılık arttıkça, temettü konusu gündeme gelecek. Bu dezavantaj da fiyatlamaya etki edecektir.

Bildiğim kadarıyla Ege seramik te de böyle bir durum vardı. Bu durumda, hisse fiyatlanırken %10-20 eksik fiyatlanıyor. Belki deva nın düşük tarihsel fk değerlerinde bu durumun etkisi yansımıştır.

Geçen yıl az da olsa temettü verdi, bundan sonra artan oranlarda temettü vermeye devam eder diye düşünüyorum.
    Eyvallah abi. Kârlılık bu şekilde devam ederse yüzde 10 u göz ardı edeceğiz artık.

"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Benim dusuncem ekonomik nedenlerle eninde sonunda ne bekleniyorsa yerine getirecegimiz ve eski kampa donecegimiz seklinde... bakalim hakkimizda hayirlisi insallah
    Bu arada abd nin ve ons un beraber dusmesi dikkatimi cekti bugun böyle oldu piyasalar yurt disinda
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Bizim hükümetin söylediklerine değil sadece yaptıklarına bakacaksın. Zaten bu yüzden piyasalara da güven vermiyor. Söylediklerine bakarak pozisyon alan zarar edebiliyor , yaptıklarına göre hareket ettiğinde de iş işten geçiyor. İşte bu yüzden hep şüphe hep şüphe..

4. Borsayı, hisse senetlerinizle aranızda oluşan duygusal ilişkiyi anlatan güzel bir yazı. Nobel ödüllü ekonomist Richard Thaler'in Nudge(Dürtü) kitabını daha önce de yazmıştım. Günümüz piyasalarını anlamak için çok faydalı.

https://www.paraanaliz.com/2020/bors...tisizmi-54262/
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Borsayı, hisse senetlerinizle aranızda oluşan duygusal ilişkiyi anlatan güzel bir yazı. Nobel ödüllü ekonomist Richard Thaler'in Nudge(Dürtü) kitabını daha önce de yazmıştım. Günümüz piyasalarını anlamak için çok faydalı.

Teşekkürler. Gayrimenkul topiğine daha çok yakışırmış. Aslında tersten bakıp kimden mal alınır veya alınmaz şeklindede yorumlanabilir.

https://m.youtube.com/watch?v=jU-cori12KU

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Borsayı, hisse senetlerinizle aranızda oluşan duygusal ilişkiyi anlatan güzel bir yazı. Nobel ödüllü ekonomist Richard Thaler'in Nudge(Dürtü) kitabını daha önce de yazmıştım. Günümüz piyasalarını anlamak için çok faydalı.

Benim gibi satma özürlülere göre değil bu yazı... Bir de bende salt trade amaçlı alınan hisselerle ilgiliymiş gibi bir intiba oluşturdu. Benim tarzım ise temettüler üzerinden bileşik getiri elde etmek ve ömrüm olur da çalışma hayatımı emeklilikle nihayete erdirmek nasip olursa yine temettülerle ek bir emekli maaşı geliri üretmek sonrasında bu dünyayı terk ettiğimde çocuklarıma, torunlarıma miras bırakmak... Bütün bunları yapabilmek için major bir sorun olmadıkça satmamak gerekiyor... Kanımca işin püf noktası satmamayı ve düzenli almayı başarabilmek... Traderlara lafım yok elbette, sonuçta kazanıyorsanız haklısınızdır.

Hesap edemeyeceğimiz şu faktörü de göz önünde bulundurmak gerekir tabii: İnsan plan yapar, Tanrı gülermiş.

Saygılar
    Mal da mülk de yalan ama oyalanıyoruz işte...

Alıntı Originally Posted by mensuk Yazıyı Oku
    Benim gibi satma özürlülere göre değil bu yazı... Bir de bende salt trade amaçlı alınan hisselerle ilgiliymiş gibi bir intiba oluşturdu. Benim tarzım ise temettüler üzerinden bileşik getiri elde etmek ve ömrüm olur da çalışma hayatımı emeklilikle nihayete erdirmek nasip olursa yine temettülerle ek bir emekli maaşı geliri üretmek sonrasında bu dünyayı terk ettiğimde çocuklarıma, torunlarıma miras bırakmak... Bütün bunları yapabilmek için major bir sorun olmadıkça satmamak gerekiyor... Kanımca işin püf noktası satmamayı ve düzenli almayı başarabilmek... Traderlara lafım yok elbette, sonuçta kazanıyorsanız haklısınızdır.

Hesap edemeyeceğimiz şu faktörü de göz önünde bulundurmak gerekir tabii: İnsan plan yapar, Tanrı gülermiş.

Saygılar
    Dünya değişiyor. Bir şirket doğal tekel olmadığı sürece, insanlar gibi doğar, büyür ve ölür.
    Bu nedenle trend değiştiğinde sizinde değişmeniz gerekiyor. Bakın Koç holding bile zaman içinde değişti.
    Mesela ilk nesil bankacılığa uzaktı. İkinci nesil bankacı oldu adları ile özdeşleşen migrosu sattılar. Üçüncü nesil futbol külübü başkanı oldu.
    Artık zaman hızlı değişiyor. Sizde değişmek zorundasınız ama 10 yılda ama 30 yılda bir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by mensuk Yazıyı Oku

Saygılar
    birazdan alındın sanki şaka bir yana, kendimiz farklı davransak da, bazılarının davranış şeklini anlamak da önemli...mesela spekülatif hisseye girip bir ayda %100 giden hisseyi satamayan adamın durumu..neden satamıyor, çünkü o hisseye kendini kurtaracak bir piyango bileti gibi bakıyor..bu nedenle %100 ü değil, %500 ü hayal ediyor..gerçi %500 gitse de satamayabilir
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 1083/1113 İlkİlk ... 8358398310331073108110821083108410851093 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •