Benim dusuncem ekonomik nedenlerle eninde sonunda ne bekleniyorsa yerine getirecegimiz ve eski kampa donecegimiz seklinde... bakalim hakkimizda hayirlisi insallah
Bu arada abd nin ve ons un beraber dusmesi dikkatimi cekti bugun böyle oldu piyasalar yurt disinda
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Bizim hükümetin söylediklerine değil sadece yaptıklarına bakacaksın. Zaten bu yüzden piyasalara da güven vermiyor. Söylediklerine bakarak pozisyon alan zarar edebiliyor , yaptıklarına göre hareket ettiğinde de iş işten geçiyor. İşte bu yüzden hep şüphe hep şüphe..
Borsayı, hisse senetlerinizle aranızda oluşan duygusal ilişkiyi anlatan güzel bir yazı. Nobel ödüllü ekonomist Richard Thaler'in Nudge(Dürtü) kitabını daha önce de yazmıştım. Günümüz piyasalarını anlamak için çok faydalı.
https://www.paraanaliz.com/2020/bors...tisizmi-54262/
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Teşekkürler. Gayrimenkul topiğine daha çok yakışırmış. Aslında tersten bakıp kimden mal alınır veya alınmaz şeklindede yorumlanabilir.
https://m.youtube.com/watch?v=jU-cori12KU
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Benim gibi satma özürlülere göre değil bu yazı... Bir de bende salt trade amaçlı alınan hisselerle ilgiliymiş gibi bir intiba oluşturdu. Benim tarzım ise temettüler üzerinden bileşik getiri elde etmek ve ömrüm olur da çalışma hayatımı emeklilikle nihayete erdirmek nasip olursa yine temettülerle ek bir emekli maaşı geliri üretmek sonrasında bu dünyayı terk ettiğimde çocuklarıma, torunlarıma miras bırakmak... Bütün bunları yapabilmek için major bir sorun olmadıkça satmamak gerekiyor... Kanımca işin püf noktası satmamayı ve düzenli almayı başarabilmek... Traderlara lafım yok elbette, sonuçta kazanıyorsanız haklısınızdır.
Hesap edemeyeceğimiz şu faktörü de göz önünde bulundurmak gerekir tabii: İnsan plan yapar, Tanrı gülermiş.
Saygılar
Mal da mülk de yalan ama oyalanıyoruz işte...
Dünya değişiyor. Bir şirket doğal tekel olmadığı sürece, insanlar gibi doğar, büyür ve ölür.
Bu nedenle trend değiştiğinde sizinde değişmeniz gerekiyor. Bakın Koç holding bile zaman içinde değişti.
Mesela ilk nesil bankacılığa uzaktı. İkinci nesil bankacı oldu adları ile özdeşleşen migrosu sattılar. Üçüncü nesil futbol külübü başkanı oldu.
Artık zaman hızlı değişiyor. Sizde değişmek zorundasınız ama 10 yılda ama 30 yılda bir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
birazdan alındın sankişaka bir yana, kendimiz farklı davransak da, bazılarının davranış şeklini anlamak da önemli...mesela spekülatif hisseye girip bir ayda %100 giden hisseyi satamayan adamın durumu..neden satamıyor, çünkü o hisseye kendini kurtaracak bir piyango bileti gibi bakıyor..bu nedenle %100 ü değil, %500 ü hayal ediyor..gerçi %500 gitse de satamayabilir
![]()
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri