Sayfa 109/134 İlkİlk ... 95999107108109110111119 ... SonSon
Arama sonucu : 1071 madde; 865 - 872 arası.

Konu: AGHOL - AG Anadolu Grubu HOLDİNG A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by agg Yazıyı Oku
    Holdingler hissedarı olduğu şirketleri bir elden yönetmek için kurulur. Bu şöyle bu böylemiş cek cak. Yöneten kişiler bu işin profesyonelleri. Muhasebecileri olmayabilir ama bu işlerden de pek ala anlarlar. Hangi şirket kazandığını dağıtıyor. Şirketin büyümesi değerinin artması demektir.
    Bu şirketlerin milyonlarca dolar mal varlığı ve şerfiyeleri oluştu. İştiraklarının da belli oranda sahibi. 6 milyar falan gibi saçmalıklara karnımız tok. Özkaynakları belli, gerçeği çok daha fazla.

Senin amacın belli. Elinde malı olan kişi bu türlü saçma sapan konuşmaz, atıp tutmaz. Bir telaş içindesin. Mallarınımı kaptırdın.?
    kusurabakma 15 yaşındaki çocuğa anlatsam anlar ama sen ısrarlısın kendi kafanda bir agholding yaratmışsın onu yaşıyorsun gerçekler kafandakinden çok farklı

2. Sayin agg
    tarik1234 ile bir tartışmamız oldu dün. Biraz araştırma yaptıktan sonra hatasını kabul etti.

Bence Aghol ile ilgili söylediklerinde doğruluk payı var.

Özellikle Aefes ve Migrosu tam konsolidasyon yöntemi ile bilançoda gösterdiği için yatırımcıları yanıltan Vafok rakamları ile karşılaşıyoruz.

Bunca yıllık borsa tecrübeye rağmen ben de bu tuzağa düştüm.

Spk nin bu tarz bilancoya izin vermemesi gerekir..

3. Ooo...Ortak ve ortak olmayan forumdaşlar güzel tartışma ortamı oluşturmuş...Teşekkürler...Yatırım Tavsiyesi Değildir...

SAYIN MIAMİ,

Yasal durumlardan bahsediyorum. Ben de Geçmiş Yıl Karlarının iştirak ortaklarının bilançolarındakilerin fonlardan ortaklık nispetinde Holding bilançosuna yansıdığını biliyorum.
    Bu iştirakların ipleri Holdinginin ellerinde. Örneğin, bir talimatla müdürü işten alırlar, yönetim kurulunu değiştirebilirler. Gerekli gördüğünde, özellikle bağlı ortaklıklarına bir talimatla istedikleri oranda bedelsiz sermaye arttırımını yaptırabilirler. Bunları defalarca yaşadım. Bedelsizleri bir güzel de dağıtmalarında yasal bir engel yok, tabii isterlerse bunu yaparlar. Holdinglerin yönetim kurulları patron yada yakınlarından oluşur. Holdinglerde yıllarım geçti, üstelik imza yetkilisi yönetici olarak şimdi emekliyim..

***Belki de SPK, Holdinglere iştiraklarının sermayesini bedelsiz arttır, sen de bedelsiz arttırabilirsin diyor olabilir. Sadece bunu tahmin edebiliyorum.

Holdingler Solo Bilançodan ibaret değildir. Sadece Solo Bilançoyu dikkate almak Holdingleri kesip biçip bir başına bırakmaktır. Holdingler iştiraklarının sahibi, onlar holdingin birer kolu. Tarık 1234 holdigler solo bilançodan ibarettir demiyor ama hep oradan örnekler veriyor. Yanlış.
    AGHOL de şu anda en fazla 13 bedelsiz var. Zaman geçtikçe 20 de 30... da olacak. İster verir ister vermez. Sermayesi bu kadar küçüldükten sonra hiç bedelsiz vermesin daha iyi.

Tarık 12345678910, UFRS dir şudur budur karıştırıyor, yapamaz da yapamaz diye iddia ediyor. Holdingler isterse açıkladığım gibi pek ala bedelsizlerini verebilirler. Yasalar müsait. SPK çeşitli düzenlemeler getirebilir, SPK nın da kanunlara uymak zorunluluğu var.

SPK nın bu konudaki düşüncelerini bilen varsa açıklayabilir.
    Son düzenleme : agg; 12-08-2021 saat: 07:46.

Şunu Söylememişim,

AGHOL ün iştirakı, AEFES te 29 tane iştirak var. Bir kısmı yurt dışı şirketler olduğu için zorluklar var, istenirse imkansız değil.

Neticede bedelsiz potansiyeli mevcut, bu yeter. Sermayenin küçüklüğü daha iyi.
    Son düzenleme : agg; 12-08-2021 saat: 09:24.

AEFES iştirakı CCOLA nın, 2021/6 Bilanço Karı 1.124.353.000,- TL %40.12 si AEFESE yansıyor. AEFES teki AGHOL payı ise %43.05
    Çok iyi.

Sıra AEFES ve MİGROS bilançolarında. AEFES bilançosunun iyi geleceği kesinleşti
    Son düzenleme : agg; 12-08-2021 saat: 09:43.

7. AEFES'in %100 iştirakı Efes Pzlm ve Dağ. CCİ'nin %10 hissedarı gözüküyor.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Evet sayın British,

AEFESin bağlı ortağı, EFES Pazarlama ve dağıtım A.Ş de, CCI de % 10,14 hisse sahibi. BONUS OLUYOR. Dikkatiniz için teşekkürler.

Sayfa 109/134 İlkİlk ... 95999107108109110111119 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •