Originally Posted by
alicemal
ermenilerin sahip olduğu odaTV.com sitesinde, bir haberin altına dayanamayıp bi yorum yazdım.
Orada yayınlanırmı emin değilim ama burayada asayım, vakit harcadım, işe yarasın.
Haber, devletin açtığı tansaş larla ilgili. Bende, sebze meyve olayına çözüm olarak 2 yöntem ortaya koydum.
1. Yöntem.
- Tarım ve sanayide maliyetleri düşürecek adımları at. Bunu yapabilmen için devletteki hırsızları temizlemen şart. Siyasetçi içindeki ve devlet içindeki hırsızları temizlemezsen, elektrik üretmek için güneş ve rüzgar enerjisine gireceğine(ALMANYA ve ÇİN gibi), İTHAL doğalgaz dan, İTHAL nükleerden elektrik üretme işine girersin(Türkiye gibi), yüksek enerji maliyetlerin oluşur ve doğalgaz ve nükleer ithalatına giren siyasetçinin ailesi ise, holding ve banka sahibi olur(MESUT YILMAZ).
- Medyadaki çıkar gruplarını temizle, sadece gerçek gazeteciler kalsın. taraf tutanı ağır cezalandır, meydanda as. Medya(gazete, tv, internet bilgi siteleri, dergiler vb..) çok çok çok önemlidir.
- KÖYLÜ nün tapusu kendilerinde kalsın ama tarlaları birleştir, kooperatifler kur, profesyonellere yönettir. Yöneticileri devlet ve köylü kurulları denetlesin. Köylüler tapuları oranında kooperatiflerden gelir elde etsin. Köylü kazanırken, tarlalar profesyonellerce verimli yönetilir, üretim artarken, cahil köylünün bolca saçtığı kimyasallarlada zehirlenmeyiz, çocuklarımız ALERJİ ile boğuşmaz. Kullanılmayan tarlalar canlanır, toplanmayan ürünler toplanır. Verim üçe beşe katlanır. Köylünün geliri artınca, tarlasını inşaatçıya satmasına gerek kalmaz. Zaten izinde verme.
- Piyasada şirket kayırıp kollamayı kes, bunu yapan medyaya, batmasına sebep olacak kadar ağır cezalar ver. Bunu yapan hükümet görevlisini vatana ihanetle yargıla as.
- Kötü yönetilen şirketlere halkın parasını teşvik diye verme, o parayı yeni üretim sahaları açmakta kullan. Üretimi artır.
- Yargı ve eğitim sistemini düzelt. Adil ve eşitlikçi hale getir.(aslında bu ilk maddede, başta bunu görünce yazının kalanını okumama ihtimaliniz vardı. O sebeple sona aldım.)
İlk yöntem bu ve tavsiye etmiyorum. Siyasetçinin, şiyasetçi olmaktaki YÜCE amaçlarınada uygun değil.
2. Yöntem.
İkinci ve dahiyane yöntemse, devlete manav kur. manava alacağın ürünleride belli kişilerden al.! Anladın sen onu.!
Böylece halkı ve çocukları süper ötesi bir ülkeye hazırla.
Tavsiye ettiğim yöntem de aynen hükümetimizin akıl ettiği bu yöntemdir. Akıl etmeyi başaran bakan a, 500 danışman, her ay ikramiye az bile.
Yer İmleri