Originally Posted by
sahingonul
alım saatlerinde emir verince anlık fiyattan mı alıyor yoksa ertesi gün oluşan fiyattan mı? valör dediği bu mu?
satarkende aynı olay mı gerçerli?
şahin bey , siz gönlünüzü ferah tutunuz ... her şey bir şekilde hallolur , sitresin fazlası insanı mahfeyler ... ne sormuştunuz ?
haa , şimdi siz fonun alım satım saatlerine bakacaksınız ilk önce... mesela alım satım emir saatleri 09:00 - 13:00 yazan bir fonda saat 12:47 de 3 şubatta alım emri gönderir isek , 4 şubat sabahı ( bazen fiyatın kesinleşme saati sarkabilir siz ona takılmayın ) ilan edilen fiyattan 4 şubat günü hesabınıza geçer .. valör budur yani valörü 1 gün....
3 şubatta saat 12:47 de satım emri gönderir ise 4 şubat sabahı ilan edilen fiyattan X günü hesabınıza geçer... dikkkaattt 4 şubattaki fiyattan sattınız lakin mangırların hesabınıza geçmesi X günü... X günü ne ? fona göre değişir... hisse yoğun fonda x günü 2 gündür yani valörü 2 gündür... yurtdışı fonlarda 3 gün 5 gün bile olabilir .. yani para 3 gün sonra hesabınıza geçer bu valör... lakin 3 gün sonraki fiyattan değil...
samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.
Yer İmleri