Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, döviz kurlarındaki gelişmeleri değerlendirerek şu açıklamalarda bulundu:
"Dolar şu anda. 3,90'lardan 3,60'lara indi hatta geçen hafta sonu 3,60'ların altını test etti. O yüzden, bizim rekabet edebilmemiz için dolar kurunun 3,50 lira olması lazım. İki hafta önce anket açıkladık. Üç aylık eğilim anketi, orada ihracatçılara sorduğumuzda 'Dolar kuru 3,43 olursa biz rekabet edebiliriz.' diyorlar. O yüzden yüksek kurun, Türkiye'nin mali politikaları, ekonomimiz açısından bize bir faydası yok. Rekabet edebileceğimiz ve istikrarlı bir kur olması son derece önemli. İhracatçılarımızın yüzde 5-7 arası bir kar marjları var, bu seviyelerde maliyet yapıp daha düşük seviyelerde Dövizleri gelince burada zarar görüyorlar. Onun için ben şu anda bile ihracatçılarımızı tekrar kendilerini koruma altına almaya davet ediyorum."
http://www.haberturk.com/ekonomi/dov...-nasil-basladi
Ben de Bandırma'dan İstanbul'a feribotla giderken sakin bir deniz istiyorum...
TİM Başkanı sanki doların kurunun uzun bir süre sakin kalabildiği bir dönem olmuş gibi istemlerde bulunuyor...
Aslında kurun yılda yüzde onlar seviyesinde yavaş yavaş yükseldiği, bir piyasa imalatçı ijracatçılar için en uygunu.
Ama belki istisnai bir yılın dışında böyle bir dönem yok.
Ülkemiz bu açıdan ayakta kalmak için zor bir ülke.
Yer İmleri