Sayfa 111/689 İlkİlk ... 1161101109110111112113121161211611 ... SonSon
Arama sonucu : 5505 madde; 881 - 888 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. yeni bir ödeme hizmeti veren şirket kurup faaliyete geçirmek lisans alınması ve yasal süreçlerin yerine getirilmesi ile beraber yaklaşık 1 yıl sürüyor diye biliyorum. Değerleme sırasında bu süreçte etkili olabilir

2.  Alıntı Originally Posted by Hannibal Yazıyı Oku
    yeni bir ödeme hizmeti veren şirket kurup faaliyete geçirmek lisans alınması ve yasal süreçlerin yerine getirilmesi ile beraber yaklaşık 1 yıl sürüyor diye biliyorum. Değerleme sırasında bu süreçte etkili olabilir

evet bunun için en az 1 sene uğraşır yeni giren birisi. Ama 1 sene sonunda da sadece dükkanı açabilir , ama Paynetin elinde hazır yüzlerce müşteri ve 6.5 milyar TL'lik işlem hacmi var. Yeni kurulan bir şirketin bu seviyeye çıkması en az 5-6 sene alır.

O yüzden Paynete iyi para veren pazar payı ve tecrübesi için verir bu parayı. Bir de kendi işi ile entegre olduğunda sinerji ortaya çıkacak ise iyi para verir.

İnşaalah bu Rusya bir çılgınlık yapmaz. Yoksa uzun süre piyasalar kendine gelemez. Yurtdışı zaten yeterince primli. Oralara satış gelirse bize de gelir. Halbuki biz onlar kadar çıkmadık USD bazında. Hatta çıkmayı bırakın düştük bile USD bazında.

Şimdi bir de yurt dışı düşüyor diye düşersek o zaman iyice pul olur herşey. İnşaallah bir an önce sakinleşir bu durum. O zaman önümüz çok açık. Hem endeks olarak hem şirket olarak.

Şu an endeks düşüşü tamemn rusya-ukrayna gerilimine bağlı olarak yurt dışı piyasaların düşmesinden kaynaklı. Yoksa iç bir kriz olsa USD da artardı. USD / TL sakin. Yurtdışı toparlarsa , 1-2 mesaj gelirse gerginliği düşürücü , o zaman toparlarız.

Bilanço bakalım bu hafta gelecek mi ? Gerçi bu piyasada bilanço da fazla etki yapmaz ama en azından bir güvence olur iyi bilanço gelirse.

Asıl sorun savaş çıkacak mı çıkmayacak mı sorunu.

3. 13 altı Hsbc alıcı olarak duruyormu hâla onumu denemek istiyor,kamikaze atan ortak...Malını eritme pahasına bu deneme riskli değil mi sence.Ya da panic oldu.

4. Bence sular azıcık durulunca fon alışları gelebilir.

5.  Alıntı Originally Posted by Çağan Yazıyı Oku
    13 altı Hsbc alıcı olarak duruyormu hâla onumu denemek istiyor,kamikaze atan ortak...Malını eritme pahasına bu deneme riskli değil mi sence.Ya da panic oldu.
    İş yatırım gene iş başında. Fonlara verdigi malları toplamak için basıyor asagıya sanırım.

6. Şimdi iş konuşmak çok doğru değil ama her gün en az 1-2 tane Güneş enerjisi işi okuyorum haberlerde. Herkes güneş enerjisi işine giriyor. Ya kendi ihtiyacını karşılamak için yada piyasaya satmak için.

Elektrik fiyatlarının bu kadar çok yükselmesi herkesi kendi elektriğini üretme işine soktu. Burada da en avantajlı olan güneş enerjisi. Rüzgar için kendi alanınızı kullanamazsınız ama herkes fabrikasının çatısına GES kurabilir. Zaten fabrikalar da bu işe başladı.

GES işinde inşallah büyürüz hatta belki bir ortaklık yada üretim işi olur. Üretici ve ihracatçı olmanın büyük avantajları var bu aralar.

Belki de Paynetten gelen parayı buralarda kullanabilirler . Çok düşük ihtimal ama belki olur. Redington da solar sistemler konusunda çok aktif benim bildiğim.

Ama bu işe üretici olarak girmesek bile , bu pazar çok büyüyor , satıcı olarak bile bu işin içinde olmak iyi.

Arena hep doğru yerlere yatırım yapıyor. Önce Paynet , sonra solar sistemler , şimdi Brightstar , yöneticileri hakikaten tebrik etmek lazım , piyasaların nereye kayacağını iyi görüyorlar , biraz da hisseye destek çıksalar da bir geri alım programı açıklasalar güzel olur. Bunu bir türlü yapmadılar.

7. Bu tip haberler hep Paynet'in değeri konusunda bir fikir veriyor bize. Kim bilir belki de OYAK alır Payneti. Hem hedeflerine ulaşmak için de iyi bir sinerji doğar Paynet ile OYAK'ın diğer fintechleri arasında.

OYAK olmasa bile bu alana odaklanan her şirketin ilgisini çekiyor şu anda Paynet.

https://www.dunya.com/girisimcilik/o...-haberi-648867

8. Tesadüfen enteresan bir habere rastladım.

https://webrazzi.com/2020/07/09/pisa...bank-elevator/

Paynet satışı için yetkilendirilen kurum ( Avusturya merkezli bir bankası da var ) aynı zamanda teknoloji şirketlerine yatırım yapan bir fonu da var.

Bu banka şu an Türkiye'de faaliyette değil. Sadece yatırım danışmanlığı faaliyeti var. Acaba açık bankacılığın , dijital bankacılığın , servis bankacılığının çok konuşulduğu bir dönemde , bu Avusturya bankası da Türkiye'de bu tür faaliyetlere başlamak için Payneti almayı düşünmüş olabilir mi ?

Yani aslında asıl müşteri kendisi olabilir mi ?

Bilmiyorum ama mantıksız da olmaz. Türkiye'de faaliyette değilsiniz , hazır regülasyonlar da yapılmışken , buradan giriş yapayım denmiş olabilir mi ? Sonuçta Türkiye büyük pazar. Herşey olabilir.

Sayfa 111/689 İlkİlk ... 1161101109110111112113121161211611 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •