Sayfa 112/417 İlkİlk ... 1262102110111112113114122162212 ... SonSon
Arama sonucu : 3335 madde; 889 - 896 arası.

Konu: POLTK - Politeknik Metal

Gayet başarılı bir bilanço .
    Sadece yurtdışı gelirler daha yüksek olmalı.
    Muhtemelen yeni yatırım devreye girdikten sonra bu da düzelecektir.
    İleride daha güzel bilançolar bekleyebiliriz.

Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Şirket beni yanıltmadı ve tam beklediğim gibi bir ilk çeyrek hasılat ve karı geldi ,ülkenin seçim sathı mahaline girmesi ve bunun ekonomide yarattığı belirsizlik ortamında bile ilk çeyrek sanayide büyümenin %7.5 olması da ümit verici bir gelişme olarak okuyorum
    ve bu oluşan iki durumun benim yıl sonu bilonçosundan sonra 2018 yılı için yaptığım tahmin yorumumun gerçekleşme olasılığı yükselmiştir diye düşünüyorum.borsada kalmaya ve poltk ları tutmaya devam diyorum kendi adıma ......

Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Gayet başarılı bir bilanço .
    Sadece yurtdışı gelirler daha yüksek olmalı.
    Muhtemelen yeni yatırım devreye girdikten sonra bu da düzelecektir.
    İleride daha güzel bilançolar bekleyebiliriz.

Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    yurt dışı satışlarda artışı son iki çeyrekte görebileceğimizi umuyorum ama gerçek anlamda patlamayı 2019 yılı ve sonrasında yapacaktır .ben yurt dışı satışlarımızın yurt içini katlamasını beklediğim için bu kağıtta uzun vadeciyim, buna inanmasam bu kağıtta durmazdım kendi namıma...

Alıntı Originally Posted by ismail82 Yazıyı Oku
    Şirketin üretim kapasite artırımı için ,yeni makinalar alımı ile ilgili startı 21 inde verdi,makinaların gelişi ve kurulumu ile beraber üretime geçmesi ayrı bir kap haberiyle duyurulacaktır diye ilan etmişlerdi .bizler en erken bilgi olarak onu bekliyoruz .Sonrasında 5. ayda açıklanacak olan ilk çeyrek verileri var .geçen yıl ilk çeyrek şatışlar 8 milyondu .son çeyrek ise 12 milyon geldi ,ben tabi kendi adıma beklentim son çeyreğin üzerinde bir hasılat olmasını umut ediyorum ,fakat aynı oran da gelse razıyım esas satış artışını yatırımların biteceği diğer çeyreklerde bekliyorum ,2. çeyrek eğer yatırımlar bitirilip üretime yansırsa 10 milyon olan geçen yılın satışlarının üzerinde bekleyebiliriz rahatlıkla ,fakat esas artışı ve fark yaratacak perfonmansı 3. ve 4. çeyrekte bekliyorum
    fazla ütopik olmadan ve makul bir beklenti rakamı olarak yıl sonu satışlar beklentim 70 milyon liradır . bu satış rakamını giderler
    kaleminde oransal olarak ve sabit olduğunu varsayarak yaptığım hesaplamayla hisse başına kar payını 3.31 buldum
    buda bugünkü f/k oranımız olan 21 i sabit tutarak hisse fiyatını hesapladığımda ise 75 lirayı buldum .Başta da dediğim gibi
    bu hesaplamalar tamamen geçmiş performansın iyileşeceği ve bunun yaratacağı varsayılan rakamlarla bulunmuştur.
    Tamamen kendi hayal ürünümdür sakın bu yazdıklarımı ciddiye alıp ta alım ve satım yapmayın .bunları alım ve satım tavsiyesi olarak yazmadım sadece fantazilerimi paylaşmak için yazdım ,,,,, .
    Bu yorumum mart ayındaydı ,ilk çeyrek tahmnim tam olarak tuttuğu için bana göre güncelliğini koruyor,o yüzden bir daha öne çıkarayım istedim......ama tabiki YTD.....

5. Artık şu gk tarihi ve gündemi de belli olsa iyi olacak. Temettü yerine bedelsiz sermaye arttırımı kaymaklı kadayıf olur...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6. Geçen sene ilk çeyrekte
    Konusu Kalmayan Karşılıklar 766.818,00
    Kambiyo Karları 641.931,58
    Kalemlerinde 1.4 milyon kar gelmiş
    Bu sene sadece 346.000 TL var.
    Yani bu yılki kar o nedenle daha önemli...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Artık şu gk tarihi ve gündemi de belli olsa iyi olacak. Temettü yerine bedelsiz sermaye arttırımı kaymaklı kadayıf olur...
    genel kurul haziranın 2. ya da 3. haftası olabilir. hissiyat olarak içimden 20 haziran olarak geçiyor

8. kademeleri yazabilen varmi
    tessekurler

Sayfa 112/417 İlkİlk ... 1262102110111112113114122162212 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •