4 fk yapsa Allah bereket versin. Yapar herhalde.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4 fk yapsa Allah bereket versin. Yapar herhalde.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fk ne demek Türkçesi flyat kazanç oranı 4 fk şu karla inanılmaz rakam yapar ama gözde her sene bu karı yaparmı ? yapması için 2022 penta seneye 700 olmalı şok 30 maktk 4.5 polinas 5 milyar olmalı fk geçmiş veridir gözde her sene bu performansı gösterecek değerleme her sene böyle artacak diyorsanız fk önemli ama girişim sermayelerinde değerleme kadar çıkış yeni şirket alış çok önemli bu sebeple Verus’a hisse satılmasına rağmen iyi fiyatlanıyor her sene çıkış ve satınalma yapıyor yada arz yapıyor girişim sermayesi böyle olmalı, seneye penta 400 kaldı hatta realize oldu 250 düştü şok 30 oldu maktk 3 oldu polinas 3.5 milyar oldu diyelim ,penta 1.9 milyar zarar yazar şok 1.9 milyar kar yazar fon 800 milyon zarar polinas 1 milyar kar yazar 250 milyon faiz genel gider dersek 50 milyon zarar la yılı kapatır fk 100 çıkmış olurdefter değeri sabit kalır , gözede pahalı mı olur ?! fk geçmiş veridir hiç bir zamanda kullanmayın borsa geçmişle bir işi yok borsa geleceği satın alır
Güzel yorum. Ama benim hedefim hala 30 tl.
Bol kazançlar.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hedef 30-50-100 olur bunda sıkıntı yok ama bunu fk bağlamak yanlış anlatmak istediğim buydu
Aynen, iyi biliyorum Sn. tarik1234, 2015 den beri girişim sermayeleri ile asinaligim var.
Bu arada, olur da sirket satar ise, temettü ödemesinde %15 vergi de kesilmiyor - hem penaltı hem gol.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gözde hissesinde değerleme anlamında kötü günler geride kaldı bana göre o yüzden yatırımlarım arasında şu anda... Daha önce de yazmıştım özellikle son 1 yıldır yapılan çıkışların ve potansiyel çıkışların hisseye pozitif yansımasını bekliyorum, bunun emarelerini
de görmeye başladık... Burada hedef koyarken neye dikkat etmeliyiz ? Sadece F/k ya bakmak son derece eksik, hissemizde şu anda penta gibi bir gerçek var, penta sayesinde (şu anki fiyatlar ve döviz kuruyla) bu çeyrekte tahminime göre 5-5,5 milyar TL kar yazacağız bu da bizi 0.45-0,50 f/K seviyesine getirecek... Ama asıl önemli olan burada özkaynak değişimi ve NAV'a göre iskonto...
NAV hesabı yaparken de özellikle penta'da ciddi bir düzeltme yapıp o şekilde hesaplamak lazım bana göre, halka açık diğer iştiraklerde buna gerek görmüyorum, maktk payımız az olduğu için ,sokm de iskontolu işlem gördüğü için...( Bu noktada şirketin penta ve maktk hisselerinde neden satış yapmadıkalarını da sorgulamalıyız... penta'da özellikle ciddi bir manipülasyon var ve şirket buna ortak oluyor... manipülasyonu yapan ekip hesaplayarak mı yaptı yoksa şanslarına mı bilmem penta'nın geldiği seviyede halka açık piyasa değeri nedeniyle FTSE small cap endeksine dahil oldu ve pasif fonalrdan biraz alım gelmesi bekleniyor... bu hafta kritik olacak bunun için sonrasında şirketin veya istanbul portföy yıldız özel fonunun satış yapıp yapmadığını göreceğiz... benim isteğim şirketin 100-150 fiyat aralığına kadar satabildiği kadar pentaları satıp azalmış olan borcu da kapatması , aynısı maktk için de geçerli... )
Beklediğim gibi gerçekleşirse defter değeri 30 tl seviyelerine gelir 2 ay sonra ve hisse 0,30pd/dd ye düşer... ama burada penta düzeltmesini yapıp bakarsak olması gereken defter değeri 20-22 lira arasıdır bu durumda bile 0,40 pd/dd değerleri seviyesindeyiz ki tarihsel iskontololara göre çok yüksek bir seviye...
Bu hisseye yatırım yapmamın asıl nedenine geleyim, polinas iştiraki... Az çok şirketi de biliyorum ama ben sadece açıklanmış veriler üzerinden gideceğim... Bildiğiniz üzere gözde de polinas ve propak olarak iki iştirak vardı ismet ambalaj altında... propak 120 mio euroya satıldı ve ismet ambalajın ismi polinas oalrak değişti... 2019 yıl sonunda ismet ambalajın toplam borcu 1,468 milyar düzeyinde ve 2020 yılında toplam 530 milyon favök yapmış ... benim varsayımım şu 2020 yıl sonunda şirket borcunda bu favökle ciddi bir değişim olmamıştır ve propak satışıyla borcu tamamen kapanmıştır... 2021 yılında da ambalaj sektöründe faaliyet gösteren diğer firmalara da bakarak polinas borçsuz ve 500-550 mio favök getiren bir şirket olmuştur... yani şirket satılmazsa seneye 300-400 mio temettü ödeyecek duruma gelmiştir... satılırsa hikaye daha da değişecektir...
Son olarak da burada yorum yazan arkadaşlarda da twitter vb platformdaki yorumlarda ciddi yanlış bilgilendirmeler olduğunu gördüğümü söylemek istiyorum iştiraklerle ilgili... bu bilgisizlikten de olabilir veya yanlış zamanda hisseyi alıp kar edememenin vermiş olduğu hayal kırıklığından da olabilir...ben yanlış düşünüyor da olabilirim, sizden ricam sadece kötülemek için birşeyler yazmayalım farklı bir hesabımız varsa onu bilançolarla ,haberlerle ve yatırımcı bilgilendirmeleriyle destekleyip bizim de yararlanmamızı sağlamanız... ve bir ricam daha olacak sizlerden çalıştığımız aracı kurumlardan şirketle ilgili rapor yazılmasını isteyelim ve yatırımcı ilişkilerini arayıp daha çok bilgi vermelerini sağlayalım...
saygılarımla
Polinas 2021 veri 0 geçen sene favök Marjı %18 bu sene %15-16 tamamlar ne kadar borcu var bilen ?! Ne kadar faiz kur gideri var ?! Bu sene propak satışı ile 400 üzerinde kar açıklar ama faaliyetten kar düşük gelir elinde stoktan döviz bazlı sonçeyrek karı artar ama 300-400 milyon dolar ederi olduğuna inanmıyorum
Hisseyi düzenli olarak bilerek veya bilmeyerek kötüleyenler var diyerek kastettiğim kişi sizdiniz ve anında sizden anında cevap geldi sayın tarik1234... baştan sona tüm yazışmaları okumuş birisi olarak nedenini anlamasam da düzenli olarak kötüyü görme eğiliminde olduğunuzu görüyorum, bende dediğim gibi şu anda yatırım yapmış birisi olarak daha iyimserim...
Evet 2020 yılında şirket borç rakamları yatırımcı sunumunda açıklanmadı ama siz "derby şuan zombi şirket en az 50 milyon dolar borcu vardır kur 5 tl arrtı borç 250 milyon koydu üstüne" diyebiliyorsunuz... 2019 yılında borcu 339 milyon tl bu rakamlara nasıl ulaştınız yoksa neden böyle yazıyorsunuz açıklamanızı rica ederim...
gelelim polinas a şirketin satışlarının %50'den fazlası yurtdışına yapılıyori kar marjları tüm sektörde 2020 yılında yükseldi, %19 kar marjı görece yüksek polinas için ama yapmamız gereken aynı sektördeki diğer şirketlere bakmak ... buyrun tire,durdo,bants vb. e bakın... tamam farklı işler yapıyor diyebilirsiniz ama size soruyorum genel anlamda ambalaj işi yapan şirketler ne kadar birbirinden ayrışabilir ? polinas'ın borcunu bilmiyoruz demişsizniz evet bilmiyoruz ama ben diyorum ki bildiğimiz 2019 sonunda 1,468 milyar borcu olduğu ve 2020 yılında 550 mio total favök yapıldığı ve 2021 yılı başında propak'ın 120 milyon usd a satıldığı ... matematikte baya iyiyiymdir , borcun tamamı usd a olmadığı ve propak'tan gelen parayı anında tl'ye dönmedikleri müddetçe şu anda ciddi bir borcunun olma olasılığı yok, geniş bir zamanda sizin için bir hesap yapıp yazarım yine, sizin de bir hesabınız varsa lütfen yazın ki bilgilenelim , burada hepimiz para kazanmak için yatırım yapıyoruz, gerçekten müteşekkir olurum bilmediğim birşey söylerseniz...
Bir de "yıldız holding kafa çalışmıyor n8,50 den gözde satıyor vs1" demişsiniz el insaf diyorum yıldız holdinng satarken endeks 1450-1500 seviyesinde ve hisseyi 1,1-1,2 usd seviyesinden satıyolar... endeks şu anda %25-30 yukarda keşke 1,2 usd seviyesine gelse de biz de satsak , karşılaştırma yaparken aynı şartlar göz önünde bulundurularak karşılaştırma yapılır...
Son olarak da gözde'yi kchol ile karşılaştırıp gözde'yi kötülemişsiniz, ben de portföyümün önemli bir kısmını kchol de tutuyorum bana göre de en iyi yönetilen ve aşırı skontolu bir hisse ama kchol ün iyi olması gözde'nin kötü olmasına neden olmaz ikisi aynı anda da ucuz olabilir... sizden ricam bu kchol ile ilgili olan düşüncelerinizi kalan 450 hisseye de yazın çünkü kchol gözde den iyi olduğu gibi onların hepsinden de iyi...
saygılarımla
Yer İmleri