Sayfa 114/812 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon
Arama sonucu : 6491 madde; 905 - 912 arası.

Konu: BUCIM - Bursa Çimento

1. Kimseyi etkilemek istemem ama bu hisseye yatırım yapan arkadaşlar sanırım 15 krş temettü için yapmadılar.Görünmez hedeflerden söz edildi hep.Şayet tüm bunlar gerçekleşeckse kimsenin gözünün içine baka baka gerçekleşmez.Bakın Cemtaş'a;
    Senedi aldı verdi.Yerlere serdi.Millet hah yine 3'e geldi verip aşağıdan alayım derken senet 3.80'i gördü ve herkes arkasından baktı.
    Güzel kız.Bırakın da naz yapsın değil mi?

2. yine aynı şeyi yapıyor. bugünde millete malı 5,75-80 arası sattı. kapanışı kaça düşürcek bakalım. gerçi hemen her hissenin patronunun taktiği o. misal veriyorum şuan gerel 1.90 olsa 1 tane hisse dışarda kalmaz hepsini toplar. o kadar bezdirdi ki milleti. gerçi ben inat ettim. aynı burası gibi hedef fiyat belirledim kendime istediği kadar çıkarsın istediği kadar indirsin. hedefim burası için +-5 olmadıkça vermeyeceğim. öyle hayal bir rakam da değil. burada yazıp bilmeyen arkadaşları etkilememek adına fiyat yazmıyorum yanlış anlaşılmasın. gerelde hedef fiyatım 2,10 üstü dedim diye özelden "hani 2,10 olacaktı" yazan oldu malesef kimseye tavsiye verecek kadar bilgili değilim. bist bu kadar yükselmişken bizim tarman neden bu kadar basıyor kağıdı onuda anlamadım gitti. 2 kademe yükselecek diye ödü kopuyor. açılış 5,70 diyelim gün ortası indi çıktı derken 5,73 olsun boyna aşağıya sallıyo. şu yatırım olayı doğruysa (önceden yapılmış ama çed için bekleyen) ki burada bazı üstadlar öyle diyorlar. o zaman görürüm ben düşürmeyi.
    "O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997

3. Hepimizi yıldıracaklar ve yıldırım gibi çarpacaklar [emoji12]

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. Burada bazı kardeşlerimin BUCİM'in klinker kapasite artış yatırımının bittiğini yazdıklarını okuyorum.ÇED raporu yeni alındı.ÇED raporu alınmadan yatırıma başlanması mümkün mü?
    Ancak;burada şeffaf olmayan ve belki de yanıltıcı veya gizlenen bazı bilgiler olabilir.
    Şöyle ki;Bursa'nın mahalli dergilerinde çok önceden çıkan yazılarda klinker kapasitesi arttırımı için ÇED raporunun alındığını ve yatırımın 2017'nin ilk çeyreğinde devreye gireceğini yazıyor.
    ÇED raporu için çok önceden başvuru yapıldığı halde raporun onaylandığı neden şimdi bildirimde bulunuluyor?
    Kısacası, kafa karıştıran bir çok haber...
    Fabrikanın sitesinde yer alan klinker üretim kapasitesi yıllık 1.400.000 ton.
    BUCİM son 10 yıldır sahip olduğu 1.400.000 ton klinker kapasitesi kullanımının tamamına hiç ulaşmamış.Üstelik inşaat sektörünün çıldırdığı,şehirlerin yeniden yıkılıp yapıldığı ve dahi BUCİM için büyük önemi olan İzmir otoyol projesinin kendi bölgesinde bitmesine rağmen bu kapasite doldurulamamış.
    Peki şimdi bu yatırım neden yapılıyor olabilir?
    Denizli Çimento gibi bir çimento fabrikası üretiminin %29'unu İzmir Limanına olan 247 km mesafeye rağmen ihraç edebiliyorsa,BUCİM 45 km uzakta olan kendi limanından adam gibi ihracata mı hazırlanıyor?
    2016 yılında tam bir komedi olan 6.200 ton olan toplam ürün ihracatı bunu ne kadar doğrular?
    Görünen o ki;yönetim yatırımcıya yeterince şeffaf bilgi sunmuyor.
    Bir de Cemtaş'ın sahip olduğu 1.69 BUCİM hissesinin fiyat düşük diye satışından vazgeçilmesi tam bir komedi ve kandırmaca.Sanki borsada fiyatı burada bizler belirliyoruz.Senet kontrolü kendilerinde ama iş başka.Göreceksiniz bir gün bu hisseleri de BUCİM hüp diye kendine yutacaktır.Tıpkı Roda gibi.

5. son 6-7 aylık BTSO dergileri mevcut(diğerlerini attık galiba ) akşam onları karıştırıp herhangi bir bilgi varmı araştırayım belki oralarda bişiler vardır behzat bey sizin yazdıklarınızı beğenerek okuyorum hatta geçenlerde sayın omer ile birlikte konuşuyordunuz tekrar arka sayfalara bakayım yatırımın daha önceden yapıldığıyla alakalı bişiler vardı sanki
    "O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997

6. Bir duyumum yok ama bana cemtasın roda hissesini bucime satmasını elindeki bucim hisselerinide bucim e satmak istemesi sanki cemtası elden cıkarakcaklar. ve ana şirketlerle bağlarını koparıyorlar gibi geliyor. olası bir satışta (tekrar ediyorum bir bilgim yok) bucimde yönetime karışılmaması için yapılıyor olabilir ancak başka ne anlamı varki. cunku zaten cemtas da bucimin niye cemtas ile bağlarını böyle kopartıyor. heee koparmısda olmuyor sonuçta eğer cemtas birilerine satılacaksa bundan enfazla bucim nemalanacaktır. tıpkı 3 aylıkda cemtasın değer artısının bucim bilançosuna katkısı gibi Kİİİ cemtasın su anki fiyatı en az % 20 daha fazla katkı yapacaktır bilançoya cunku 12 aylığa göre %20 den fazla yukarda yanılıyorsam arkadaşlar düzeltsin saygılarımla hayırlı gunler

7.  Alıntı Originally Posted by behzat Yazıyı Oku
    Burada bazı kardeşlerimin BUCİM'in klinker kapasite artış yatırımının bittiğini yazdıklarını okuyorum.ÇED raporu yeni alındı.ÇED raporu alınmadan yatırıma başlanması mümkün mü?
    Ancak;burada şeffaf olmayan ve belki de yanıltıcı veya gizlenen bazı bilgiler olabilir.
    Şöyle ki;Bursa'nın mahalli dergilerinde çok önceden çıkan yazılarda klinker kapasitesi arttırımı için ÇED raporunun alındığını ve yatırımın 2017'nin ilk çeyreğinde devreye gireceğini yazıyor.
    ÇED raporu için çok önceden başvuru yapıldığı halde raporun onaylandığı neden şimdi bildirimde bulunuluyor?
    Kısacası, kafa karıştıran bir çok haber...
    Fabrikanın sitesinde yer alan klinker üretim kapasitesi yıllık 1.400.000 ton.
    BUCİM son 10 yıldır sahip olduğu 1.400.000 ton klinker kapasitesi kullanımının tamamına hiç ulaşmamış.Üstelik inşaat sektörünün çıldırdığı,şehirlerin yeniden yıkılıp yapıldığı ve dahi BUCİM için büyük önemi olan İzmir otoyol projesinin kendi bölgesinde bitmesine rağmen. bu kapasite doldurulamamış.
    Peki şimdi bu yatırım neden yapılıyor olabilir?
    Denizli Çimento gibi bir çimento fabrikası üretiminin %29'unu İzmir Limanına olan 247 km mesafeye rağmen ihraç edebiliyorsa,BUCİM 45 km uzakta olan kendi limanından adam gibi ihracata mı hazırlanıyor?
    2016 yılında tam bir komedi olan 6.200 ton olan toplam ürün ihracatı bunu ne kadar doğrular?
    Görünen o ki;yönetim yatırımcıya yeterince şeffaf bilgi sunmuyor.
    Ky koruyan hiç bir düzenleme Yok , var olanları da Yok ettiler. Bütün yerel haber gazeteleri yazdı çizdi 2017 bitiyor diye. 3 yıldır bekleniyor.
    Kurucu hisse sahipleri dahi İnan'ın böyle biliyordu. Ced çıkar, fabrika çalışır diye. Ama arsa bomboş, yeller esiyor. Fabrika bitti diyen ben, çivi çakılmadığını öğrenince şok oldum. İlla gitmek görmek, içerden haber almak lazımmış.

Fransız oyunu bunlar, ihracata yönelik hareketler dediğiniz gibi, yoksa satamayacağın malı üreteceğin yere niye yatırım yapacaksın.

Kritik bir nokta var bence, ne derece doğru bilmem. Tarman da biliyor kapasite artarsa üretim fazlasını satamayacak, tam kapasite çalıştırmaya müşteri Yok. Şirket satılmasını olgunlaştırmak için geçen zamanda ced e onay çıkmadı. Yani Fransa'dan satın alacağız kesin kararı çıkınca bence ced hareketi geldi. Çıkması için uğraşan da olmadı daha önce 3 yıl geçti insaf.

Vallahi kısaca bir deli bir kutuya taş attı. burda 40 akıllı çıkaramıyor)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. Bu kadar önemli bir konuda yatırımın yapılıp sonra ÇED'in onaylanması diye bişey olamaz.Hele ki orada yaşayan halkın ve çevre derneklerinin takip ettiği bir konuda. Zaten ÇED raporu da mahkemeye verilmiş durumda. Bu yatırıma 5-6 yıl önce karar verilmiş olmasına rağmen ÇED onayı alamadığı için bekletiliyordu.

Sayfa 114/812 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •