O hesap da tutmaz 20 senelik enflasyonu hesaplarsan.
Maliyet sifir soyle olabilir. 10 bin lot aldin, 10 bin lot sattin, 20 bin lira karin oldu.
Aradan vakit gecti, 20 bin liralik tekrar aldin. Onun maliyeti 0 olabilir. Cunku kari sokmus oluyorsun.
O hesap da tutmaz 20 senelik enflasyonu hesaplarsan.
Maliyet sifir soyle olabilir. 10 bin lot aldin, 10 bin lot sattin, 20 bin lira karin oldu.
Aradan vakit gecti, 20 bin liralik tekrar aldin. Onun maliyeti 0 olabilir. Cunku kari sokmus oluyorsun.
Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.
Selam herkese.Soda uzun zamandır takibimde olan bir hisse.Uzun zamandır burda olan arkadaşlara soruyorum,bu kağıttaki baskının nedeni nedir?Bilanço önceki döneme göre galiba düşük olmakla birlikte yine karla kapatmış.Ciddi cevap verecek biri varsa sevinirim.
trade etmek için gireceksen bulaşma derim.
baskının nedeni : yaz başında çok büyük bir yatırım yapacağını açıkladı. yatırım bitince sodanın içinden 1 soda daha çıkacak. 2 milyar dolarlık yatırım. ancak sorun yabancı bunu beğenmedi. çünkü bu yatırımla birlikte temettü ve bedelsiz veriminin düşeceğinden hatta hiç vermeyeceğinden endişeli.
Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.
Eskiden uzun vadeci olarak görürdüm kendimi ancak bizim borsada o terimi artık rafa kaldırdım ve trade etmek niyetindeyim.Soda büyük bir şirket ,garan'ın %10 düştüğü gün bile dik durdu.Bu çok hoşuma gitti ancak bu baskı beni korkutuyordu.Öğrenmek istediğim bilgiyi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Yer İmleri