Sayfa 115/736 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215615 ... SonSon
Arama sonucu : 5882 madde; 913 - 920 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by Foncu Yazıyı Oku
    Fon sepeti fonu mantığı tamamen tembellik. Sana başka fonları tutman için mi para ödeniyor? Varlıkları direkt alsana

Burada temel bir TEFAS problemi var.

Her fon grubu için benchmark için fon yönetimi yasal olarak minimum %0.3 olmalı.

Üstündeki yönetim ücreti benchmarka göre ekstra fazla getiriyorsa verilmeli.

Misal GBC fonu var. Yönetim ücreti %2.5. Benchmarkın gerisinde kalsa bile zike zike alıyor bunu fon tutanlardan. Bana çok kazandırsın isterse %10 alsın. Ama benchmark altında kazandırıyorsa %0.3 ten fazla yönetim ücretini hak etmiyor.

İyi ile kötüyü ayırt etmek mümkün değil. Yatırımcı detayları bilmiyorsa pazarlamacı ne diyorsa tamam diyor.

Bu yönetim ücretinin sabit olması fakat getiriye orantılı olmaması TEFAS sisteminin en zayıf tarafı bana göre.

2.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Faiz artir , cds düşsün , bankalar rahat sendikasyon kullansin , döviz stabil olsun ..

Peki reel sektör ? Dökülmeler başladı
    Denizbank şubesinde yatırım şefinden eurobond , döviz bazlı serbest fonları hakkında bilgi istedim. Yüz yüze 25 dk. görüştüm. Bana ısrarla direkt eurobond almamı önerince ben de cds düştü çok daha düşeceğini sanmam bu nedenle cds 600 - 500 lerdeyken almadık artık alınmaz dedim.

Hayır , olur mu tam tersi cds düşükken alacaksınız ki yüksek prim yakalayın dedi. Güldüm ve size hayatta başarılar diyerek ayrıldım. Bu konuda hiç tecrübem yok. Alıp satmadım ama öyle biliyorum. Bilen varsa doğrusunu öğrenmek isterim.

3.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    Denizbank şubesinde yatırım şefinden eurobond , döviz bazlı serbest fonları hakkında bilgi istedim. Yüz yüze 25 dk. görüştüm. Bana ısrarla direkt eurobond almamı önerince ben de cds düştü çok daha düşeceğini sanmam bu nedenle cds 600 - 500 lerdeyken almadık artık alınmaz dedim.

Hayır , olur mu tam tersi cds düşükken alacaksınız ki yüksek prim yakalayın dedi. Güldüm ve size hayatta başarılar diyerek ayrıldım. Bu konuda hiç tecrübem yok. Alıp satmadım ama öyle biliyorum. Bilen varsa doğrusunu öğrenmek isterim.
    Itfa tarihine kadar elinizde tutacaksaniz cds ile bir isiniz yok sonucta bond u trade etmeyeceksiniz bu mantikta su an eurobond getirisi doviz bazinda gayet yuksek getirisi var musteri temsilcisi size meramini anlatamamistir donanimi olmasigi icin muhtemelen

Itfa tarihine kadar elinizde tutmayacaksaniz para lazim oldu o ara cds yukseldi bond fiyati cds ten negatif etkilenir zarar yazarsiniz kuponlu ise de kupon fiyatlari da bond dan dusecektir ekstra

SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku

türkiye cds'leri 2001 yılında 1300 leri gördüğünde eurobond alanların kaymak yerken resmini göndereyim mi sana diye sorsaydınız.?

5.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Burada temel bir TEFAS problemi var.

Her fon grubu için benchmark için fon yönetimi yasal olarak minimum %0.3 olmalı.

Üstündeki yönetim ücreti benchmarka göre ekstra fazla getiriyorsa verilmeli.

Misal GBC fonu var. Yönetim ücreti %2.5. Benchmarkın gerisinde kalsa bile zike zike alıyor bunu fon tutanlardan. Bana çok kazandırsın isterse %10 alsın. Ama benchmark altında kazandırıyorsa %0.3 ten fazla yönetim ücretini hak etmiyor.

İyi ile kötüyü ayırt etmek mümkün değil. Yatırımcı detayları bilmiyorsa pazarlamacı ne diyorsa tamam diyor.

Bu yönetim ücretinin sabit olması fakat getiriye orantılı olmaması TEFAS sisteminin en zayıf tarafı bana göre.
    GBC
    hem altın ETF almış
    MSCI Turkey ETF almış
    Yapay Zeka ETF almış
    Uranium ETF almış.
    Silver ETF almış
    Bencmark Ratio (%) ; MSCI ACWI Endeksi. %70 ; Bloomberg COMMODITY Endeksi. %30. ( Onlar da sırasıyla(1Y): %14$,-%6.79.. Toplam +7.76 ( dolar bazında)

GBC nin 1 yıllık getirisi %65
    USD %55

Dolar bazında %6 kazanç Benchmarkın altında . Üstelik yönetim ücretini de sayarsak %3.5

Bu kadar fazla yönetim ücreti alıyorsan. ETF alarak işin kolayına kacmayacaksın. Buna rağmen Benchmarkın gerisinde kalıyorsun seni hayatta almam.
    Son düzenleme : Foncu; 05-11-2023 saat: 21:21.

Borsa yatırım fonları nasıl ?
    GMSTR,USDTRF,GLDTRF,ZGOLDF

birde altın sertifikası var ALTINS1 bunlardan bir sepet yapılır mı ?
    Mesela GMSTR mi ? USDTRF mi ?

7.  Alıntı Originally Posted by ulas Yazıyı Oku
    Borsa yatırım fonları nasıl ?
    GMSTR,USDTRF,GLDTRF,ZGOLDF

birde altın sertifikası var ALTINS1 bunlardan bir sepet yapılır mı ?
    Mesela GMSTR mi ? USDTRF mi ?
    Hisse gibi işlem gördükleri için spot fiyatlarından farklı fiyatlanir. Volatile olabileceği için daha pahalıya fiyatlanabilir

8.  Alıntı Originally Posted by ulas Yazıyı Oku
    teşekkürler yanıt için. Peki USDTRF kaç usd karşılığı , diğerlerini çözdüm ama bunu çözemedim.
    USDTRF fiyatini 94.70 bolunce hangi kurdan aldiginizi bulabilirsiniz

SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 115/736 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215615 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •