Sayfa 115/343 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215 ... SonSon
Arama sonucu : 2738 madde; 913 - 920 arası.

Konu: BAKAB - Bak Ambalaj

1. Olaya her iki açıdan da bakmak lazım. Satıcı Yok ok, ama alıcı da yok .. tahtada mal almak zor ok... ama satmak da çok zor.. ilgi olmama sebeplerinden biri de bu.. ben girip 1 milyon lot alsam geri verebilir miyim ? Piyasanın sert düştüğü bir günde Tüpraş/ sahol/ Akbnk tutan adam en kötü yüzde 4-5 e stoploss yaparım diyebilir... ama bakab gibi hisseler o gün yüzde 15 duser.. kaç kere oldu... sonradan toplar toplamaz o ayrı...

Büyük fonlar bu nedenle girmez giremez, ancak bir grup girip çıkabilir.. ya da 1- iyi finansalların devamıyla doğal akışında az hacimle (istisnai günler hariç) fiyat yukselir. 2- Tabi en güzel alternatif şirketin satışı olur.. zorunlu cagrida hakettiği yerden verilir... ama dusuk ihtimaldir, ben yüzde 80 ilk yüzde 20 ikinci olasılık için burdayım.. hacim olsa sat al al sat yapsak arada elimizdekinin bir kısmıyla fena olur mu olmaz... ama öyle bir piyasası Yok ya da çok dar. Başka hisse tutmaya göre bunu tutanların (ben de dahil) bu alternatif likit olmama maliyetini de dikkate alması lazım..
    Bu arada piyasada sadece bakab değil değerinin altından işlem gören.. alternatiflerle de her zaman karşılaştırmak gerekir... çarpanlara göre daha büyük firsatlar da var..

Tüm bunların özeti: sevmek tamam.. ama bağlanmadan sevmek lazım... alternatifleri ve alternatif maliyetleri göz ardı etmemek lazım...

2. Yarım saatte bir işlem olan, gün boyunca kademelerde boşluk olan, piyasada kalan 2-3 milyon lotun da büyük kısmı 8-10 kişide kilit şekilde duran bir hissede yabancı ya da fonun ne işi olabilir.

Bizim için önemli olan finansalların bilinçli olarak bozulmaması. Şu anda finansalları bozabilecek hiçbir gelişme yok hatta lehte gelişmeler var. Finansallar bozulmadığı sürece eninde sonunda olması gereken değere gelir.
    Son düzenleme : yarımada; 30-10-2017 saat: 22:28.

İKİ FABRİKASI VAR, DİĞERİ YOLDA

Avrupa devi Prinzhon'un Türkiye'de başka yatırımları da bulunuyor. Kütahya'da kurulacak ve 2020 yılında faaliyete geçmesi planlanan fabrika haricinde şirketin ülkemizde Çorlu ve Denizli'de olmak üzere iki fabrikası daha var. Hamburger Recyling Group'un bağlı olduğu Prinzhorn Holding, Türkiye'nin haricinde 14 ülkede faaliyet gösteriyor ve toplam 6 bin 300 kişiye istihdam sağlıyor. Şirket sadece ambalajda değil aynı zamanda geri dönüşüm ve kâğıt sektörlerinde de Avrupa’nın en büyükleri arasında yer alıyor. Yıllık cirosu 1.23 milyar euro olan Prinzhorn'un diğer iki ana şirketi ise Dunapack Ambalaj ve Hamburger Containerboard.

Kastaş'ın yeni sahibi olacak Hamburger Recycling Group ise atık kağıtların toplanması ve ticareti işi yapıyor.

İzmir merkezli bir şahıs şirketi olan Kastaş, 1973 yılında kuruldu. 1983 yılında kurumsallaşarak Alsancak'da ilk modern tesisini kurdu muş ve KASTAŞ Kağıt San. ve Tic. A.Ş. adını alarak Anonim Şirket oldu. İzmir'de iki tesisle faaliyet gösteren şirket, kağıt-karton, cam, plastik, naylon atıklar ve ambalaj atıklarını cinslerine göre ayrıştırıp tasnif ettikten sonra balyalayarak geri dönüşüm tesislerine gönderiyor.

Alıntı Originally Posted by King Levent Yazıyı Oku
    İKİ FABRİKASI VAR, DİĞERİ YOLDA

Avrupa devi Prinzhon'un Türkiye'de başka yatırımları da bulunuyor. Kütahya'da kurulacak ve 2020 yılında faaliyete geçmesi planlanan fabrika haricinde şirketin ülkemizde Çorlu ve Denizli'de olmak üzere iki fabrikası daha var. Hamburger Recyling Group'un bağlı olduğu Prinzhorn Holding, Türkiye'nin haricinde 14 ülkede faaliyet gösteriyor ve toplam 6 bin 300 kişiye istihdam sağlıyor. Şirket sadece ambalajda değil aynı zamanda geri dönüşüm ve kâğıt sektörlerinde de Avrupa’nın en büyükleri arasında yer alıyor. Yıllık cirosu 1.23 milyar euro olan Prinzhorn'un diğer iki ana şirketi ise Dunapack Ambalaj ve Hamburger Containerboard.

Kastaş'ın yeni sahibi olacak Hamburger Recycling Group ise atık kağıtların toplanması ve ticareti işi yapıyor.

İzmir merkezli bir şahıs şirketi olan Kastaş, 1973 yılında kuruldu. 1983 yılında kurumsallaşarak Alsancak'da ilk modern tesisini kurdu muş ve KASTAŞ Kağıt San. ve Tic. A.Ş. adını alarak Anonim Şirket oldu. İzmir'de iki tesisle faaliyet gösteren şirket, kağıt-karton, cam, plastik, naylon atıklar ve ambalaj atıklarını cinslerine göre ayrıştırıp tasnif ettikten sonra balyalayarak geri dönüşüm tesislerine gönderiyor.
    İşini bilen ne sırketler yabancı evlilikler yapıp uluslararası arenada yasam savası verıyorlar yurtdışında rekabet edemeyenlerın yasama şansı yok ...naklıye vs önemli maliyet kalemı olduğundan yerınde yatırım ihtiyacından dolayı yurtdışındaki büyük kağıt ve ambalaj üretıcılerı doğrudan yatırım yapıyorlar ve yapacaklar...TR sırketı kalkışta Almanya'ya yatırım yapıp Alman firmayla rekabet edebılır mi...Kocaman bir HAYIR...o Zaman kaçınılmaz son yabancı ortaklığa mahkumsun yoksa yasatmazlar seni....ytd

5. Yabanci ortaklik falan bence bos hayaller.Ben sirketin Karina be temettu oranina bakiyorum.9 aylik jar tatmin ederse 6 ay daha burdayim, tatmin etmezse satar giderim altin alirim daha iyi.17 bin lot olsa ne olmasa ne.fiyat 5 olsa ne 10 olsa ne.ama sirket yonetim kalitesi bes Para etmez yazilanlardan anladigim kadariyla.Endex gocunce kagit ne olacak merak ediyorum

Simoviç bey Endexte düzeltme hareketını bende bekliyorum ama kağıt Endexle ters hareket edıyor.kar iyi gelirse Orta vadede 6 yı zorlarız..,en kotu yıllıkta 20 milyon kar açıklar buda gecen seneye göre yuzde 100 kar artısı demekte...gecen senenın 2 katı temettu alırız...ricam tek günde satmayın 17 bini😪Yoksa binbir zahmetle gördüğümüz bu seviyeleri 4 lere cekersınız.uzmeyın bizi...hang kurum ile çalışıyoruz?ytd

7.  Alıntı Originally Posted by ALİBEYOĞLU Yazıyı Oku
    Simoviç bey Endexte düzeltme hareketını bende bekliyorum ama kağıt Endexle ters hareket edıyor.kar iyi gelirse Orta vadede 6 yı zorlarız..,en kotu yıllıkta 20 milyon kar açıklar buda gecen seneye göre yuzde 100 kar artısı demekte...gecen senenın 2 katı temettu alırız...ricam tek günde satmayın 17 bini😪Yoksa binbir zahmetle gördüğümüz bu seviyeleri 4 lere cekersınız.uzmeyın bizi...hang kurum ile çalışıyoruz?ytd
    Sn alibeyoğlu,
    Kar yıllıkta en kötü 25 gelir....20 çok az....

8. Global bugün 64 bin lot mal aldı, alımların çoğu pasife yazılan mallar, CB normalde aktiften cekip alıyor ancak strateji degistirmistir belkide, CB nin olabilir bu alımlar, yarın KAP'a düşer zaten böyle ise, kapanış 5,10 TL.fena degil bugünlük, 5,25 maksimum görülen değer, bilanço öncesi hareketler bunlar, 9 kasıma kadar yükseliş devam ederse iyi bir bilanço ve gelir tablosu bekleyebiliriz,

Sayfa 115/343 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •