Sayfa 1158/1230 İlkİlk ... 1586581058110811481156115711581159116011681208 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 9,257 - 9,264 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by nilkiz Yazıyı Oku
    İzmir'de çalışan havatrafik kontrolörü olarak 2019 günlük uçuş sayımız yazın 400 kışın 300 civarıydı. Bu yaz pik günde 160 oldu. Şu an 120lere indi yine. 4 gün çalışıp 10 gün ise gitmiyoruz.
    Çok iyi bir indikatör vermişsiniz teşekkürler. İşlerinizde başarılar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by nilkiz Yazıyı Oku
    İzmir'de çalışan havatrafik kontrolörü olarak 2019 günlük uçuş sayımız yazın 400 kışın 300 civarıydı. Bu yaz pik günde 160 oldu. Şu an 120lere indi yine. 4 gün çalışıp 10 gün ise gitmiyoruz.
    Benim pegasus için eder değer hesabım pandemi sonrası 50 tl ye inmişti..Ancak, pandemi beklediğimden daha fazla etkili oluyor ve daha uzun sürecek gibi.. Hava yollarını çok zor bir kış bekliyor. Tav ve pegasus için kış aylarında ölü fiyatlara gelince alıcı olurum..Gerçi her ay minik minik alım yapacaklar için tav şu an bile uygun sayılır. Pegi de eh işte. Ama her kamu kurumu gibi thy de iyi yönetilmiyor. Kamu yararı ayağına, karlılıktan ziyade bazı hesaplar ön planda tutuluyor. Bu nedenle thy yerine, şimde de pegasus diyorum ben.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    Fırından taze raporlar çıkmaya başlıyor. Malum 3.çeyrek. .

https://www.yf.com.tr/media/report/3...-10-2020-09-07
    Son düzenleme : Trade Shark; 17-10-2020 saat: 16:54.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Alıntı Originally Posted by nilkiz Yazıyı Oku
    Aylar öncesinden yazmıştım, bu yıl bu kadar para pompalaninca ve faizler bu kadar düşünce insanlar ya altına yada borsaya gelir diye. Stratejim tuttu aracı kurumlar çok para kazandılar hem hacim olarak hem de müşteri sayısı olarak. Info temel olarak uygun olmasa da bedelli bolunme ve agresif büyüme hikayesi ile daha çok kazandırdı ama portfoyde %50 ağırlığa sahip ismen dudu beyin dediği gibi abartmadan 45 derece açıyla çıkıyor ve hala çok ucuz olduğuna inaniyorum. Bunun dışında su an en ilgimi çeken sektör sigorta aksigorta ve anhayat düzenli temettü ödeyen ve piyasaya göre çok ucuz gördüğüm hisseler.

Bir havaalanida çalışan memur olarak havayollarindaki toparlanma 2021 yaz sezonunda biraz başlar 2022 ortasında ancak normali yakalarlar. Sektorde 3 oyuncu kaldı sunexpres THY Pegasus söylenmiyor ama onurda battı pegasusta Airbusla anlaşma bekliyor satın alınacak uçak iptali için.
    Turizmden ziyade iş seyahatleri pandemi sonrasın nasıl değişime uğrayacak o kısmı şu aşamada daha önemli. Eskiye dönecek mi yoksa başka bir noktaya mı evrilecek.

O egeli ben değilim

5.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Turizmden ziyade iş seyahatleri pandemi sonrasın nasıl değişime uğrayacak o kısmı şu aşamada daha önemli. Eskiye dönecek mi yoksa başka bir noktaya mı evrilecek.

Çoktan o değişim yaşanıyor..benim sık sık iş için müşteri ziyareti yapan arkadaşlarım...pandemi sonrası 10 da bire indi diyor iş seyahatleri...herkesin işine geliyor bu durum, maliyetler düşüyor, çalışanın işine geliyor..herkes mutlu bu durumdan diyor...iş seyahatleri 2019 tepesine göre en fazla %50 lere çıkar bence...büyük analizler yapmadım, 1-2 küçük örneklem ve benim öngörüm.

Bu konuda, yavaş yavaş profesyonel araştırma sonuçları gelemeye başlar...orada daha net görürüz değişimi.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Çoktan o değişim yaşanıyor..benim sık sık iş için müşteri ziyareti yapan arkadaşlarım...pandemi sonrası 10 da bire indi diyor iş seyahatleri...herkesin işine geliyor bu durum, maliyetler düşüyor, çalışanın işine geliyor..herkes mutlu bu durumdan diyor...iş seyahatleri 2019 tepesine göre en fazla %50 lere çıkar bence...büyük analizler yapmadım, 1-2 küçük örneklem ve benim öngörüm.

Bu konuda, yavaş yavaş profesyonel araştırma sonuçları gelemeye başlar...orada daha net görürüz değişimi.
    Selam,
    İş seyahatleri işin en basit kısmı. Bizim ABD merkezi, çalışanların planlarını evden çalışma üzerine kurmalarını istedi. Sanırım genel merkez ofisi ve arazisi ya satılacak ya da kiralanacak. Küçük ofisler biraraya getirilip boş alanlar değerlendiriliyor. Ha bu arada uzaktan çalışma değerlendirmesi sonucu bayağı bi personelin suyu ısındı. Adamların varlıkları ile yoklukları bir ortaya çıktı tabi. İlginç hikayeler duydum. Birisi uzaktan çalışma teşvik edildiği için Arizona’ya taşınıyor New Jersey’den. Seyahat falan iptal zaten. Bağlı bulunduğumuz iş grubunun CEO’su bu hafta sanal ziyaret gerçekleştirecek tesise. Bence seneye turizm sezonuna kadar uluslararası uçuşlar da dibe vurmasa bile yaklaşır. Haziranla beraber artar yolcu taşınması.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam,
    İş seyahatleri işin en basit kısmı. Bizim ABD merkezi, çalışanların planlarını evden çalışma üzerine kurmalarını istedi. Sanırım genel merkez ofisi ve arazisi ya satılacak ya da kiralanacak. Küçük ofisler biraraya getirilip boş alanlar değerlendiriliyor. Ha bu arada uzaktan çalışma değerlendirmesi sonucu bayağı bi personelin suyu ısındı. Adamların varlıkları ile yoklukları bir ortaya çıktı tabi. İlginç hikayeler duydum. Birisi uzaktan çalışma teşvik edildiği için Arizona’ya taşınıyor New Jersey’den. Seyahat falan iptal zaten. Bağlı bulunduğumuz iş grubunun CEO’su bu hafta sanal ziyaret gerçekleştirecek tesise. Bence seneye turizm sezonuna kadar uluslararası uçuşlar da dibe vurmasa bile yaklaşır. Haziranla beraber artar yolcu taşınması.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Low costlarda direk sorun olmaz.
    Bussiness sınıfı hava yollarının en karlı kısmıydı. O kısım giderse ciddi baskı olur. Tabiki bu dolaylı yoldan low costu etkiler. Olan bizim gibi devasa havalimanı yapanlara olur. Son cümle zorlama yorum oldu.

O egeli ben değilim

8. Dün keyfekeder tav pegasus analiz için biraz kurcalama yapmıştım bende.

Beni şaşırtan bulduğum güncel tarih 13 ekimde sabihadan kalkan/inen total ucak 424 İstanbuldan 394
    Sabiha, yeni havalimanından daha aktif.

Ankara 134, İzmir top40da yok ama 120civarıdır bugünlerde

Kaynak: https://www.eurocontrol.int/
     Alıntı Originally Posted by nilkiz Yazıyı Oku

Sayfa 1158/1230 İlkİlk ... 1586581058110811481156115711581159116011681208 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •