Sayfa 116/241 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216 ... SonSon
Arama sonucu : 1925 madde; 921 - 928 arası.

Konu: VIOP Spekülasyonu

1. Dün bir uzman TV'ye çıkıp borsamız %20 iskontolu dedi.

Ben adım gibi biliyorum ki, o adam programdan sonra arka tarafta satış emri vermiştir.

Piyasayı öven bir spikerin hemen ardından bir ünlü teknik analisti arayıp ''Hocam elimde mal kaldı, nasıl satabilirim'' diye sorduğunu biliyorum.

2. Tek yönde oynamak lazım diye düşünüyorum, o yön de aşağıya doğru.

Yukarıya doğru oynamak için 137.000 seviyesinin aşılması, geri gelinmemesi lazım.

Bu da şimdilik zor iş.

Piyasanın ivmesinden yararlanmaya devam etmek daha mantıklıdır.

Ne getirecekse o.

Başımıza ne geliyorsa trenin önüne geçip durdurmaya çalışmaktan geliyor.

3. Piyasa dibe gelince, yeter artık düştü, alalım diyen herkese veriyorlar.

Bizim bilinçli alış yapmamız lazım.

Yukarıya doğru biraz toparlanma olmaz, diyemeyiz; fakat bunun bir düzeltme olduğunu unutursak kar elde edemeyiz.

4. Piyasaya boğa aranıyor, kimse boğa rolüne soyunmuyor, ürküyor.

5. Öğlen çıkmıştım, şimdi döndüm.

135.700 denge seviyesi altında kalınıyorsa düşen trend devam eder, üzerine çıkılıyorsa yukarıya dönüş riski başlar. Çünkü bu seviye hem pivot, hem de yakın geçmiş denge noktasıdır.

Hangi tarafın üstünlük kurabileceğini gösterir.

Burada dikkat edilecek iki nokta var, biri genel trendin aşağıya doğru olduğu, diğeri piyasanın çok düştüğü.

Bu bize 135.700 üzeri seviyenin aşırı alım bölgesi olduğunu söylüyor, bu seviye aşıldığında tepeyi bulup satış kollamak lazım.

Genel bir yukarıya dönüş durumu yaşanacaksa bizi terse bırakabilir, ama şimdiye kadar bırakmadı.

6. Dövizde yukarıya hareket devam ettikçe borsaya satış gelecektir. Adamlar hisse satıp dolara dönmek durumunda kalıyor, çünkü dolar geri gelmiyor.

Enflasyon %11, faiz %12 bu böyle gitmez.

Faizler çok düşük.

Sıkı para politikası uygulandığı söyleniyorsa bunun anlamı yüksek reel faiz veriyorum demektir. Ancak böyle olmuyor.

Piyasa bu durumda merkez ile savaşmaya başladı.

Döviz bir gün düşerse üç gün yükseliyor, düşüşler bir günden fazla olmuyor.

Dövizi bozdurup hisse almış olan yabancı hisseyi bu seviyeden satacak yatırımcıyı bulamıyor.

Çare dövizin yükselmeyeceği garantisini vermek, bu da faizlerin yükseltilmesinden geçiyor.

7.  Alıntı Originally Posted by High Voltage Yazıyı Oku
    Dövizde yukarıya hareket devam ettikçe borsaya satış gelecektir. Adamlar hisse satıp dolara dönmek durumunda kalıyor, çünkü dolar geri gelmiyor.

Enflasyon %11, faiz %12 bu böyle gitmez.

Faizler çok düşük.

Sıkı para politikası uygulandığı söyleniyorsa bunun anlamı yüksek reel faiz veriyorum demektir. Ancak böyle olmuyor.

Piyasa bu durumda merkez ile savaşmaya başladı.

Döviz bir gün düşerse üç gün yükseliyor, düşüşler bir günden fazla olmuyor.

Dövizi bozdurup hisse almış olan yabancı hisseyi bu seviyeden satacak yatırımcıyı bulamıyor.

Çare dövizin yükselmeyeceği garantisini vermek, bu da faizlerin yükseltilmesinden geçiyor.
    Piyasadan aylık bazda para çıkışı oluyor, son üç ay böyle geçti. 140.000 Altında kalıyor olmamız para çıkışındandır. Birkaç ay para çıkışı sürebilir.

8. Piyasa aylık grafikte denge noktasına mutlaka dönüyor. Bu denge noktası 100.000 seviyesi.

Günlük grafikte denge noktası bizi daha çok ilgilendiriyor elbette bu da 130.500 seviyesidir.

Biz dönelim beş dakikalık grafikte denge seviyesine o da 135.750. Bu denge seviyesinden yukarıya uzaklaştıkça nasıl denge seviyesine dönmek durumunda kalıyor görüyoruz.

Denge seviyesini test edip aşağıya kıramadığı görüldüğünde piyasaya alış gelecek ve trend yukarıya dönecektir. O noktayı fark etmek lazım.

Sayfa 116/241 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •