Market alış veriş uzmanı sayılırım. 4 kişilik, ama evde tüketimi fazla olan bir aileyiz. Halk pazarları, 7-8 farklı marketten tüm alı verişleri ben yapıyorum.
Son 1-2 yılda artık spontane alış veriş hemen hiç yapmıyorum. %10 anlık alış veriş, harcama miktarı olarak %5 filandır. Kalan %95 indirimli ya da kampanyalı ürünlerle alış veriş yapıyorum. Mesela migros son aylarda iki al biri hesaba puan iade, diğer indirim marketleri de benzer kampanyalar yapıyor.
Toplam alış verişlerim ort %30-40 etiket fiyatı üzerinden indirimli oluyordur. Artık marketlerin hepsi indrim marketi gibi, indirim/ kampanya yapılınca ciddi oluyor.
Son yaılan düzenleme bu furyayı desteklyecektir, artık bir ürünü almadan 1 dkikada en ucuz kaça, nerde satılıyor görmek mümkün..Ne kadar çok fiyat toplanırsa, o kadar rekabete faydası olacaktır.
Bu arada, indirim miktarları, kampanayalar arttıkça, normal fiyatlar, liste fiyatları da şişiriliyor. Çünkü indirimler liste fiyatları üzerinden yapılıyor.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri