Sayfa 117/1081 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon
Arama sonucu : 8643 madde; 929 - 936 arası.

Konu: Orta uzun vadeli (Boğa) hedefe kadar disiplin (2)

Alıntı Originally Posted by Goodbye Yazıyı Oku
    Arkadaslarin bazilari yazmis dow dustu vs diye.
    Bist yarin dusermi ? hikayesi olusmus.
    Bana bu yakin tarih bir durumu hatirlatti.Yine Amerika tepetaklak gidiyordu.Yanilmiyorsam bizdede su teget gecer hikayesi donemleriydi.Bizim borsa takmadi ertesi gunler arti 2/3 arti puanlar yasadik.Yani demem suki, illa Dow dusuyor diye biz dusmeyiz.
    Simdi bana gore durum soyle.Pahali dolar, Amerikan urunlerini rekabet durumundan men ediyor.Amerikan sirketlerinin bilancolarina bakin.En buyuk zarar giderlerde.Yani Dolar pahali, urunler pahali.Gecen sene yazmistim.Cok cetin bir 2018 yasayacagiz.Bu sefer Cin ve Abd ekonomi savasi.Su an belirtileri aslinda hafif bunun.Hatirlayacagimiz gibi, K Kore uzerinden it dalasi iki buyuk guc arasinda.Tum mesele aslinda ekonomik savas idi.Su anki konjonktur pahali dolarikabullenmiyor.Illa faiz artiracagim diye Fed tutturmus.Aslinda bu bir bakima Abd nin icindede bir kavga oldugunun net gostergesi.Kimin eli kimin cebinde belli degil.Sermaye piyasasi Trump istemiyor.Bu apacik belli.
    Bist icin hic endiseli degilim.Yeterki asiri doviz dalgalanmasi olmasin.Sanayicilerimiz icin felaket olur bu.
    Daha bir kac gun evvel, Brexit yasayan Ingiltere...Cin ile serbest ticaret anlasmasi yapabiliriz aciklamasi yapti.Ilk kartini acik oynamis oldu Londra.
    Bizi tum bu gelismeler asiri etkilemeyecektir.Bizim disimizda olacak artik kavga !!!. Biz isimize bakalim
    YTD
    Sizin yorumunuza gore ABD. INGILTERE, CIN gelismekte olan ulke biz TURKIYE ise gelismis bir ulkeyiz gibi. Bir once ki krizde bizim ekonomizi teget gecmesi ve borsamizin ralli yapmasi dogal cunku AB VE ABD parasal genisleme (QE) yapmaya karar verdiler ve bu piyasalardan cikan para bizim gibi gelismekte olan ulkelere gitti ancak simdi tam tersi bir durum var.

Parasal genisleme devri artik yerini taperinge birakiyor ve bu durumda bizim yurtdisi piyasalardan ayrismamiz pek beklenemez. Butun borsalar DJI nin ruzgarini arkasina aldi ve ralli yaptilar simdi ise duzeltme zamani ki bu cok dogal. Cunku son 1 yildir devam eden bir ralli var piyasalarda.

1 yil oncesinde EURUSD 1.04 iken bugun 1.25 e dayandi

Yine GBPUSD 1.20 iken bugun 1.40 seviyesinde. Bu baglamda dolarin bu paralara karsi pahali degil, tam tersi ucuz oldugunu soylemeliyiz.

ABD de ekonomik olarak su an icin bir problem yok. Enflasyon hedeflenen rakama yakin, issizlik dusuk. Vergi reformu olacak, en az 3 duruma gore 4 faiz artirimi yapilacak. Pariteler ABD ye ticarette avantaj sagliyor.

Su an icin bir krizden bahsetmemiz icin erken. Ben en azindan bu yil boyle bir seyi mumkun gormuyorum.

Turkiye 10 yil oncesinden cok baska bir yerde simdi. Bu kez teget gecmez, deler gecer eger bir kriz cikarsa.

2.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Sizin yorumunuza gore ABD. INGILTERE, CIN gelismekte olan ulke biz TURKIYE ise gelismis bir ulkeyiz gibi. Bir once ki krizde bizim ekonomizi teget gecmesi ve borsamizin ralli yapmasi dogal cunku AB VE ABD parasal genisleme (QE) yapmaya karar verdiler ve bu piyasalardan cikan para bizim gibi gelismekte olan ulkelere gitti ancak simdi tam tersi bir durum var.

Parasal genisleme devri artik yerini taperinge birakiyor ve bu durumda bizim yurtdisi piyasalardan ayrismamiz pek beklenemez. Butun borsalar DJI nin ruzgarini arkasina aldi ve ralli yaptilar simdi ise duzeltme zamani ki bu cok dogal. Cunku son 1 yildir devam eden bir ralli var piyasalarda.

Yine GBPUSD 1.20 iken bugun 1.40 seviyesinde. Bu baglamda dolarin bu paralara karsi pahali degil, tam tersi ucuz oldugunu soylemeliyiz.

ABD de ekonomik olarak su an icin bir problem yok. Enflasyon hedeflenen rakama yakin, issizlik dusuk. Vergi reformu olacak, en az 3 duruma gore 4 faiz artirimi yapilacak. Pariteler ABD ye ticarette avantaj sagliyor.

Su an icin bir krizden bahsetmemiz icin erken. Ben en azindan bu yil boyle bir seyi mumkun gormuyorum.

Turkiye 10 yil oncesinden cok baska bir yerde simdi. Bu kez teget gecmez, deler gecer eger bir kriz cikarsa.
    Bu dusuncelere katiliyorum. Dikkat edip postu deldirmemek lazim. Teşekkürler yorum için.

Tamamen kendim tarafindan uretilmis fikir yada beyanlardir. Deli sacmasidir. Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.
    Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk

XU100 - SAATLIK - FIBONACCI & EMA480

[IMG][/IMG]

Yesil cizgi (EMA480) ile FIB %38 seviyeleri onemli destekler.

Oooo yarin mokoko o zaman.

Ozlemisiz eski gunleri.

))

Kar zarar kardes azcikda zarar edelim )
    Twitter : @Sacro_trade
    Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.

5.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku

Kardeş Allah aşkına bi söyler misin bu kadar boku biliyon Amerika’nın durumu çok iyi madem bu abd bin borsası neden bu kadar sert düşüyor onu yazıversene

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by hissedar Yazıyı Oku
    Hocam, etyat ve baraka sattın mı duruyor mu acaba? Bir de satmadiysan baraka stop loss be olmalı?
    Etyat duruyo barakayi verdim.

Maliyet alti sevmiyom.
    Twitter : @Sacro_trade
    Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.

Canak kulp tamam YTD
    2023 sonu Bist 8000?

8. 113.700-800 den döner sanırım BIST

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 117/1081 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •