Sayfa 117/1032 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 929 - 936 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    TH ustada bir sorum var yanniz: 10.22 maliyet arti tasima maliyeti zannimca zarari %25i gecti.. Eski yazilarina gore %25 zararin ustu zor kazanilir (maliyet dusurmeyle de isi yok) - e o zaman stoploss uygulamayacak misin?? Nedir strateji??? Orta vade grafikler berbat 6ya bile duser bu melet...
    Evet suna bi yorum alabilir miyiz TH ustad??

Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    geçen yılda blokajı kaldırıp hisseyi satmam 3 gün sürdü.
    mkk den kaldırsanız aracı kurum seans öncesi sisteme mkk den gelen cd yi yüklemezse işler uzuyordu.
    şimdi nasıl bilmem
    Tesekkurler. Ben de bunu diyordum. Neyse, bir isinize yaramazmis hala.

3. Hisse şu anda son derece anormal bir süreçten geçiyor, 2018 F/K sı 2 nin bile altına inmiş durumda. Bu seviye tam bir batık seviyesidir. 2 F/K'dan işlem gören bir yerel büyük banka söz konusu burada, 2018 konsolide net kârı ile tedavüldeki tüm hisseler satın alınabiliyor. Böyle bir durumun ortaya çıkma ihtimali normal şartlar altında 1000 de 1 den bile daha düşüktür. Olağanüstü süreçten geçen bir hissede treyd yapmak, stoploss uygulamak iyi sonuçlar vermez. Ya hisseye ve şirkete inanıp/güvenip yatırımınızı yapar ve sabır ile meyve vermesini beklersiniz, ya da böyle bir riske girmezsiniz. Ben risk alıp yatırımımı yapmayı tercih ettim. Zaten Haziran sonu itibariyle ipler kopar. Pek bir süre de kalmadı. Beklentim %75 ihtimalle sert yukarı bir tepki sonucunda çıkış trendinin başlaması, %25 ihtimalle de 6 tl lere doğru bir yolculuk. Eğer banka batıyorsa, ki bunun olasılığı sıfıra yakındır her ne kadar böyle bir risk bulunuyorsa da çünkü her şirket için böyle bir risk söz konusudur, o zaman sıçtı Cafer bez getir durumları ortaya çıkar. Aksi taktirde ise banka ve hisse toparlanma moduna girer ki benim beklentim bu yöndedir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4. Bir kaç teknik seviyeye bakayım:
    50 günlük BHO 9.11 dedir.
    Mevcut düşüş trendinin çıkış trendine dönüşeceği seviye: 7.89x1.20=9.47
    Psikolojik direnç seviyesi: 10.00 tl

Hissede çıkış trendinin konuşulabilmesi için ilk etapta hisse kendini 9.11 in üzerine atmalıdır. Böyle yaptığında momentumu değişmiş olur, satış baskısının kalkması için altyapı hazırlanmış olur. 9.47 nin üzerindeki kapanışlar artık düşüş trendinin çıkışa dönüştüğünü söyler. 10.00 psikolojik direnç aşıldığında da araba 3. vitese geçmiş olur. Özetlersem, 10.00 aşılmadığı sürece bize rahat yok. Hissedeki momentumun çıkış yönünde devreye girdiğinden emin olmak için, 15 tl ve üstünün radara girmesi için 10.00 ın üzerinde kapanışlar görmeliyiz.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

5. 2017 sonunda toplam konsolide aktifler 321 milyar tl idi. 2018 sonu itibariyle %18 lik bir artış bekleniyor aktiflerde yani 375 milyar tl civarına çıkacak. Ama gelgelelim piyasa değeri 10 milyar tl bile etmiyor. Normal şartlar altında bir bankanın piyasa değeri aktiflerin %10 u civarındadır ve kârlılık oranı yüksek bankalarda %15 e kadar çıkar ama HALKB'de bu oran %2.5 olup %10-15'in çok ama çok altındadır.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bende CHP'nin adayı Abdüllatif Şener olacak gibi bir intiba uyanmıştı, "öyle bir aday çıkaracağız ki RTE şoke olacak" sözlerine istinaden. Ama Muharrem İnce'yi aday yaptılar. Hayırlı olsun. Temennim ya İnce'nin ya da Akşener'in 2. turda kazanmasıdır. Eğer öyle olursa yeni ve tam yetkili CB'nin ilk yapması gereken icraat; TCMB Başkanını, HALKB de dahil tüm kamu bankalarını yönetimlerini, TVF Yönetimini, BİST Yönetimini kovmak olmalıdır. Onların yerine piyasalara aşina, becerikli, işini bilen, tecrübeli, duygusal davranmayan profesyonellerin gelmesi şarttır.
    Siz finans alanında olduğunuzdan sadece bunları yazmışsınız. O liste daha çok uzamalı.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu forumda "Stah" babayı görmüştüm bir ara.
    İpsiz sapsız takımına dayanamayıp bıraktı forumu, bir süre facebookta kapalı grupta paylaşım yaptı (sağolsun beni de almıştı), sonra orayı da bıraktı twitterdan paylaşım yapıyor: https://twitter.com/stahinyeri
    bir de yine bu forumdan tanıyıp twitterda takip ettiğim Casaubon var çok iyi analizleri var:https://twitter.com/durum_casaubon?lang=en

7. TH üstad pazartesi yapılacak Rahip Brunson davası için ne düşünürsün? Bence seçim öncesi bir action olabilir. Sayın CB 4.5 tl dolar ile girmek istemez seçime, ABD ile uzlaşı için uğraştıklarından eminim. İlk hamle rahibi serbest bırakarak bizden gelebilir.

8. HALKB ile ekgyo nun birleşme dedikoduları dolanıyor ortalıklarda..Bir yazim dedim

Sayfa 117/1032 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •