Sayfa 117/206 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167 ... SonSon
Arama sonucu : 1647 madde; 929 - 936 arası.

Konu: GOZDE - Gözde Girişim Sermayesi Yat. Ort. A.Ş.

1. Gözde hissesinde değerleme anlamında kötü günler geride kaldı bana göre o yüzden yatırımlarım arasında şu anda... Daha önce de yazmıştım özellikle son 1 yıldır yapılan çıkışların ve potansiyel çıkışların hisseye pozitif yansımasını bekliyorum, bunun emarelerini
    de görmeye başladık... Burada hedef koyarken neye dikkat etmeliyiz ? Sadece F/k ya bakmak son derece eksik, hissemizde şu anda penta gibi bir gerçek var, penta sayesinde (şu anki fiyatlar ve döviz kuruyla) bu çeyrekte tahminime göre 5-5,5 milyar TL kar yazacağız bu da bizi 0.45-0,50 f/K seviyesine getirecek... Ama asıl önemli olan burada özkaynak değişimi ve NAV'a göre iskonto...
    NAV hesabı yaparken de özellikle penta'da ciddi bir düzeltme yapıp o şekilde hesaplamak lazım bana göre, halka açık diğer iştiraklerde buna gerek görmüyorum, maktk payımız az olduğu için ,sokm de iskontolu işlem gördüğü için...( Bu noktada şirketin penta ve maktk hisselerinde neden satış yapmadıkalarını da sorgulamalıyız... penta'da özellikle ciddi bir manipülasyon var ve şirket buna ortak oluyor... manipülasyonu yapan ekip hesaplayarak mı yaptı yoksa şanslarına mı bilmem penta'nın geldiği seviyede halka açık piyasa değeri nedeniyle FTSE small cap endeksine dahil oldu ve pasif fonalrdan biraz alım gelmesi bekleniyor... bu hafta kritik olacak bunun için sonrasında şirketin veya istanbul portföy yıldız özel fonunun satış yapıp yapmadığını göreceğiz... benim isteğim şirketin 100-150 fiyat aralığına kadar satabildiği kadar pentaları satıp azalmış olan borcu da kapatması , aynısı maktk için de geçerli... )
    Beklediğim gibi gerçekleşirse defter değeri 30 tl seviyelerine gelir 2 ay sonra ve hisse 0,30pd/dd ye düşer... ama burada penta düzeltmesini yapıp bakarsak olması gereken defter değeri 20-22 lira arasıdır bu durumda bile 0,40 pd/dd değerleri seviyesindeyiz ki tarihsel iskontololara göre çok yüksek bir seviye...
    Bu hisseye yatırım yapmamın asıl nedenine geleyim, polinas iştiraki... Az çok şirketi de biliyorum ama ben sadece açıklanmış veriler üzerinden gideceğim... Bildiğiniz üzere gözde de polinas ve propak olarak iki iştirak vardı ismet ambalaj altında... propak 120 mio euroya satıldı ve ismet ambalajın ismi polinas oalrak değişti... 2019 yıl sonunda ismet ambalajın toplam borcu 1,468 milyar düzeyinde ve 2020 yılında toplam 530 milyon favök yapmış ... benim varsayımım şu 2020 yıl sonunda şirket borcunda bu favökle ciddi bir değişim olmamıştır ve propak satışıyla borcu tamamen kapanmıştır... 2021 yılında da ambalaj sektöründe faaliyet gösteren diğer firmalara da bakarak polinas borçsuz ve 500-550 mio favök getiren bir şirket olmuştur... yani şirket satılmazsa seneye 300-400 mio temettü ödeyecek duruma gelmiştir... satılırsa hikaye daha da değişecektir...
    Son olarak da burada yorum yazan arkadaşlarda da twitter vb platformdaki yorumlarda ciddi yanlış bilgilendirmeler olduğunu gördüğümü söylemek istiyorum iştiraklerle ilgili... bu bilgisizlikten de olabilir veya yanlış zamanda hisseyi alıp kar edememenin vermiş olduğu hayal kırıklığından da olabilir...ben yanlış düşünüyor da olabilirim, sizden ricam sadece kötülemek için birşeyler yazmayalım farklı bir hesabımız varsa onu bilançolarla ,haberlerle ve yatırımcı bilgilendirmeleriyle destekleyip bizim de yararlanmamızı sağlamanız... ve bir ricam daha olacak sizlerden çalıştığımız aracı kurumlardan şirketle ilgili rapor yazılmasını isteyelim ve yatırımcı ilişkilerini arayıp daha çok bilgi vermelerini sağlayalım...
    saygılarımla

2. Polinas 2021 veri 0 geçen sene favök Marjı %18 bu sene %15-16 tamamlar ne kadar borcu var bilen ?! Ne kadar faiz kur gideri var ?! Bu sene propak satışı ile 400 üzerinde kar açıklar ama faaliyetten kar düşük gelir elinde stoktan döviz bazlı sonçeyrek karı artar ama 300-400 milyon dolar ederi olduğuna inanmıyorum

3. Hisseyi düzenli olarak bilerek veya bilmeyerek kötüleyenler var diyerek kastettiğim kişi sizdiniz ve anında sizden anında cevap geldi sayın tarik1234... baştan sona tüm yazışmaları okumuş birisi olarak nedenini anlamasam da düzenli olarak kötüyü görme eğiliminde olduğunuzu görüyorum, bende dediğim gibi şu anda yatırım yapmış birisi olarak daha iyimserim...
    Evet 2020 yılında şirket borç rakamları yatırımcı sunumunda açıklanmadı ama siz "derby şuan zombi şirket en az 50 milyon dolar borcu vardır kur 5 tl arrtı borç 250 milyon koydu üstüne" diyebiliyorsunuz... 2019 yılında borcu 339 milyon tl bu rakamlara nasıl ulaştınız yoksa neden böyle yazıyorsunuz açıklamanızı rica ederim...
    gelelim polinas a şirketin satışlarının %50'den fazlası yurtdışına yapılıyori kar marjları tüm sektörde 2020 yılında yükseldi, %19 kar marjı görece yüksek polinas için ama yapmamız gereken aynı sektördeki diğer şirketlere bakmak ... buyrun tire,durdo,bants vb. e bakın... tamam farklı işler yapıyor diyebilirsiniz ama size soruyorum genel anlamda ambalaj işi yapan şirketler ne kadar birbirinden ayrışabilir ? polinas'ın borcunu bilmiyoruz demişsizniz evet bilmiyoruz ama ben diyorum ki bildiğimiz 2019 sonunda 1,468 milyar borcu olduğu ve 2020 yılında 550 mio total favök yapıldığı ve 2021 yılı başında propak'ın 120 milyon usd a satıldığı ... matematikte baya iyiyiymdir , borcun tamamı usd a olmadığı ve propak'tan gelen parayı anında tl'ye dönmedikleri müddetçe şu anda ciddi bir borcunun olma olasılığı yok, geniş bir zamanda sizin için bir hesap yapıp yazarım yine, sizin de bir hesabınız varsa lütfen yazın ki bilgilenelim , burada hepimiz para kazanmak için yatırım yapıyoruz, gerçekten müteşekkir olurum bilmediğim birşey söylerseniz...

Bir de "yıldız holding kafa çalışmıyor n8,50 den gözde satıyor vs1" demişsiniz el insaf diyorum yıldız holdinng satarken endeks 1450-1500 seviyesinde ve hisseyi 1,1-1,2 usd seviyesinden satıyolar... endeks şu anda %25-30 yukarda keşke 1,2 usd seviyesine gelse de biz de satsak , karşılaştırma yaparken aynı şartlar göz önünde bulundurularak karşılaştırma yapılır...

Son olarak da gözde'yi kchol ile karşılaştırıp gözde'yi kötülemişsiniz, ben de portföyümün önemli bir kısmını kchol de tutuyorum bana göre de en iyi yönetilen ve aşırı skontolu bir hisse ama kchol ün iyi olması gözde'nin kötü olmasına neden olmaz ikisi aynı anda da ucuz olabilir... sizden ricam bu kchol ile ilgili olan düşüncelerinizi kalan 450 hisseye de yazın çünkü kchol gözde den iyi olduğu gibi onların hepsinden de iyi...
    saygılarımla

4. ben hisseyi kötülemedim siz acayip yere çekiyorsunuz
    yazdıklarımı anlamak için biraz zeka birazda dikkat gerekli
    koç holding yazısının ana fikri ne tüm borsada ucuzluk var sadece ucuzluk gözdeye özgü değil
    soru propak kaç favök satıldı
    2020 19 milyon euro favök 120 milyon euro satış kaç favaök yapıyor 6 favök satılmış
    bu 300-400-500 nereden buluyorsunuz
    propak satışından 6 ay önce doğan holding sesa aldı kaç favök aldı
    hisse iyi ama işkembei kübra burda çok megane nı mercedes göstermeye gerek yok hepsi bu

5. burada olayı ikili tartışmaya dönüştürmek istemiyorum ama zeka ve dikkate atıfta bulunmuşsunuz... emin olun zeka olarak da dikkat olarak da çok iyi birisiyim... ben sizin zekanıza laf edecek değilim ama sizi kötü niyetli olmakla suçluyorum, bilerek ve isteyerek hisseyi düzenli olarak kötülediğiniz için... ben yatırım yaptım dediğim gibi altında bir rasyonel var bana göre, sizin yatırımınız var mı bilmiyorum, bu kadar hisseyi kötüleyip yatırım yapıyorsanız bişey diyemem, yatırım yapmadıysanız da art niyetlisiniz...

gelelim polinas'a...

"Türk ambalaj şirketi Finlandiyalı şirkete satıldı
    Finlandiyalı ambalaj şirketi Huhtamaki Türk ambalaj üreticisi Elif’i 412 milyon euroya satın aldı.
    Huhtamaki, küresel tüketim ürünleri markalarına tedarik sağlayan, Türkiye ve Mısır’da operasyonları bulunan ambalaj üreticisi Elif Holding’i satın almak üzere anlaştı.

Anlaşmanın büyüklüğü 412 milyon euro olarak açıklandı. 2020’de Elif’in net satışları yaklaşık 163 milyon euroydu. Şirket yaklaşık 1.500 kişiyi istihdam ediyor.

Anlaşma kapsamında Elif, Huhtamaki’nin esnek ambalaj iş segmentinin bir parçası olacak.

Satın almanın finansmanını desteklemek için Huhtamaki, aynı zamanda işlemde danışman olarak da görev yapan Citi ile 500 milyon dolarlık bir köprü finansman anlaşması imzaladı.

Açıklamada satın almanın Huhtamaki’nin 2030 büyüme stratejisiyle uyumlu olduğunu, stratejik coğrafyalarda ölçeğin büyütüldüğü ve şirketin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma yolundaki ilerlemesini desteklediği belirtildi."

Haberi yapıştırdım benim söylediğim benzer büyüklüğe sahip bir ambalaj şirketi 412 milyon usd'a satıldı... haberde ne yazıyor sayın tarık1234 , diyor ki Elif'in net satışları 2020 yılında yaklaşık 163 milyon euro'ydu... polinas'ın sadece 1,714 milyar tl olmuş ortalama euro kuruyla bakarsak 140-145 milyon euro olur... marjımızın %19 olduğu bir senede... ki ben önceki yazılarımda 3,5-4 milyar gibi bir değerleme beklediğimi yazmıştım ama kur %20 aşağıdaydı... şu anda 4-4,5 milyar Tl gibi bir değerleme beklerim...

tekrar söylüyorum siz sadece kötülemek için yazıyorsunuz, buyrun bir hesap yapın ve diyin ki bu polinas'ın derby'nin ederi budur... üzerine tartışalım, hiç böyle bişey de yapmıyorsunuz... sadece kötülüyorsunuz, bu kadar kötülüyorsanız neden buradasınız acaba ?
    saygılarımla

6. biraz empati muhakeme
    elif ambalajın sahibi kimdi cevap avrupa birliği
    polinasın sahibi kim 3 milyar dolar borcu olan yıldız holding
    elif ambalaj 1500 çalışanı 2 ülkede faaliyeti var %100 türkiye değerlemeleri ile işlem görmez , elif ürün gamı olarak polinas değil propak yakın
    propakı kaça sattın 6 favök bu değerlemeleden yıldızn haberi yok
    600 milyon dolarlık kümaşı kaça sattın 340 milyon dolar
    işe reel bakmak lazım herkes yıldız holding mali durumunu biliyor fiyatta buna göre veriliyor maalesef kafanızdaki rakamlar etmez bence normalde 19 milyon euro favök üreten firam 190 milyon euro satılmalıydı ama satılmıyor propak aldığındada 5 favök aldı
    bide favök net borç bilgisi belirsiz
    aynı sektörde daha yeni işbir sentetik yeni halka açıldı kaç favökden açıldı iskonto sonrası 8 favök borç düşünce 7 favök
    polinas 2019 zombi şirketti batak haldeydi ürettiği favök faiz kura bile yetmiyordu şuan geldiği yer tek kelime ile inanılmaz
    ben çok başarılı buluyorum ama ederi 300-400 bulmuyorum çünkü veri yok
    propak çok daha değerli favök marjı ve ürün gamı çok daha özellikli firmaydı satış fiyatını görünce polinas da çok büyük beklentim kalmadı ama bence 2-3 milyar arası borç alacak vs durumunu bilmeden satılabilir gibi duruyor
    ayrıca polinasa yatırlılan sermaye sadece 100 milyon
    3 milyara satsan 30 kat getiri inanılmaz bir oran
    şok bu gün sermaye maliyetini bile karşılamıyor
    şok alındığında dolar ne ödemişsin yada %18 bileşik sermaye maliyetiyle büyüt kafa kafaya geliyor polinas gözdenin en çok para kazandığı penta ve flo ile birlikte en iyi yatırımı
    şok ve derby başa başa yakın
    maktk ve türkiye finansda inanılmaz büyük zararda
    Son düzenleme : tarik1234; 13-12-2021 saat: 11:37.

İkili tartismalar, tahrik edici kinayeli kelimeler bizlere fayda sağlamaz.stop lütfen.
    Gelelim f k meselesine,
    Benim araci kurum,yabancılar, Tunç satiroglu bey,Tuncay Turşucu bey,Mehmet Aşçıoglu ve adini daha hatırlayamadığım bir sürü finans ve ekonomi uzmanı fk ya bakıyor .
    Siz bakmayabilirsiniz.saygi duyarım.
    Bu arada inanılmaz baskı devam ediyor.
    Hisse çıkmıyor.

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by UZMAN1974 Yazıyı Oku
    İkili tartismalar, tahrik edici kinayeli kelimeler bizlere fayda sağlamaz.stop lütfen.
    Gelelim f k meselesine,
    Benim araci kurum,yabancılar, Tunç satiroglu bey,Tuncay Turşucu bey,Mehmet Aşçıoglu ve adini daha hatırlayamadığım bir sürü finans ve ekonomi uzmanı fk ya bakıyor .
    Siz bakmayabilirsiniz.saygi duyarım.
    Bu arada inanılmaz baskı devam ediyor.
    Hisse çıkmıyor.

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    hammadde işleyip satan ereğli kardemir polinas vs firmalarda fk bakılmaz
    fk bakarsan hep aynı karlılık sürecek anlamı çıkar
    hammadde marj dediğin şey değişkendir

borsa dediğim gibi geçmişe bakmaz geçmiş zaten satınalınmıştır, geleceğe bakar ereğli seneyede bu karlılığı sürdürebilirmi ben fk çok buna bakarım yada gözde penta değerlemesi düştü 200 geldi gözde zarar açıkladı pahalımı olacak borsa değerleme bukadar basitmi fk dd bitti gitti
    yazdığınız insanlar beni gram entrese etmiyor

Sayfa 117/206 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •