Gözde hissesinde değerleme anlamında kötü günler geride kaldı bana göre o yüzden yatırımlarım arasında şu anda... Daha önce de yazmıştım özellikle son 1 yıldır yapılan çıkışların ve potansiyel çıkışların hisseye pozitif yansımasını bekliyorum, bunun emarelerini
de görmeye başladık... Burada hedef koyarken neye dikkat etmeliyiz ? Sadece F/k ya bakmak son derece eksik, hissemizde şu anda penta gibi bir gerçek var, penta sayesinde (şu anki fiyatlar ve döviz kuruyla) bu çeyrekte tahminime göre 5-5,5 milyar TL kar yazacağız bu da bizi 0.45-0,50 f/K seviyesine getirecek... Ama asıl önemli olan burada özkaynak değişimi ve NAV'a göre iskonto...
NAV hesabı yaparken de özellikle penta'da ciddi bir düzeltme yapıp o şekilde hesaplamak lazım bana göre, halka açık diğer iştiraklerde buna gerek görmüyorum, maktk payımız az olduğu için ,sokm de iskontolu işlem gördüğü için...( Bu noktada şirketin penta ve maktk hisselerinde neden satış yapmadıkalarını da sorgulamalıyız... penta'da özellikle ciddi bir manipülasyon var ve şirket buna ortak oluyor... manipülasyonu yapan ekip hesaplayarak mı yaptı yoksa şanslarına mı bilmem penta'nın geldiği seviyede halka açık piyasa değeri nedeniyle FTSE small cap endeksine dahil oldu ve pasif fonalrdan biraz alım gelmesi bekleniyor... bu hafta kritik olacak bunun için sonrasında şirketin veya istanbul portföy yıldız özel fonunun satış yapıp yapmadığını göreceğiz... benim isteğim şirketin 100-150 fiyat aralığına kadar satabildiği kadar pentaları satıp azalmış olan borcu da kapatması , aynısı maktk için de geçerli... )
Beklediğim gibi gerçekleşirse defter değeri 30 tl seviyelerine gelir 2 ay sonra ve hisse 0,30pd/dd ye düşer... ama burada penta düzeltmesini yapıp bakarsak olması gereken defter değeri 20-22 lira arasıdır bu durumda bile 0,40 pd/dd değerleri seviyesindeyiz ki tarihsel iskontololara göre çok yüksek bir seviye...
Bu hisseye yatırım yapmamın asıl nedenine geleyim, polinas iştiraki... Az çok şirketi de biliyorum ama ben sadece açıklanmış veriler üzerinden gideceğim... Bildiğiniz üzere gözde de polinas ve propak olarak iki iştirak vardı ismet ambalaj altında... propak 120 mio euroya satıldı ve ismet ambalajın ismi polinas oalrak değişti... 2019 yıl sonunda ismet ambalajın toplam borcu 1,468 milyar düzeyinde ve 2020 yılında toplam 530 milyon favök yapmış ... benim varsayımım şu 2020 yıl sonunda şirket borcunda bu favökle ciddi bir değişim olmamıştır ve propak satışıyla borcu tamamen kapanmıştır... 2021 yılında da ambalaj sektöründe faaliyet gösteren diğer firmalara da bakarak polinas borçsuz ve 500-550 mio favök getiren bir şirket olmuştur... yani şirket satılmazsa seneye 300-400 mio temettü ödeyecek duruma gelmiştir... satılırsa hikaye daha da değişecektir...
Son olarak da burada yorum yazan arkadaşlarda da twitter vb platformdaki yorumlarda ciddi yanlış bilgilendirmeler olduğunu gördüğümü söylemek istiyorum iştiraklerle ilgili... bu bilgisizlikten de olabilir veya yanlış zamanda hisseyi alıp kar edememenin vermiş olduğu hayal kırıklığından da olabilir...ben yanlış düşünüyor da olabilirim, sizden ricam sadece kötülemek için birşeyler yazmayalım farklı bir hesabımız varsa onu bilançolarla ,haberlerle ve yatırımcı bilgilendirmeleriyle destekleyip bizim de yararlanmamızı sağlamanız... ve bir ricam daha olacak sizlerden çalıştığımız aracı kurumlardan şirketle ilgili rapor yazılmasını isteyelim ve yatırımcı ilişkilerini arayıp daha çok bilgi vermelerini sağlayalım...
saygılarımla
Yer İmleri