Sayfa 117/252 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217 ... SonSon
Arama sonucu : 2009 madde; 929 - 936 arası.

Konu: ODAS - Odaş Elektrik

az evvel dikkatimi çekti... aynı grafiği ISDMR günüğe atmıştım .. biri mersine biri tersıne diye.. elbet kahve yukarı dönecek ve turkuaz roza ikilisini kesecek...

Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

Alıntı Originally Posted by esozcan Yazıyı Oku
    az evvel dikkatimi çekti... aynı grafiği ISDMR günüğe atmıştım .. biri mersine biri tersıne diye.. elbet kahve yukarı dönecek ve turkuaz roza ikilisini kesecek...

Grafik bakmadan yazarım normalde bugün yükseliş yaşaması gerekirdi fakat olmadı yazımın arkasındayım.Ya cezalı olmasından dolayı piyasanın gerisinde kaldı yada odaş dinleniyor piyasayla ilgisi yok cezası bittiğinde belli olur.

Alıntı Originally Posted by anadolulu alp Yazıyı Oku
    Grafik bakmadan yazarım
    Grafik bakmadan yazamam..

ancak 26 yıl boyunca öğrendiğim tek şey... para ne derse o olur...
    kazancınız bol ve daim olsun..
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

4.  Alıntı Originally Posted by buyshell Yazıyı Oku
    1 enflasyon nun %100 oldugu yerde ki fk ile %5 oldugu yerdeki fk ayni anlamami geliyor..
    2 bankalarin fk si gercek fk mi
    Yani enflasyon muhasebesine gecildigi an bu fk lar nanay arkadaslar bankalarin zaten hepsi sikintili yada ba.. yakin(bana gore )

%100 enflasyon olan yerde
    Borsa da kac sirket ayni oran da ozkaynagini artirmis belki 5 tane yok
    Hepsi ozkaynagindan yiyor ..

Yarin faizleri enflasyon la esitleseler %80 yapsalar
    Borsa yine cikar diyorsaniz zaten konusacak bir sey yok
    Once devlet tl dekileri m2ti sonra dolar dakileri.. en son borsa ya yeni gelenleri m2p isini bitirecek

Ben zaten borsadayim
    Muzik calana kadar da burda olacagim
    Ama bu fiyatlar realiteden kopmus

Odas ozelinde bence ucuz kalan 4 5 hisseden biri hala..

270 fk lar 100 fk lar hava da ucusuyor
    10 fk ustu benim gozumde her hisse pahalidir buyume surecinde degilse

Sahol kchol banka ornekleri vermeyin
    Onlar icin fk tek rasyo degil cunku

Bist 30 da bir iki hisse hala cazip
    30 disinda basta odas bir kac hisse daha ucuz ama %96 borsa pahali arkadaslar..

Bu daha gitmiyecegiz anlami cikmaz
    Hukumet secime kadar dovizi de borsayi da tutar
    Yabanci nasil sa yok.. oldugu hisselerde piyasa gercekliginden kopusu da iizn vermiyor
    Misal tupras marjlar dusunce petrol dusunce adam satiyor fk 4 bile

Ama 50 100 150 fk li sirket ler abidik gubidik kap haberleri ile tavanliyor
    Bu borsa degil kumar bana gore tabi

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Herkes istediği gibi düşünmekte serbest elbette. Öncelikle bahsettiğiniz yükseklikteki f/k değerleri borsa genelini yansıtmıyor. İkincisi dünya borsalarını ve oralardaki rasyo ortalamasını da inceleyiniz. Üçüncüsü tahvil faiz getirilerinin anaparayı amorti süreleri ile borsa şirketlerinin anaparayı amorti sürelerini karşılaştırınız. Şu anda % 10 civarlarında geziyor 2, 5 ve 10 yıllık tahvil faizleri. Reel değil nominal olarak baksanız bile bu faizlerle 10 yılda anaparanızı amorti edemiyorsanız, bunun alternatifi para için borsadır ve endeks için de en az tahvil faizlerinin amorti süresi büyüklüğündeki f/k karşılığıdır. Büyüme şirketleri için büyüme hızlarına göre bunun 1.5-3 katına kadar da yolu vardır. Dünyada tahvillerin alternatifidir borsalar. Kaldı ki bir de bunun üstüne negatif faiz ortamını ekleyiniz. Tüm bunlara baktığınızda borsanın hala ucuz olduğunu görürsünüz. Ayrıca benim verdiğim değerler ağırlıklı ortalama değerleridir. Her şirket bu ortalama değerlerinin etrafında olamaz zaten. Ayrıca sizin verdiğiniz 10 f/k kriteri şirketine, sektörüne, dünya benzerlerine, şirketin sermaye maliyetlerine göre değişir. Yazılım şirketi ile ağır sanayi şirketi aynı f/k baz alınarak değerlenmez mesela. Kurulum maliyetleri yüksek, amortisman giderleri yüksek şirketler daha ucuz, tersi olanlar pahalı fiyatlanır mesela. Tüm dünyada böyledir bu. Başka istatistiki detaylar da var ama mobilden bunları paylaşma imkanım yok şu anda. Bir ara dünya borsalarından örneklerle tahvil faizi-borsa fiyatlaması korelasyonlarını istatistiki verilerle karşılaştırırız.

Finans piyasalarında görecelik ve mukayese esastır.

Saygılar.
    Son düzenleme : deva-i dert; 13-12-2022 saat: 08:30.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
     Alıntı Originally Posted by asagir Yazıyı Oku
    Herhangi bir polemiğe neden olmamak için yazılarımı sildim.
    ne yazmıstın merak ettim....

6. Cante2 Kasım ayında diğer aylara göre üretime ara verdiği günlerin sayısını bayağı artırmış. Bu da günlük ortalama üretim miktarında bir azalmaya sebep olmuş durumda. Aralık ayında ise normalleşme görülüyor ve bu şekilde ay biterse Cante2’nin 4Ç üretimi 3Ç’ye kıyasla % 8 civarı aşağıda gerçekleşecek. (Aylara göre toplam üretimi tilkii arkadaşımızın verdiği linkten inceleyebilirsiniz.) Ancak Oyak’ın verdiği raporda olduğu gibi yerli kömür üretimi ile elektrik üretenlerin uzlaşma fiyatlarında % 41’lik artışı gözönünde bulundurursak Cante2 kaynaklı favök getirisi geçen çeyrekten yine de epey yüksek gerçekleşecektir. Bilançolarda bölümlere göre hasılat ve faaliyet getirileri belirtilmiş olsa da enerji kalemi detaylandırılmamış. Bu sebeple elde edilen gelirin ne kadarı üretim ne kadarı dağıtım kaynaklı, üretimin de ne kadarı Cante2 kaynaklı olduğunu kestirmek zor. Toplamda Özbekistan katkısı ve fiyatlardaki artışları baz aldığımızda daha yüksek favök beklentisi ortaya çıkıyor. Net kar tarafında ise 3Ç’de ertelenmiş vergi geliri sözkonusu olduğu için bu çeyrekte net karın onu aşıp aşamayacağını, aşsa da ne kadar yüzde iie aşabileceğini kestirmek zor. Yakın rakamlar bile gelse prospektif f/k gelecek dönem için aynı hisse fiyatlarıyla 6 altında bir f/k’yı işaret ediyor. Hem sektörüne, hem dünya benzerlerine göre, hem borsa geneline göre, hem tahvil faizlerinin amorti süresine göre oldukça iskontolu. Ne kadar daha tutabilirler merak ediyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Balıkesir Edremit
    Gönderi
    10,033

Endeksten yine ayrışık.......kafasına göre takılıyor alt kanallarda.......hayırlısı.....

Piyasayla korelasyon oluşturdu, fark yedi....telafi için acaba 16 Aralığı mı bekliyor bu hisse yoksa önceden ateş edecek mi ??
    ...

Bu şirkette her zaman dediğim gibi; güven, istikrar, sürdürebilirlilik ve faaliyet dalında güncel proje geliştirmemesi eksikliği mevcut. Tabii ki patron ve tahta yapıcıların zihniyeti önemli.

Sayfa 117/252 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •