Sayfa 1170/1252 İlkİlk ... 1706701070112011601168116911701171117211801220 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 9,353 - 9,360 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    O çok ayrı bir karar. Ben yukarıdaki öngörüyü zaten TL riskini alacak olan için söyledim. Zaten soru da o yöndeydi.
    sana değildi üstad, toplantı beklenmeden karar alınmaması sözünü desteklemek için yazdım.
    ?

2.  Alıntı Originally Posted by berkmeric85 Yazıyı Oku
    Marifetli hesap yenı TV reklamında 20.5 diyor günlükte baktınız mı arkadaslar günlükte de stopaj suan %5olarak hesaplanıyor mu? Yakında vade dönüşüm varda tebde hesap açtırayım yararlanırım herhalde ppk ya kadar ne dersiniz?

BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Evet %5 stopaj geçerli

3.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Evet %5 stopaj geçerli
    Bilgi için teşekkürler

Selamlar

BLA-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "Borsa sabırsızların parasının , sabırlılara aktarmanın bir aracıdır." Warren Buffet

4. % 5 stopaj uzatmazlarsa 31.11.18 de bitiyor.. 30.11.18 de 32 gün bağlanan hesaptan vade bittiğinde ..% 5 mi kesinti olacak % 15 mi..

13 EYLUL TCMB PPK TOPLANTISINDAN BENLENTIM NEDIR?

Oncelikle kesinlikle bir faiz artirimi yapacaklarini dusunuyorum. Bunun 2 nedeni var

NEDEN 1

Su anda yillik enflasyon 15.85 ve TCMB Politika faizi ise 17.75. (Arada 1.9 luk bir fark var.)

Enflasyon beklentileri 2 ile 3 arasinda (Ki bence cok iyimser bir rakam)

En iyi ihtimalle yil sonu enflasyon yuzde 17.5 olacaktir.

Ancak bu TCMB nin faizleri artirmasina tek basina neden degil. Cunku onlar eylul sonunda enflasyonun tepe yapmasini bekliyor olacaklar (Negatif baz etkisi devam ediyor eylulde ve ekimden itibaren baz etkisi yok)

Muhtemel yil sonu beklentileride 15 - 16 arasi bir enflasyonu amacladiklari icin yuzde 2-3 arasi bir reel faizi gerekli gorecekler

Ancak 1. NEDEN TCMB nin faiz artirmasini tek basina saglamayacak. 2.neden bunu yapmasini saglayacak

NEDEN 2

Haziran ayinda TCMB sadelesme/normallesmeye gecti. Artik politika faizini kullanacakti ancak TCMB su anda piyasayi 19.25 ten fonluyor yani 2 ayda bu sadelesme olayi suya dusmus bile. Eger bunda devamlilik gosterirse TCMB uzerinde ki kararsizlik artacak ve turk varliklarina olumsuz yansiyacak. Bu yuzden mutlaka bir faiz artirimi yapmak zorundalar.

PEKI faiz artirimi olursa ne kadar olmali.

TL yi cazip kilmak, insanlari mevduata yonlendirmek icin cok cazip bir oran sunmak zorundalar. Paranin mevduata gitmesi neden onemli. Bu sayede piyasada ki para arzi azalacagi icin enflasyonda dusecektir. Ben her zaman oldugu gibi PAUL VOLCKER vari bir artirimdan yanayim. Nisandan beri bunun olmasi gerektigini soyledim ama yapmadilar ve geldigimiz yer ortada.

Faizleri enflasyon hedefi ile guncel enflasyon farki kadar artirirdim.

Ornegin.

Enflasyon yuzde 17.5

Hedef = Yuzde 5

Arada ki fark yuzde 12.5

Politika faizi bu baglamda yuzde 30 olmali (17.5+12.5)

Ancak bunu yapamayacaklarini sanirsam hepimiz biliyoruz.

-----------------

Yapilmasi gerekenleri hicbir zaman yapmadiklari icin ne yapacaklarini tahmin etmek zor. Ancak kesinlikle yaptiklari artirim ile piyasa faizlerinin altinda kalacaklar. Ha olurda hic artirmamayi tercih ederlerse o zaman konusmaya da pek gerek kalmaz, zaten olan olmustur artik.

6.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    13 EYLUL TCMB PPK TOPLANTISINDAN BENLENTIM NEDIR?

Oncelikle kesinlikle bir faiz artirimi yapacaklarini dusunuyorum. Bunun 2 nedeni var

NEDEN 1

Su anda yillik enflasyon 15.85 ve TCMB Politika faizi ise 17.75. (Arada 1.9 luk bir fark var.)

Enflasyon beklentileri 2 ile 3 arasinda (Ki bence cok iyimser bir rakam)

En iyi ihtimalle yil sonu enflasyon yuzde 17.5 olacaktir.

Ancak bu TCMB nin faizleri artirmasina tek basina neden degil. Cunku onlar eylul sonunda enflasyonun tepe yapmasini bekliyor olacaklar (Negatif baz etkisi devam ediyor eylulde ve ekimden itibaren baz etkisi yok)

Muhtemel yil sonu beklentileride 15 - 16 arasi bir enflasyonu amacladiklari icin yuzde 2-3 arasi bir reel faizi gerekli gorecekler

Ancak 1. NEDEN TCMB nin faiz artirmasini tek basina saglamayacak. 2.neden bunu yapmasini saglayacak

NEDEN 2

Haziran ayinda TCMB sadelesme/normallesmeye gecti. Artik politika faizini kullanacakti ancak TCMB su anda piyasayi 19.25 ten fonluyor yani 2 ayda bu sadelesme olayi suya dusmus bile. Eger bunda devamlilik gosterirse TCMB uzerinde ki kararsizlik artacak ve turk varliklarina olumsuz yansiyacak. Bu yuzden mutlaka bir faiz artirimi yapmak zorundalar.

PEKI faiz artirimi olursa ne kadar olmali.

TL yi cazip kilmak, insanlari mevduata yonlendirmek icin cok cazip bir oran sunmak zorundalar. Paranin mevduata gitmesi neden onemli. Bu sayede piyasada ki para arzi azalacagi icin enflasyonda dusecektir. Ben her zaman oldugu gibi PAUL VOLCKER vari bir artirimdan yanayim. Nisandan beri bunun olmasi gerektigini soyledim ama yapmadilar ve geldigimiz yer ortada.

Faizleri enflasyon hedefi ile guncel enflasyon farki kadar artirirdim.

Ornegin.

Enflasyon yuzde 17.5

Hedef = Yuzde 5

Arada ki fark yuzde 12.5

Politika faizi bu baglamda yuzde 30 olmali (17.5+12.5)

Ancak bunu yapamayacaklarini sanirsam hepimiz biliyoruz.

-----------------

Yapilmasi gerekenleri hicbir zaman yapmadiklari icin ne yapacaklarini tahmin etmek zor. Ancak kesinlikle yaptiklari artirim ile piyasa faizlerinin altinda kalacaklar. Ha olurda hic artirmamayi tercih ederlerse o zaman konusmaya da pek gerek kalmaz, zaten olan olmustur artik.
    Piyasanın altında kalacağını düşünen var mı başka?
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Keşke fonlardada stopaj dusurselerdi.likit fonlardada iyi getiri var.

8.  Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    % 5 stopaj uzatmazlarsa 31.11.18 de bitiyor.. 30.11.18 de 32 gün bağlanan hesaptan vade bittiğinde ..% 5 mi kesinti olacak % 15 mi..
    %5 kesiliyor olması lazım, hesap açılış tarihi dikate alınıyor
    Stopaj avantajından faydalanmak isteyenler o zaman uzun bağlamayı da değerlendirebilir (Tabi 3 aylık süre uzatılmazsa)

Sayfa 1170/1252 İlkİlk ... 1706701070112011601168116911701171117211801220 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •