Sayfa 118/639 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon
Arama sonucu : 5110 madde; 937 - 944 arası.

Konu: AKPAZ Akyürek tüketim ürünleri pazarlama dağıtım ve ticaret a.ş.

1. yandı bitti demek ki keten helva...

2. Bu hissede ne diye ana pazara geçiş, ilişkili taraf alacak sorununun çözümü, yeni iş bağlantısı gibi manipülatif etki yaratabilecek bir türden haber umudu içerisindeyiz, daha iyi anlaşılmıştır sanıyorum. Yeni girecek yatırımcı da bir zahmet okusun, araştırsın; bağıra bağıra satacağız diyoruz. Alıyorsak da maliyetimizi düşürerek, çıkış fiyatımızı makul fiyat aralığına çekmek amacındayız demek istiyoruz.

Ama yok, adım gibi biliyorum; bir-iki haber gelince bizim yatırımcı alacağım diyecek. Bir gün tavan çeken her hangi bir hisseye, ikinci gün tavan fiyattan giren insanlar var bu ülkede. Niye böyle yapıyorsun dediğinde, ertesi gün de tavan çeker; bir günde %20 yapar kaçarım diyor adam. İkna edemiyorsun, illa ki alacağım diyor.

Borsanın temelinde bu var, servetin temelinde de bu var. Servet gökten inmez, sadece el değiştirir. Adel hissesi aldığınızda durum farklı mıdır? 80TL'ye al, 100TL'ye sat. 20TL kazandın. Peki ama bu parayı nasıl kazandın? Birileri ederinden fazla verdiği ya da vereceği için kazandın, birinin/birilerinin serveti senin zilyetliğine geçti. Bakınız, basit bir örnek vereceğim:

Geçtiğimiz yaz aylarının birinde Park Ormanın'da gittiğimiz konserde bir arkadaşım 5TL'ye yarım litrelik su aldı. Kendisine kızdım, niye Bim'den almadın; çantana atsaydın dedim. Olsun, burası böyle ve zaten çok susadım dedi. Suya ederinden fazla verdi. Herhangi bir metaya ederinden fazla verdiğiniz her kuruş, birilerinin servetini artırmanıza yol açar. Park Orman işletmecisi Bim'den 0,50TL'ye aldı ve 4,5TL para kazandı. Nasıl kazandı? Birileri ederinden fazla verdiği için kazandı.

Bu durum Akpaz'a mahsus değil, her hisseye ve her metaya mahsus. Sermaye piyasalarındaki sıkıntı ise "ederin" doğru saptanamamasıdır. Çünkü şeffaflık, doğruluk, dürüstlük konularında bitmek tükenmeyen tartışmalar ve veri kirliliği vardır.
    Yeni girecek yatırımcı da sadece bu hisse için değil, her hisse için bu söylediklerimi aklından çıkarmasın. Ana pazara geçiş başvurusu yapılmaz demiyorum, yapılır ki buna engel bir durum yok. Yapılırsa ne olur? Yeni yatırımcı 60 kuruşa kadar alamaz, sonra 65 kuruşta tavan çözülür ve hisseye bodoslama girer, okumadan ve araştırmadan girer ve belki 80 kuruştan satarak kâr da elde eder. Lakin bu durum sonsuza kadar sürmez, birilerinin serveti birilerine hareket eder. Metanın değerini doğru hesaplayın, bunlar servet kanunlarının gereğidir. 1TL'ye çıktı diyelim, iki hafta sonrasında tekrar 60 kuruşa düşmeyeceğini kimse garanti edemez.

Ve göreceksiniz, sırf bir-iki tavan çekti diye millet alıma yığılacak. Düşünmeden, analiz etmeden, sorgulamadan.. Çok uyanığınız, hepimiz borsa kurduyuz ya..

Özetle burası borsa ve kendine has kanunları var. Üstelik şeffaflık yok, görüş alanı puslu. Olsun ben illa ki alacağım diyene de, yok olmaz senin zarar etmeni göze alamam mı diyeceğiz? O zaman ne diye borsada işlem yapıyoruz? Borsayı ne sanıyoruz? Satış hacmi azalıyor, yeni bağlantı haberi gelmiyor ve yılbaşından itibaren faiz ödemeleri başlayacak. Bu durumda bizi ne kurtaracak?

Kusura bakmayın, bunlar gerçekler. "Neden manipülatif etki yaratacak haber peşindeyiz?" sorusunun, kendimce cevabı.
    Nûn

3. Tahminleriniz için teşekkür ederim hocam...

Aslında beklentimizin karsilanma ihtimali oldukça düşük ve gerçekten bu şirket sahibinin niyeti iyi değil gibi...

Buradaki paraya kısmetse 6 ay daha ihtiyaç duymayacak gibiyim. 6 ay daha beklerim o tarihten sonra hala yükselmez ise yeniden değerleme yaparım artık...

Hayırlı cumalar arkadaşlar...

4. Ana firma batarsa hepsi batar..ilk 6 aya faiz hesaplayıp sonrasına hesaplamadılarsa bir bildikleri vardır..ben beyana kadar burdayım

5.  Alıntı Originally Posted by Dialektik Yazıyı Oku
    Ana firma batarsa hepsi batar..ilk 6 aya faiz hesaplayıp sonrasına hesaplamadılarsa bir bildikleri vardır..ben beyana kadar burdayım
    İnşallah hocam aramızda şu an en umutlu olan sensin inşallah düşündüğün beklediğin ne ise gerçekleşir bizlerde nasipleniriz

6. En çok yükselen D grubuna ait 5 hisse var ilk 10 da umarım bunu da görürüz günlerce 😀

7. İnşallah kadeşim..benim beklentimin mevzuatsal dayanağı var ve cazai yaptırımı ağır bu sebeple rahatım, şirketi yönetenlerin bu kadar duyarsız ve bilgisiz olması ihtimali olmadığına göre..onlar olsa bile denetim firmasının bunu atlaması söz konusu olması mümkün değil..bu sebeple rahatım...ben biraz daha almak isterdim ama royal tam istediğim seviyede değil gelince buraya bir kısmını aktaracam..kimseye al sat tut değildir..sadece kendi kanaatim..aksi durumda batık gözü ile bakıyorum buradaki parama ...herkese sabır dilerimm..bazı kişileride kaale almayın bırakın kumda oynasın

8. Hangi babayiğit o 33 e 50000 Alis yazan

GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 118/639 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •